Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions Harrowed Halls HOG Reviews

Megjelenés: 2017. október 26.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Dana évek óta rémálmokkal küzdik egy romos ház miatt, ahova még gyerekkorukban mászott be az öcsével, Rickkel. A házban nem feltétlen a goromba nénire kell gondolni.

Amanda szemszöge

Már az első részt is az egekbe magasztaltam, jó kis thriller volt az is, és ez is méltón léphet a nyomdokaiba, az idióta nevével (Halálos bogáncs) együtt. Leszögezném, hogy Rick unokahúga, May a lélekállatom, mégha szegényt májusnak is hívják. Direkt kimentettem a képét a lányzónak, mert egyszerűen mintha felkapcsoltak volna egy villanyt a fejemben, sztorialany lesz.

Kezdjük az elején: Rick (nem Grimes) elmegy a házhoz, aminek szomszédjában laktak évekig. A testvére haldoklik már, valami nagyon csúnyán megtámadta. Az elhagyatott környezet, a Nox Arcana-ra hajazó háttérzene csak még jobban feldobja az „eerie, spooky” faktort. Már belépve találkozok egy hatalmas szellemmel, aki igencsak dühös, mert rögtön tönkrevágta az otthonát.

1980-ban véletlen berepült egy házba a gyerekek focilabdája, így egészen sokáig húzták ezt az ügyet. Sőt, még az első részből megismert szellemvadászok is itt jártak, de annyira megijedtek, hogy konkrétan otthagyták az egészet. De megtaláltam a főszereplő diktafonját, aki elmesélte, hogy itt élt a Wantley-család: apa, anya és az ikerfiaik. Az egész családot valaki brutálisan megölte a házban, és mivel nem került a gyilkos, három év után lezárták az ügyet. Egy könyvben találtam egy mesét, hogy volt két ikerlány, Rachel és Samantha, az egyiküket elvitték, mert hamar nagyon különösen viselkedett, sőt, inkább úgy, mint egy őrült.
Ami gyanús lett ezután, hogy találtam egy plasztikai sebészetről szóló prospektust. Valakinek valami nagyon nem tetszett.

Hamar kiderült, hogy a dolgok nagyon csavarosak: Garth Wantley szeretőt tartott, mert konkrétan Alleta Wantley-vel már nem voltak olyan boldogok, mint korábban. A fickót nagyon brutálisnak akarták ábrázolni, de ez nem jött össze. Az ikerfiúk (Arnot és Arlow) jobban tekintették anyjuknak a szeretőt, mint a vérszerinti anyjukat. A szerető (Viola Chang) egy idő után eltűnt, Alleta igencsak gyanússá vált, mert mindig azt mondta a fiúknak, hogy a „szeretett tanárnőjüket nem látják többet”, és folyton vitatkozott az apjukkal.

Először a pincében találtam egy holttestet, akiről fogalmam sincs, ki lehetett. Utána a nappaliban egy nyomott, hogy Garth itt halt meg: Alleta fogta, és felakasztotta a gerendára. Árulónak tartotta a férjét és a fiait, hogy Violát jobban szeretik, mint őt. Egyszerűen kegyetlen és gonosz lett ez a nő, vagy mi volt az igazi indok?
A kertben az üvegház előtt találtam egy cikket, miszerint 1974-ben a McGinn házaspár meggyilkolásának ügyét újra nyitották, mert új nyomot talált a rendőrség. De hogy jön ide a Wantley-családhoz? A gyilkos őket is megölte? Sorozatgyilkos lenne? Miért várt akkor még hat évet a következő előtt?

Egy levélben azt találtam, hogy Samantha McGinn-James… Garth ismerte Dana és Rick anyját! Ezt a házat, amiben meghaltak, azt nekik köszönheti! Egy másik játékszerűségben pedig azt, hogy egy orvostanhallgató jóba lett az egyik páciensével a kórházban, de amint ez a lány felgyógyult, megölte az ápolónőjét, és felvette a személyiségét… meg az arcát. Így úgy nézett ki, mint a halott nővér (arcplasztikára emlékeztek még, ugye?).
Az üvegházban megtaláltam Viola holttestét. Alleta szétkínozta őt, mert elvileg terhes volt. Az se biztos, hogy a férjed gyerekével, te szerencsétlen… és itt láttam, hogy Alleta olyan szintű biokémikus volt, hogy savval tudott arcot módosítani, és ebből diplomázott is. és rengeteg volt az egész ház területén a bogáncs… igen, feltalálta a mérgező bogáncsot.
Várjatok még, a végére tartogatom a csavart!

Az ikreknek a csatornában volt egy amolyan fiús barlangjuk. Ott találtam meg a rendőrségi jegyzőkönyvet, miszerint Alletát hivatalosan is Viola meggyilkolásával gyanúsították meg, de elengedték, mert nem volt elég bizonyíték. Utána egy gyászjelentést, miszerint Samantha McGinn-James váratlanul meghalt 1974. október 21-én. A férjét Marknak hívták, és volt gyereke *dobpergés*: Dana és Rick James! Tulajdonképpen a gyilkos az anyukat ölte meg, és később végzett a Wantley családdal!

Aki még bírja, maradjon, hozzatok popcornt:
Alleta szobájában volt egy kis szoba, ami egy gardróbból nyílt. Nem találjátok ki, mi az: egy gumiszoba. Oda volt bezárva, mikor ez a nő teljesen megkattant. Szegény Garth, min mehetett keresztül a haláláig. Találtam egy fényképet is, amin szerepelt két ikerkislány, és az egyik feje nagyon durván össze volt firkálva. A McGinn-családnak írja, és úgy néz ki, Alleta tagja lehetett. Egy naplót is találtam, ami Samantháé volt, Rickék anyjáé. Dana 1969-ben született, Rick pedig 1973-ban. Ezeket a fotókat Alleta ellopta konkrétan. A saját testvérét képes volt a halálos bogánccsal megölni…
A padláson Viola jegyzeteit is megtaláltam, ő is nyomozott Alleta után. Valamint kiderítette, hogy Alleta nem is Alleta. A fénykép, aminek darabjait összeszedtem, konkrétan az a McGinn család, aminek a tagja az a Samantha, aki Rick és Dana anyja. Az elvitt kislány, Rachel pedig Alleta! Nosza, meg kellett csinálni az ellenszert, nehogy Dana meghaljon. Közben legyőztük Rachel szellemét, az ikrek és Viola szelleme még segítettek is a pokolba küldeni a nőt. Dana felépült, és még ő se hiszi el, hogy ez a némber tulajdonképpen a nagynénjük volt… és igen, ő ölte meg Garth-ot, Violát és az ikreket. Szegényeket csak megmérgezte, de az is baromi súlyos!

A bónuszban visszatérünk a Paranormal Huntershez, akikkel már találkozhattunk. Egy erdő széli házhoz mentek, mivel három hónapja a Wantley-ház nem is volt olyan veszélyesen szellemjárta, mint azt hitték (de, csak ez a kötelező szleng). Elvileg ott élt Alleta Wantley még gyerekkorában, és hogy kiderüljön, miért is kattant be igazából, csak ők deríthetik ki. Persze Zane, elviszed a babérokat előlem, te szemét.
Alleta/Rachel szelleme itt is kísért. Alison a házban, a stáb fölött meg ott a kirúgás veszélye, mert a Wantley-háznál kudarcot vallottak. Zane dolga felderíteni.
A házban úgy tűnik, hogy Mary McGinn médium volt, és lehet véletlen megidézett egy gonosz entitást. Ez Rachelbe költözött, és így rajta keresztül megölte a szüleit, a nagynénjét. Meg kellett találni a medált, amiben só volt, azt kellett dobálni Rachel szellemére, amivel végleg eltűnt. Ami pedig Alisont illeti… szegény gumiszobában végezte. Így ha lesz is harmadik rész, nem biztos, hogy ő benne lesz.

Szerintem

Egekbe magasztalom ezt a sorozatot, és áldom a Daily Magic Productions-t, hogy ezt kitalálták. Egyszerűen tátott szájjal játszottam végig, annyira hihetetlen volt, hogy tudtak egy ennyire komplikált, ijesztő, vérfagyasztó történetet kitalálni. Nem véletlen, hogy októberben jelent meg ez is, mint az elődje… mint egy klasszikus horror, modern köntösben. Remélem, sok évig élvezhetjük még ezt a fajta borzongást, egyszerűen ezzel a sorozattal a csapat nem tud mellélőni!

Grafika: 10/10 – imádom, imádom, imádom!
Teljesítmény: 10/10 – nem zavart semmi, egyedül két puzzle darabot nem találtam, ami elmesélte Rachel/Alleta történetét
Történet: 10/10 – sok kicsi csillagocskával. Filmet akarok ebből, mondtam már?


Alább tudsz üzenetet hagyni.