Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/09/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2017. szeptember 22.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Titokzatos gyilkosságok történnek a városban, a helyi őrség pedig nem tudja beazonosítani a tettest, mivel a szemtanúk egy szellem menyasszonyra esküdnek. A nyomok a közeli aukciós házból indulnak ki.

Amanda szemszöge

Jó kis gyilkossági ügyet kaptunk a nyakunkba. Paranormális nyomozóként már igazából meg sem kottyan. Főleg, hogy az elhunyt szintén Amanda, így egy kicsit személyesebb az ügy.

A rendőrfőnök kapásból közli, hogy valamit nem adtak hírül az újságokban: a gyilkos mindig az áldozatnál hagyja a következő áldozat fényképét, és eddig nem tudták megelőzni a tragédiát. A helyiek Amanda Aquille-t gyanúsítják, de őt nemrég eltemették. Hogy jött akkor vissza mégis, ha a sorozatban nem gyakori a természetfeletti?

Az akciós házban találtam a gyászoló édesanyát, aki meg is kínált teával és kávéval. Az utóbbit fogadtam el, mert most olyanom volt. Csak nekem nyilatkozott, a rendőrségnek egyáltalán nem. A lánya hat hónapja halott, a férjével sokáig jómódúan élhettek, majd idővel meghalt. Minden vagyonukat lefoglalták, mert elég súlyos tartozást halmoztak fel. Az idős asszony nem egy levelet kapott, hogy ugyan megértik gyászát, de szükség van a pénzre. Milyen ismerős, te jó isten. Még eltemetni se tudták tisztességben a lányt.

A temetőben megmentettem a szellemtől a sírásót, aki a temetésért a családi aranyórát fogadta el, és most azt kívánja, bárcsak ne tette volna. Szerinte a hozományát akarja visszaszerezni (angolul a dowry hozományt jelent), és ebben a halál se állította meg. De miért ilyen dühös ez a szellem? Az aukciós ház után az orvoshoz kellett volna mennem, de az meghalt, és a soron következő pedig a rendőr lett, aki a játék elején fogadott. Az ápolónő – aki már első ránézésre se volt szimpatikus – óbégatott nekem nagyban, hogy ő fél, és tényleg egy lélek az, mi lesz így vele stb.. A rendőr meghalt, a bankárhoz rohantam, hogy megakadályozzam halálát. Sikerült a szellemet kilöknöm az ablakon, majd mielőtt lezuhantam volna, észrevettem, hogy vérzik. Egy szellem nem vérzik, itt kezdett gyanús lenni a játék. Megfordulva a kamera azonnal megint a szellemet mutatta, és megsérültünk. Az ápolónő fogad, hogy a bankár talált meg a háza közelében, a hotelben szállásoltak el, ápoltak le, de menjek, amíg még tudok. Ahha. Nem.
Az ápolónő bezárt, innen tudtam, hogy vastag vaj van a füle mögött. A boltos a játék elejéről egy fogadóba hívott, ahol megtudtam, hogy az idős hölgy vett valami gyógynövényt, ami többek között hallucinációt okoz. Na, kezdődik. A csatornában leérve már láttam, hogy ott van az elhunyt anyja és a nővér. Mondtam, hogy gyanús, ugye?

Az ápolónő ki akart lépni ebből, nem bírja már ezt tovább csinálni, a Madame (Amanda anyja) meg úgy beszélt a lányához, mintha még mindig élne.
Itt végre minden kérdésemre választ kaptam: az ápolónő a lánya elvesztése után annyira megszállott lett, hogy mindent elkövetett, hogy visszakaphasson mindent, amit elvesztett. Egyet nem értettem csak, miért beszélt többes számban, mert elmondása szerint nem egy szellem menyasszony volt. Az összes áldozat mind köthető a családhoz. Azt se felejtsük el, hogy a Madame olyan teát iszik, ami hallucinációt okoz, így szerintem könnyen összerakható, hol a baj.

A bónuszban csak fél évet ugrunk hátra. Egy Dante Marino nevű fickó bőrébe bújunk, akit felfogad a barátja, Tommy, hogy keresse meg annak szerelmét, Amandát, akit elraboltak. Egyből a helyszínre megyünk, és csak egy nyomunk van, egy Cerberust ábrázoló tetoválás. A végén teljesen már belekerültünk a maffia vonalba. Amandát a tulajdon anyja ölte meg, mert szerelmes lett Tommyba, aki nem is volt tag, és tiszta Rómeó és Júlia érzésem volt tőle. Tommyn volt a sor, hogy megmentse a várost, és mondhatni, valahogy így kezdődött a Madame mélyrepülése.

Szerintem

Jó volt ez így, mégha el is gondolkodtam azon, hogy mikor gyűjtöttem az érméket, hogy miért kellett megölni az előző szériákban felbukkant női karaktereket. Mindegyik az volt, csak nem tudom, miért volt ez így jó nekik… meg kik voltak még az ápolónő mellett, akik szellemet játszottak? Mindegyik jót akart a Madame-nak valójában, vagy csak a hozomány érdekelte őket?

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, nincs okom panaszra
Teljesítmény: 10/10 – minden földi jó van benne, amit csak kívánhatnék
Történet: 09/10 – csak azt nem értem, miért kellett a mellékszereplőket megölni


Alább tudsz üzenetet hagyni.