Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Fright Chasers HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2017. október 20.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Két barátnő egy obszervatóriumba megy oknyomozást végezni a Kilbourn-házaspár eltűnése miatt, ámde a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt tervezték.

Amanda szemszöge

Őrültéknek új szériája van, figyeljetek. Elsőre nehéz volt mondjuk meghatározni, mert nagyon hajaz a grafika a DMP-éhez, de ez csak én bajom :D.

Szóval ez az új játék egy bloggercsapatról szól, akik különféle paranormális ügyeket derítenek fel. A Kilbourn-házaspár közül az asszony egy balesetben meghalt, halála után az özvegy férj pedig nemes egyszerűséggel eltűnik. Lisa és a főhősnő pedig odautazott, hogy ezt derítsék ki. És itt jön a csavar: Lisa felfedezése után megjelenik Ryan Kilbourn, az elvileg eltűnt özvegy, és elviszi Lisát. Mehetünk is megmenteni. Közben megtudjuk, hogy Ryan felfedezte, hogy léteznek párhuzamos univerzumok, és felfedezett egyet, amivel vissza tudná hozni a feleségét. Csakhogy ez nem sikerült, és amint kinyílt egy kapu, valami igazán gonosz dolog jött át, és megszállva az elhunytat, itt akart világuralomra törni. Persze, hogy ez nem sikerült olyan egyszerűen.

Tetszett, hogy Ryan naplóját úgy kellett összerakni, ezekből tudtunk meg mindent. Később, miközben a megszállt Lisát üldöztük, megtudtuk, hogy egy város elődjeként élt ott egy törzs, ami hitt, és kapcsolatban is volt ezzel a világgal, de sikeresen elzárták, és készítettek egy amulettet is, amivel le lehetett ezt az izét győzni (játékban The Thing volt a neve). Ez a lény konkrétan az emberek gyászából táplálkozik, és kevés az, hogy megpróbáljuk elengedni. Végül legyőztük ezt a démont, Ryan is feldolgozta, hogy a feleségét nem tudja visszahozni, és máshova költözött.

A bónuszban Billy-vel leszünk, aki sokat segített a főhősnőnek. Ő is tagja lesz ennek a blogcsapatnak, és egy olyan 10 éve eltűnt cserkészcsapatnak kell utánajárnia, amik egyszerűen eltűntek a Hope táborból. Ez már izgisebb volt részemről.

A táborba érve valami faszörny próbál távol tartani, de amint megtudtam a történetből, hogy miért támadott állandóan… ő volt a tábor vezetője. Annyira hatalmat akart, hogy rátalált a törzsre, akiről volt már szó a főjátékban is, és az ő leírásaik alapján csinált egy oltárt, és az összes tagját a cserkészetnek átküldte az ő világukba. Úgy tervezte, hogy majd egy buszbalesetnek álcázza az eltűnéseket, de a sors iróniája, hogy meghalt a balesetben. És igen, ő az a faszörny is, akit a végén sikerült legyőzni, így a cserkészek is kiszabadultak a világból, és végre hazamehettek a családjukhoz.

Szerintem

Nagyon tetszett az elgondolás, hogy valamilyen szinten „mi” is a szerkesztőcsapat tagja lehessünk. Ilyen dolgokat nagyon szívesen olvasnék a valóságban is, így sorozatkezdéshez kiváló. Remélem, Őrülték nem jutnak Eipixék sorsára, amivel gyakran a mennyiség a minőség rovására ment…

Grafika: 10/10 – nagyon klassz minden
Teljesítmény: 09/10 – csak a kis keskeny képernyő zavar
Történet: 10/10 – örüljünk neki, hogy nincsenek ilyen könyvek a valóságban, különben nagy bajban lennénk.


Alább tudsz üzenetet hagyni.