Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2017. július 26.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Kutatók találtak egy érdekes koponyát, ami nagyszerű éke lehetne a közelgő perzsa kiállításnak – ámde nemsokára el akarják lopni, mert nem éppen történelmi értéke van.

Amanda szemszöge

Méghozzá a Sötétség koponyáját, amiről úgy tartják, sötét rituálékhoz használták. Bárcsak…
Ami érdekes, hogy a koponya rejt még egy koponyát, egy zöldet, ami viszont egyből hozza magával a szellemszerű lényeket, kevésbé ijesztőbbeket, mint az első részben. Sőt, a kutató lányát el is ragadják, így utána nem csak a koponya visszaszerzése lesz a dolgunk.

Történet szerint volt egy kegyetlen mágus pap, K’tal, aki arról álmodott, hogy végtelen hatalma van minden és mindenki fölött. Ahogy elmélyedt a fekete mágiában, még nagyobb terrort talált, és ezt a hatalmat sűrítette bele a koponyába. Emberek életét szívta el vele, így elkerülhette a halált.

Akit felfogadott, megsérült, és egy állatorvoshoz kellett vinnem, hogy egyben maradjon. Mégiscsak két kislány anyja. Ott tudtam meg, hogy akit keresek, Edgarnak hívják, és valószínűleg az elhagyatott bevásárlóközpontban van. Egyből oda is mentem. Ott találtam egy kempingezéssel foglalkozó boltban papírokat, hogy keresi a koponyát, holtan akar látni egy fickót, és egy luxusvillába tervezett betörni.

Történet szerint volt két fickó, Edgar és Sebastian, akik egy eltűnt civilizáció után kutattak, és akkor leltek rá a koponyára, ami az Árnyékvilágba nyitott ajtót. Sebastiant a pénz motiválta, mikor elindultak felfedezni, Edgart a tudás. Sebastian hagyta odaveszni Edgart, ő meg meglépett a koponyával. Edgar azonban nem halt meg, a sötétségben bolyongott, és felfedezte a környezetét. Így tanulta meg, hogy az a koponya mire is képes valójában. Csodával határos módon Edgar kijutott a barlangból és visszatért a civilizációba. Bosszúvágy fűtötte, és eltervezte, hogy használja a koponyát áruló barátján. Nos, sikerült is neki.

Még azokban az időkben egy csoportnyi bölcs küzdött K’tal ellen, és találtak egy módszert, hogy győzhetik le őt. A Fény templomában tükröket fordítottak felé, és kényszeríttették a koponyát, hogy forduljon ellene. Sajnos a csoport meghalt, a mágus pedig a koponyába került. Sajnos sikerült kijutnia onnan.

Egy labirintus után meg is találtam ezt a villát, ahol némi akadály után feljutottam az emeletre. Edgar addigra már megsebezte Sebastiant, így szegény meg is halt. A koponyát ugyan megszereztem, de egyből abba a világba is kerültem, ahol a kutató lánya, Maya volt fogoly. Őt kiszabadítottam a tojásból, amiben rab volt, ámde K’tal is átjött az átjárón, és eltervezte, hogy a csillagvizsgálón keresztül elterjeszti a sivatagos sötétséget a világon. Ezt kellett megakadályozni. A végén Edgar is meghalt, miután elűztem belőle K’tal-t, Maya kórházba került – ámde rajta volt a koponya, ami szerintem még bajt okozhat.

A bónuszban Maya utazik Saibo szigetére, ahol az anyja végez feltárásokat. Azonban kap egy telefont, hogy elrabolták Aliciát, az anyját, és van kb. 20 percünk odajutni hozzá. Egy kisebb helyen azonban Maya is fogoly lesz, és kiderült, hogy Alicia munkatársa, Morgan az elrabló, aki annyira vágyott a koponya hatalmára, hogy még Mayáról is leszedte a jelet. Csakhogy pont a Fény templomában akarta elkövetni a szertartást, de megakadályoztuk, a gonosz végleg eltűnt, így Alicia és Maya is nyugodtan folytathatják életüket úgy, ahogy akarják.

Szerintem

Valamiért elmaradt a katarzisos élmény, mint az első részben, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez rossz lenne. Csak kevés volt az a lény, amitől meg lehet ijedni. Előbb ijedtem meg egy csontváztól, mint egy szellemtől sajnos. És egy kérdés: a motoros fazont nem fogjuk látni többször? Nagyon titokzatos volt, és nagyon szeretnék többet tudni róla!

Grafika: 10/10 – minden olyan klassz volt, hogy jaj. Az egyik szellemet le is akarom rajzolni majd.
Teljesítmény: 09/10 – csak az ablakos mód lenne nagyobb felbontásban
Történet: 10/10 – minden kérdésemre választ kaptam, szerettem is, csak kicsivel több ijesztő faktort szeretnék.

Amy Hozzászólások: 0 HOG Reviews Mad Head Games Shadowplay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020