Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/09/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Five-BN Games HOG Reviews Lost Lands

Megjelenés: 2017. szeptember 12.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Egy feltáráson egy kürtszerű tárgyat találnak, ami a múzeumban végzi. A biztonsági őr véletlen rátenyerel egy gombra, belefúj, ezzel felélesztve a távoli világban egy jéglényt.

Amanda szemszöge

Susan arra ébred a kanapéján, hogy bemondják, a 45 éves Reed McCoy tűnt el a múzeumban. Előző este a kamera furcsa paranormális jelenséget rögzített. Ééés mire Susan kinyitja az ajtót, megint az elveszett világban találja magát, nagy hó közepette, egy látszólag nem vastag pizsamában. Remélem, zoknit azért húztál.
Maaron húzta át a világukba megint, mert megint baj van. Bár tavasz van, mindent hó borít, és ez nem jó. Utána eredünk, mert a havas hegyek felé ment, ám valami csapdába esünk, ahol Folnur fogad, akit annak idején a 2. részben ismerhettünk meg. Maaron megbízta, hogy gyűjtse be Susant, amíg a csapatával a hegyen van, csakhogy útközben a csapata egyik tagját megölte egy fenrong (jégfarkas). Még egy lovas tagot is találunk a csapatból, majd megtaláljuk azt a jéglényt, ami okozza itt a károkat. Még időben érkezett meg Maaron, és megmentett minket. Elárulta, hogy ez a lény riadt, és gyakorlatilag irányíthatatlan, de pont ezért csalták a hegyekbe, hogy ne bántson senkit. Sikerült megfékezni egy zsákutcában.

Maaron elárulta, hogy igazából két ilyen lény létezik, és azért készítették őket, hogy a földeken irányítani tudják a meleget és a hideget. Igen, van egy ellentéte is, amit még meg kellett találnunk.
Bár Maaron szerint az óriásokat életre keltő kürtök sok száz éve eltűntek, miután a készítő rend is eltűnt, Susan kijavította, hogy nemrég egy ásatáson megtalálták a jégkürtöt. Ekkor ugrik be a mágusnak, hogy valószínűleg Buldan, akinek a felmenői éltek abban a rendben, tudhatja, hol a másik, és esetleg birtokolhatja is. Buldran rejtekhelyén kiderült, hogy az őse a sírba vitte a titkot, és a kulcs is megsemmisült az évek alatt, így újra kellett készíteni a kulcsot. Nála találtam egy jegyzetet is, hogy valószínűleg az eltűnt őrt sose fogjuk megtalálni, mert ahhoz, hogy egy ekkora óriást életre keltsünk, áldozatot kell hozni, és ez azzal jár, hogy aki megfújja a kürtöt, önmagát áldozza fel, és a lelke az óriásba száll.

Egyetlen megoldás van: a tűz és jég óriásának meg kell küzdenie egymással. Ehhez kellett a tűzkürt, amit újra kellett alkotni, meg valaki, aki feláldozza magát, hogy rend legyen. Közben a jégóriás ámokfutásba kezdett, mert kiszabadult ideiglenes börtönéből. Susan szerint ahhoz, hogy a tűzkürtöt elkészítsék, el kell lopni a jégkürtöt a múzeumból, de az nem olyan egyszerű, mert van biztonsági rendszer, emiatt felismerhetik, és be is kerülhet egyből a bűnügyi nyilvántartásba. Maaron azonban megnyugtatja, nem kell ehhez folyamodni, mert egy koboldot és egy tündért kell felkeresni, és ők majd segítenek rajtunk.

Először Susannal a koboldot kerestük, aki sikeresen kihúzott a mocsárból, mielőtt belefulladtunk volna a vízbe. Neki az eszközeit kellett megkeresni, hogy velünk tarthasson. Utána elmentünk a tündérhez, aki megkért, hogy gyógyítsuk meg a fát, ami az otthonukként szolgált, majd amint ez megvolt, kezdődhetett az akció.
Visszatérve a kürttel Buldan sürget, hogy az óriás még több kárt okozott, nincs vesztenivaló időnk. Susan kicsit óvakodik attól, hogy megfújja a kész kürtöt, hiába menti meg ezzel a világot, és hiába kap ígéretet, hogy visszahozzák, nagyon vonakodik. Végül, mégis belemegy, egy világ sorsáról van szó. A múzeumban készül megfújni a kürtöt, mikor Folnur beront, hogy meg ne tegye, mert meghal, és nem kapja vissza többé a testét. Így aztán Folnur feláldozza magát, mert Susannak élnie kell. Hamarosan a világukban feléled a tűzóriás, és kész ökölre menni ellenségével. Közben Susanra rátalálnak a biztonsági őrök.

A bónuszban visszaugrik arra az időre, ahol Susan, Maaron és Corco valami italt isznak, majd Susan megkérdezi, hogy élte túl azt a halálos sebet, mikor az egyik Fekete Lovas megsebesítette. Ekkor elmeséli, hogy és Folnur nem tudták a Sötétséget megállítani, de elérték ismét Susant, hogy eredjen a nyomába. Utána robbanást hallott, gyorsan maguk köré vont egy burkot, hogy ne ölje meg őket a törmelék. Mégis, ki kellett valahogy jutniuk. Utána a házához mentek, ahol egy szekeret is befogtak, hogy úgy keressenek ellenszert. Útjuk közben egy legyőzött erődbe botlottak, amit elfoglaltak az orkok (tiszta World of Warcraft, kérem szépen). Aranyra volt szükségük, amiket Folnur segített is megszerezni nekik, majd haladtak is tovább. Majdnem beesteledett, mire a lovukat megharapta egy kígyó, és rövidesen elhunyt. Folnur egy közeli faluba rohant segítségért, ahol druidák és növendékek éltek. Egy hurrikán elpusztította a bejutáshoz szükséges kürtöt, megcsináltuk, Maaront befogadták, később ő lett a vezetőjük, és többé nem lett számkivetett. Aztán, feléledtek a démonok a vulkánban, és Susanra megint szükség volt, de az a harmadik rész eseménye.

Szerintem

Szegény Folnur, ekkora áldozatot hozni! Igazán nemes gesztus, remélem, lesz rá mód, hogy mégha nem is a megismert testével tér vissza. De ez egy másik történet lesz, egyelőre még Susannak is ki kell jutnia az emberi fogságból.

Grafika: 10/10 – még mindig ők az ezüstérmesek grafikai szempontból, annyira részletgazdag minden, hogy öröm lesni!
Teljesítmény: 10/10 – semmi panaszom nincs.
Történet: 10/10 – RIP Folnur, remélem, hamar viszontlátunk!


Alább tudsz üzenetet hagyni.