Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/08/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2017. augusztus 9.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Goldstone városának polgármestere levelet ír Dupinéknak, hogy folyamatosan tűnnek el emberek a városból, és most már a fiának is nyoma veszett. A nyomok a Crows League-hez vezetnek.

Amanda szemszöge

Kérdezhetitek, miért van egy kis szőke angyalka a temetőben. De megnyugtatok mindenkit, nem lesz baja. És jól sejtitek, az előző részben megismert Lenore köré fog épülni ez a történet.

Szóval, tünedeznek el az emberek, és ideje közbelépnünk. Dupin hangját már meg sem említem, nekem nem kellemes, ráadásul öregszik. Az utunk egy temető melletti kocsmában kezdődik október 25-én, este 9-kor(!!!), ami kísértetjárta. Már fel se kötöm a bugyit, nem tudnak újat mutatni. A polgármesternek egy küldöttje fogad, hogy beszél velünk, ha egyáltalán kijövünk a kocsmából élve. Kedves, nem?

Bent „véletlen” összedöntöttem egy csontvázat, és végül kijött belőle egy szellem, aki el is mesélte a történetüket. Kiengedni is csak akkor enged, hogyha teljesítem egy kérését, Dupint meg addig mélyálomba küldte. Szép házasságban éltek, vezették a kocsmát, majd született egy lányuk, Lenore, így mondhatni, minden tökéletes volt. Csakhogy jöttek egyik nap gonosz alakok, és szó nélkül megölték őket. Az akkori gyermek Lenore elmenekült. A szülők itt maradtak a kocsmában kísérteni, mert az egyik rabló elvitte a jegygyűrűt. Az volt a dolgom, hogy visszaadjam neki, és akkor szabadulhattunk a helyről, meg ők is áttérhettek végre a másvilágra. Kint a kocsmából azonban a fogadottunk halott, és egy hollómaszkos fazon menekült el a temető felé. A polgármester – aki ott volt a test mellett – elmesélte, hogy a fia küldött egy levelet, ami több mint valószínű, hogy kényszeríttet írás volt, és valószínűleg a Hollók rabolták el. Annyit sikerült kideríteni, hogy a színházban van a gyülekező helyük, de nyílegyenesen nem lehet odajutni, kellett egy sötét katakombákon keresztül menni, ahol többnyire a hirtelen előkerülő csontvázak okoztak némi riadalmat. Nem mondom, hogy nem ment fel tőle a vérnyomásom :D.
Kiérve láttuk Dupinnal, hogy a polgármester fiát, aki végül is, nem egy gyerek, hanem egy huszonéves fiatal, beviszik a Hollók a színházban, de van egy tök fiatal lány is. Ő Lenore, akiről tulajdonképpen szól az egész játék. Meg kell akadályoznunk, hogy a vőlegényét, Alant (vagyis a polgármester fiát) kivégezzék éjfélkor. Időt szerencsére nem mér.
A házában kellett nyomozni először, majd a színházban, ahol minden Holló összegyűlt. A főhollót megsebesítették, de a szerelmesek mégsem lehetnek együtt, elvitték őket a titkos bázisukra, ahova le kellett jutnunk, de nem volt egyszerű, mert egy barlangon keresztül is kellett menni. Közben kiderült, hogy a Hollók között árulót találtak, és ezt kellene megtalálni, de közben valaki meg nekünk segít, akiről nem derül ki, kicsoda.
Közben ki kellett szabadítanunk Alant a börtönből, aki elmesélte, hogy Lenore miatt csatlakozott a Hollókhoz, ám mikor rájött, mik a szándékaik ki akart lépni, és erről akarta meggyőzni a lányt is, de úgy tekintett a Hollókra, mint a családjára. A Fehér Holló – mint fővezér – persze erre rájött, és most mindkettőt holtan akarja látni. Mintha annyira szét akarták volna kürtölni ezt az egész szektát.

A börtönben találtam egy ősöreg tükröt is, aminek meg kellett idézni a szellemét. Ő elmesélte, hogy több mint évszázaddal ezelőtt létrehozta a ligát, és összeszedte az akkori nyolc legintelligensebb embert. Mindegyik a maga szakterületén volt a legjobb. Egymás testvérei lettek, így gyakorlatilag kitettek egy családot. Mind olyanokat találtak fel, amik segítették az emberiséget. Mivel az alapító egy alkimista volt, feltalált egy tükröt, amivel az élők beszélhettek az elhunytakkal. Valami azonban rosszul alakult, és beragadt a tükörben, és azóta se jött ki onnan. Bár tükörből, de irányította éveken keresztül a Hollóit, a családja nőtt. A legidősebbek persze idővel elhaláloztak, a fiatalabb vezetők pedig nem fogadták meg a tanácsait. Egyik nap aztán a Fehér holló fellázadt, és bezárta az öreget a tükörrel együtt a cellába. Sajnos azóta mindenki lecserélődött a Hollók között, az öreg pedig csak békét akar már lelni. A tükröt össze kellett törni, így békére lelhetett, és megtaláltuk Lenore börtönét is.

Közben elmesélte, hogy az egyik Holló hogy fedezte fel a Fehér hollót, és már akkor is látszódott rajta, hogy más, mint a többi. A kislányból hamar nagylány lett, aki kegyetlen és ravasz volt, a mentora pedig szinte vak és süket volt, hogyha róla volt szó. Annyira, hogy a lányt megtette a helyettesének. Csakhogy a Fehér holló elárulta a mentorát, kirakta a Hollók közül, és vezér lett. Ez a tag meg kísértetiesen hasonlít arra, akit a játék elején öltek meg. Idővel mindenhol az ő kémei jártak, és még a rendőrséget is manipulálták. Nem jó ez így. Meg kell állítani a nőt, de gyorsan.

A rejtekhelyük előtt Dupint majdnem megölték, de szokás szerint kimentettem. Utána lementünk, és rögtön láttuk, hol van Lenore, de előtte a Hollók megbüntették az árulót, és még időben közbeléptünk. Lenore lelőtte Fehér hollót, kiengedték az összes foglyot, így visszakerülhettek a családjukhoz.

A bónuszban eltelik 10 év, és jön egy levél Goldstone-ból, hogy baj van. Ahhoz képest, hogy eltelt 10 év, Dupin nem öregedett semmit. A helyettes seriff írt, akit amúgy a Fehér holló nevezett ki még a halála előtt, hogy megint rejtélyes halálesetek vannak a városban, és ránk van szüksége. Hamarosan főseriff lesz, nem engedhet meg magának megoldatlan ügyeket. Na persze.

Odaérve egy férfi és egy fiatal, látszólag nem helybéli lány az áldozat. Alan is visszatért a városba, így jó, hogyha beszélünk vele, mert hátha tud valamit a Hollókról. Legalább adhat egy tippet, hol keressünk, mert elvileg még a Hollók tagja, Lenore-ral együtt. A házába bejutva láttuk, hogy Alan apja elhunyt, így valószínű, ezért is jött vissza. Aztán a naplójából kiderült, hogy a Hollók egyike ölte meg Lenore-t. Vajon az a Holló volt az egyik áldozat? Meg ki az új vezető?

A színházban láttuk, hogy Lenore életben van, és az új vezető csak félrevezette ezzel Alant. Nem valami jó dolog, na. A másik meghalt személy a helyi bankár unokahúga volt, a bankár egyetlen élő rokona. A bankár elmesélte, hogy minden jól ment addig, amíg valaki nem ment oda hozzá hatalmas kölcsönért cserébe. Fedezetként a családi birtokot ajánlotta fel, ámde törleszteni már nem törlesztett. Mikor utánanézett ennek az embernek, kiderült, hogy se fedezete, se családi birtoka nincs, és egyike volt a Hollóknak. A bankárnak más ismerőse is volt a Hollók között, így megkérte, hogy segítsen neki, ámde csakhamar kiderül, hogy nem olyan egyszerű ez a dolog. El kellett vállalnia, hogy megölte ezt a Hollót, és a lehetséges szemtanúkat is. Az öregnek nem tetszett, de a Hollók még egy régi alkimista könyv is kellett nekik. Annyira sok pénzt adott, hogy az egész város simán csődbe ment volna tőle! Csak az unokahúga miatt tette meg. Sajnos a lány halott, így a pénz hiába érkezett vissza, gyakorlatilag felesleges volt.

Sőt, Alan is írt egy levelet, hogy ő ölte meg őket, csak mert Lenore halott… de tudjuk, hogy mindkettő él és virul, csak valakinek nagyon a bögyében vannak. Egy Holló halott, de ott a többi. Az új de facto vezető előlépve elmondta, hogy nem akarta se Alant, se Lenore-t megölni, de kirakatta a pénzfelvevős tagjukat, így úgymond, tiszták. Csak azért, hogy Alan neki dolgozzon. Mekkora egy paraszt, nem?

Lenore az újabb hazugságot hallva önkéntesen száműzte magát a Hollókból, és bosszút fog állni Alan gyilkosán.

Szerintem

Jó kis bonyolult történet lett ebből. Ennek örülök, hogy a készítők nem akarták Lenore-t, csak úgy elengedni, és kíváncsi vagyok, hogy fogják ezt tovább csűrni-csavarni. A bónusz először nagyon zavaros volt, de így, hogy végre átolvastam az egészet, így már minden tiszta.

Grafika: 10/10 – több morbidságot el tudnék ám viselni, gyerekek
Teljesítmény: 09/10 – ablakos módot kérek
Történet: 10/10 – Poe bácsi, ha tudnád, mit ki nem hoztak a műveidből!


Alább tudsz üzenetet hagyni.