Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Halloween Stories HOG Reviews

Megjelenés: 2017. október 11.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Joe és Jane meghívást kapnak életük legjobb, és egyben leghátborzongatóbb Halloween-i bulijába. Az utóbbi jelzőt pedig vegyétek halálosan komolyan.

Amanda szemszöge

Már az előzetes képek alapján rávágtam, hogy ez bizony Elefánték keze munkája, de nem is vártam tőlük ilyen stílusú játékot. Egyetlen hátránya volt csak, hogy három órán belül kivégeztem, pedig igyekeztem minden részletét az agyamba szippantani, tekintve, hogy Halloween közeledik, én meg azt úgy imádom, mintha mindig is a mi ünnepünk lett volna.

Szóval, megkapták a meghívókat a fiatalok, elmennek egy igazi kísértetházba, ahol Rob Zombie Living Dead Girl-je fogadja őket. Nem tart sokáig a buli, mert egy kaszásnak öltözött alakból valami rémisztő dolog lesz, és hirtelen vége is a bulinak, Joe-t elragadják, így rajtunk a sor, hogy előkerítsük.
A történetet én rövidnek éreztem, de annál jobb volt! Hiába üldöztek szellemlények, mentem töretlenül előtte. A háttérzenével nem volt semmi bajom, de szívesen betettem volna Danny Elfman műveit a Nightmare Before Christmas-ből. Szóval, ja. Kezdődik! 😀
Joe-t sajnos megölték a szellemlények, így Jane-n volt a sor, hogy rendet tegyen. Valami őrző a két világ között (jaj!), így be kell zárnia a kaput. A boszorkány, aki idehozta a lényeket, csak a lányát akarta megmenteni, de hiába. Végül a kislány mondta, hogy ne fáradozzon az anyja, ezzel nem tesz jót. A végén sikerült bezárni a kaput, a boszorkányt letartóztatták, így elvileg minden szuper.

A bónuszban Jane álmában megjelenik Joe, hogy nem tud nyugodtan továbblépni, úgy érzi, a szülőanyjával baj van. Eddig mindketten árvák voltak, ezért is barátkoztak össze. Valami szellemkutyaszerű lény volt, amit legyőztem, de kellett valami speciális amulett a szellemlények világából, mert valami átkot kapott a nő, aki Jane anyja valójában, ugyanakkor Joe-é is. Mekkora fordulat! Na mindegy, felgyógyítottam a nőt, akiben ezek szerint nincs annyi mágikus vér, mint a lányában, de remélem, még látni fogjuk őket.

Szerintem

Nagyobb a füstje, mint a lángja – de nem olyan rossz. A hangulat tényleg illik erre a borzongatós hónaphoz, voltak olyan jumpscare-ek, amiket értékelek az ilyen játékokban. Ezért várom nagyon a Harrowed Halls második részét, ott se volt hiány. Minden van itt ebben, ami kell a Halloweenhoz, így ezt aznap kötelező mindenkinek végigjátszania, hogy hangulatban maradjon!

Grafika: 10/10 – minden spooky, és azt én imádom
Teljesítmény: 10/10 – semmi fagyás, semmi baj, ezért maximális az ajánlás
Történet: 10/10 – jó kis sorozatkezdő, nagyon remélem, hogy az lesz, mégha csak évente is látom.


Alább tudsz üzenetet hagyni.