Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Beyond the Invisible Graphium Studio HOG Reviews

Megjelenés: 2017. október 1.
Fejlesztők: Graphium Studio
Történet:
Gateville városában eluralkodott a baj: az emberek fura árnyakat látnak a sikátorokban, néhány fejvesztve menekülnek. Az immáron idős detektívet kérik fel, hogy vonuljon a helyszínre.

Amanda szemszöge

Ráadásul az a detektív volt az első rész árva kisfiúja, de mindegy. Szóval, odaérünk, először megmentettem egy szőke nőt a farkasoktól, amit elvittek az árnyak. Valószínűnek tartottam, hogy az öreglány és az Úrnő garázdálkodik, de meglepődtem, hogy igazából nem, mert itt a helyzet bonyolultabb, mint korábban.

A rendőrségen először el sem akarták fogadni a fickót, amíg meg nem mutatta a jelvényét. Ott közölték, hogy baj van a rádióval, nem tudnak segítséget hívni, és a cellában van egy fickó, aki nem hajlandó mást nyilatkozni, csakhogy keres valakit. Az első árnyéktól azonban a rendőrök az ablakon keresztül menekültek, a cellában levő meg se rezzent, sőt, közölte, hogy kéri az íját meg a nyilát, ő majd elintézi az árnyékot. Amint ez megtörtént, és kiszabadítottam, elárulta, hogy Sealgaire, egy másik világból érkezett. Kicsit úgy nézett ki, mint a Gyűrűk urából Legolas, így magamban csak így hívtam. Az árnyékokkal küzdenek a hazájában, ám minden veszni látszik. A Földön viszont eltűnt egy fontos lány, akit meg kellett találnia. Ebben kérte a segítségemet.
Sokáig nem is kellett keresnem, meg is találtam, az árvaházban dolgozott, Alivia volt a neve, az apja Oberon, az anyja Titania, mint a Szentivánéji álomban. Az árnyékok már majdnem elrabolták, de Öreg Rambo itt volt szerencsére, utánament a toronyba, majd átlépve a portálon rögtön láttam, hogy a hely tényleg a végét járja. Alivia valószínűleg az elveszett hercegnője volt ennek a birodalomnak. Meg kellett szereznem neki az anyja kardját, amivel elpusztította a sötétséget, így rendbe állt a birodalma, és az öreg meg haza lett küldve.

A bónuszban kihúztam a rendőrt a hideg vízből, majd elárulta, hogy valószínűleg olyan gáz szivárog valahol a város alól, ami hallucinációkat okoz, és az volt a dolgom, hogy megtaláljam. A doki, aki ezt kikísérletezte, évtizedek óta halott (gyerek volt még az öreg rendőr, mikor meghalt), így csak a holmijai maradtak hátra. Valószínűleg az idő múlása miatt kezdtek megkopni a szerkezetek. Még egy kis tűzeset is majdnem volt, de még időben eloltottam. A végén a detektív kapott egy levelet Aliviától, hogy köszöni még egyszer, hogy segített megmenteni a világát, és figyelni fogja minden lépését, így ha valamikor szükséges, akkor viszonozhatja a világmegváltást. 

Szerintem

Meglepődtem, hogy előbb fedeztem fel a második részt, mint az elsőt, így tulajdonképpen nem egybefüggő a történet, és van egy kicsi utalás, hogy talán lesz harmadik részt. Jelen számítások szerint csak jövőre, tekintve, hogy a két rész között eltelt jó két év… viszont amin nagyot nevettem, hogy a játék kilépésnél megkérdezte, hogy csak kávéért megyek-e, mert addig tud várni. Nem is beszéltünk egy szót se, de már egyből a lényegre tért :D.

Grafika: 10/10 – Alivia olyan szép volt, hogy kezdtem irigyelni, hogy én nem vagyok
Teljesítmény: 10/10 – az elején belefutottam egy bugba, így újra kellett kezdenem, de nem rontott az élményen.
Történet: 10/10 – a világmegváltás, hercegnőmentés kicsit snasszos már, de nem unatkoztam.


Alább tudsz üzenetet hagyni.