Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/07/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2015. július 21.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Egy meteorit csapódott be egy városba, azóta az ott élők sorozatosan tűnnek el. Egy másik városi lap két riportert küld a helyszínre, hogy derítsenek ki mindent az ügyről.

Amanda szemszöge

Életemben nem bányásztam még ennyit, mint itt. Vagyis konkrétan nem, csak ez a helyzet, és az „epizód” konkrétan tökéletesen illik a sorozat egyik jelzőjére, a steampunk-ra.

Először meg kellett keresnünk Ralph polgármestert, aki éppen elektromossággal próbált egy bábút feléleszteni. Sosem sült ki ez jól, ezt már megtanultam ebben a szériában. Most sincs ez másképp. Főleg, mikor megjelent Ralph segítője, Samantha.

Elhagyva a városházát, az ott álló őr közli, hogy nem mehetünk egy „baleset” miatt a meteorithoz, menjek a hotelbe pihenni, úgyis ott van a fotós barátom. Csakhogy miért esett ki konkrétan a libegőből egy csontváz? Túl gyanús…
A hotelben alapból túl gyanús volt az is, hogy előttem bezárták az ajtót egy riglivel. Utána telefonon beszélt a tag valakivel, hogy „már csak a riporterre vár, és ha nem mennek el reggelig a városból, jön a B terv.” Egyszóval a likvidálás. Valaki nagyon nem akarta, hogy ott szaglásszunk, amit egy szinten megértek a minden-lében-kanál újságírók miatt, de ez már sok. Főleg, hogy találtam egy olyat, hogy „helyettesíteni” akarják a kollégát. A hetes szobában valaki mérget szórt a pohárba. What?

Nem elég, hogy a portás egy mechanikus báb, úgy néz ki, itt minden az. Fent a bányász közli, hogy arra kényszeríttették őket, hogy éjt nappallá téve dolgozzanak, és ráadásul segítséget sem fogunk kapni, mert egyből nyomtattak egy újságot, hogy a riporter és a fotós is meghaltak. Pluszban, itt a kis köcsög póklábú is, amolyan emlékként, mikor még Felicia volt a legnagyobb bajunk…

A lezárt városban először az őrökön kellett túljutnom, akik Samantha-t védték. Majdnem kaptam két golyót is, ezért veszélyes ez a HOG-szakma gyerekek. De már annyiszor átéltem, hogy meg se kottyan. Még a börtönből is kiszabadultunk. Kiderült, hogy az, akit elraboltak a hotelből, szakasztott mása a fotósnak. Úgy néz ki, Samantha elkönyvelte, hogy mindenkit lemásol, és saját várost alapít. Jaj, de kis cuki. Kár, hogy szabotálni jöttem.

Pár elem a korábbi részekből visszaköszön, aminek örültem. Samantha időnként beköszön, hogy kijárási tilalom lesz mindenkinek – mintha nem azt csinálná x ideje – ámde a bányászok is szereznek egy kamerát, és maguk felé irányítanak, hogy kiötöljünk egy felszabadító tervet, mert bizony ezek a bábuk bitang erősek. Ahhoz azonban, hogy őt likvidáljuk, az embereit kell. Egy erősítőt akar építeni, amivel a világ összes bábját tudná irányítani. Úgysem fog sikerülni drága, még a teremtőd, Ralph sem áll már az oldaladon az idióta terved miatt.

Bejutva a főhadiszállásra az öreg segít nekünk leszedni az embereit, meggyengíteni az erősítőt, elkezdhettünk végre a főproblémával foglalkozni. Samanthához jutni nem volt egyszerű, többször meg akart minket akadályozni. Azonban Ralph az epic battle közben rinyált, hogy ne gyilkoljam már le a művét, neki az kell. Bakker, gondolkodtál volna előbb!

A bónuszban eltelik pár év, Michael, a fotós pedig visszamegy a városba, ahol Ralph fogad, hogy valami gáz van, és őrizve a pánikot bezárta a házát, hogy az emberek ne kíváncsiskodjanak. Na, mi történt vajon?
Egy gonosz báb-Ralph fogad, hogy Samantha él, és kényszeríti Ralph-ot, hogy szószerint klónozza magát, így állva bosszút. Még jó, hogy velem van a kis segítő báblány, akit én Marcelline-nek neveztem el, hogy a meteorit kis darabkája tartja őt életben. Azt kell elvenni tőle, és akkor vége ennek a rémálomnak.
Öt kulcsot kellett megtalálnom, hogy a pincében a rejtekhelyére bejussak, és szemtől szemben állhattam az igazi bábbal. Lelőttem, és Ralph akkor jelent meg, hogy Samantha iszonyú dühös lett, kényszerítette, hogy büntetésből csináljon megint bábokat, és a másolatai mind megtámadták az embereket, akik nem értették, hogy a polgármesterük miért támadja őket. De ezzel véget ért a kis balhé, és Michael megtarthatta Marcelline-t. Vigyázz rá, te szerencsétlen.

Szerintem

Amilyen sokáig szerettem bíbelődni ebben a szériában, olyan hamar is lett vége. A meteorit azonban szerintem rengeteg bajt okozhat még, hacsak nem jönnek rá, hogy tudják likvidálni végleg.

Grafika: 09/10 – már a bábok is kezdenek eltérni maguktól, főleg a kis segítők
Teljesítmény: 09/10 – ablakos módot, lééécci!
Történet: 08/10 – csak a megválaszolatlan kérdéseim miatt vagyok morcos, de annyi baj legyen.


Alább tudsz üzenetet hagyni.