Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/09/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Beyond the Invisible Graphium Studio HOG Reviews

Megjelenés: 2015. március 11.
Fejlesztők: Graphium Studio
Történet:
Egyik napról a másikra ellepték az Árnylények Woodville városát, és egy árván maradt kisfiún múlik, meg tudja-e oldani ezt a rejtélyt, és felszabadítani a várost az Árnylények rémuralma alól.

Amanda szemszöge

Nem hallottam még egyáltalán a csapatról, így érdeklődve fogadtam az Alawar grafikájára hajazó játékot. A történet nem új, viszont a tálalása király. Olyan elhagyatott érzést keltett az emberben, hogy szinte láttam, hogy a játék után ismét megtelik élettel a város.

Ami talán a legnagyobb újdonság, hogy egy 10 év alatti árva kisfiú kezébe adták a város megmentését, ami kicsit furcsa, mert kellett láncfűrészt szerelni, meg összerakni egy búvárruhát, így egy picit felnőttessé tették a sztorit.

A játék elején egy apácaruhába bújt öreglány bezárja a kissrácot (vagyis engem) a börtönbe, amíg ki nem találja, mihez kezdjen. Enyhén varázslatos a légkör, mert a szekrényben találtam egy egérfejű tündért, ami segített elérni néha a magasabb tárgyakat. A cellán túl találtam egy kislányt, aki szintén árva, retteg az öreglánytól, viszont tudja, hogy lehetne megoldani ezt a gondot.

Nem volt sok helyszín, volt egy híd, egy bányabarlang, egy tó mélye meg egy templom egy elhagyott temetővel. Szerencsére volt interaktív térkép, ami jelezte, éppen hol volt dolgom, így egész szépen haladtam. Kiderült közben az öreglányról, hogy ő nagyon is támogatta a Sötétség úrnőjét, ahogy ő elkeresztelte magát.

Még egy kis történetet is kaptunk, amiben kiderült, mik ezek a lények. Volt az erdő mélyén egy oltár, amin őrizték a Fény kövét, amit ez az öreglány összetört, miután a Sötétség úrnője mellé csatlakozott. Egy idő után azonban nem volt elég az Úrnőnek az erdő, embereket akart, akik követik minden parancsát, onnantól kezdve tűnt el mindenki. Ahhoz azonban, hogy tényleg mindenki felett uralkodhasson, egy ártatlan gyerekre van szüksége. Itt jön képbe a szomszéd cellában raboskodott kislány, akit fel akart áldozni „eme nemes cél érdekében”. Csakhogy nem tudta megtenni, mert megjött a kis bátor főhős, aki összerakta a Fény kövét, ami annyira legyengítette, hogy összement. Csakhogy mielőtt eltűnt volna, az öreglány összeszedte, és eltűntek mindketten a városból. A kisfiú is visszakapta a szüleit, és minden eddig eltűnt személy ugyancsak előkerült.

Szerintem

Bónusz játékot nem adtak hozzá, de ez nem von le semmit a játék élvezhetőségéből. Amíg lelakatolható az inventory, és van interaktív térkép, azt csinálnak, amit akarnak :D. A grafikát élveztem, a nyomasztó hatás teljesen átjött a képernyőn, és nem akartam hagyni, hogy egy ködlény legyen az uralkodó, ami amúgy teljesen úgy nézett ki, mint Demóna (angolosoknak Maleficent).

Grafika: 10/10 – nincs mit kifogásolnom
Teljesítmény: 10/10 – még az egyszeri kidobás mellett is csak jót tudok róla mondani
Történet: 09/10 – nem új a sztori, tetszett az elgondolás, hogy egy alig 10 éves mentse meg a várost, de sok kérdésem maradt, és ez így nem jó.


Alább tudsz üzenetet hagyni.