Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/07/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Danse Macabre Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2017. július 20.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Clifden városában készül fellépni a híres táncos csoport, ámde a fehér ruhás hölgytől, aki elmegy megnézni a fellépésüket, fél egyikük, mint sokan a tűztől. De nem holmi kísértetről van szó.

Amanda szemszöge

Bírom, hogy ebben a szériában elhintik, hogy természetfeletti – majdnem – a történet, de ügyesen álcázott intrika, botrány, árulás és megannyi negatív emberi tulajdonság van benne.

Jelen történet szerint Shannon – a fehér ruhás hölgy – terhes lett Lord Cavanagh lányával (vagyis a főhősnőnkkel), de mivel rabként élt a hatalmas kúriában, és nem akarta, hogy tudjon a kicsiről, megszökött a lordtól, és a táncos csapat egyik tagjával, Finnel állt össze, aki úgy felnevelte a lányt, mintha a sajátja lenne. Csakhogy a lord pár évvel később embereket fogadott fel, hogy megtalálják Shannont, és később a társulat két tagja jó pénzért vissza is adta a nőt… ráadásul ez a kettő Finn testvére, Pat bácsi és a felesége, Molly voltak! Értem én, hogy az írek fogukhoz verik a garast, de hogy ennyire?

Na, ha már tudjuk a háttérsztorit, ideje megmutatni, hogy jutottam el idáig. Finn látja Shannon „szellemét” a nézőtéren, Pat-ék hülyének nézik, hogy régen volt, ne foglalkozzon vele, foglalkozzanak inkább a tűzzel, ami „váratlanul” alakult ki. Csakhogy nyomokat találtam arra, hogy Shannon volt az, és Finn követi is őt az egyik tengerparti pihenőhelyre, ahol azonban halálos szúrást kap az oldalába… itt már feltettem a kérdőjelet, hogy miért, mikor szerettétek egymást, és nyoma sincs árulásnak, na mindegy.

A rendőrség hamar lezárja a várost, miután Finn meghalt, és a társulat minden tagját ki akarják kérdezni – csakhogy Shannon elrabolja Cilliant, főhősnőnk unokaöccsét, és nekünk kell utána menni, hogy megállítsuk.

Mollyék keresik azt a levelet, amit hamisan írtak Shannon nevében, merthogy túl stresszes volt, és az Államokba kellett utaznia. Ilyet nem csinál egy anya, ugye. Valakinek szitás pénztárcája van, hogyha ennyi pénzre van szüksége, na mindegy. A vonatállomáson egyértelműen kiderült, hogy Mollynak annyit se ér a főhősnő, mint körme alatt a kosz, határozottan anyagiak vezérlik, és még egy ártatlan gyereket is elvisz, akinek fogalma sincs, micsoda családi dráma van körülötte. Olyan 10-13 éves lehet, nem olyan kicsi, de ne avassuk be annyira.

A vonaton meghal Pat bácsi, és mielőtt meghalna, elárulja, hogy csak azért kötöttek üzletet a lorddal, hogy Finn ne foglalkozzon annyit Shannonnal, hanem a társulattal. Ha nem egy hárpiát vettél volna el, valószínűleg átérezted volna, milyen boldognak lenni, de mindegy. Shannon lelöki a vonatról Molly nénit, mondván, hogy így el van ő is választva a gyerekétől, és elviszi Cilliant. Nem baj, hogy mögötted jövök, rohanj csak, majd utolérlek.

A folyó túlpartján egy Alma nevű nővel találkoztam, aki egykoron a lord kúriájában volt komorna, és azóta nem látta Shannont, mióta meglépett Finnel, és úgy hitte, hogy hármasban éppen világot járunk. Bent elárulta, hogy a lord mindenkit kirúgott, miután Shannon megszökött, mert úgy hitte, hogy a szolgálók segítették… holott csak egyedül Alma volt az. A házasság kényszerítve volt, semmi szerelem, már eleve oda volt ígérve. Még jó, hogy Finn meg a társulat éppen arra járt, így megszületett a szerelem, és elszökhetett onnan.

A kúria pincéjében megtaláltam Cilliant, de először be kellett oda jutnom. Ekkor találtam meg a teljes történethez hiányzó darabkákat, és kezdtem örülni, hogy Mollyék már nem élnek. Kiszabadítva a kissrácot Shannon támadott meg, hogy mit képzelek, és be kellett bizonyítanom, hogy főhősnő tényleg a lánya. Amint magához tért, könyörgött, hogy vigyük ki innen, és megjelent a lord, akit még a játék végén szúrt le. Hiába küzdött az ellen, hogy elvigyük Shannont, meghalt, így fogtuk a nőt, kivittük a kúria elé, ahol összeesett. Kórházba került, ahol elkezdhette a gyógyulást.

A bónuszban egy felettébb arrogáns alak lesz Cillianék „főnöke”, de már fenyegetőzik, hogy nagy baj lesz, ha elrontjuk az előadást, semmirekellők vagyunk, nem vagyunk már sztárok, és örüljünk, hogy van hol aludni. Elmész a pi…

Van azonban egy Robert nevű fickó, aki jóban volt Finnel és Pattel, szintén táncos, és felajánlotta, hogy Dublinba viszi a gyerekeket, ahol végre úgy táncolhatnak, hogy a szüleik büszkék lehetnek rájuk. Először likvidálni kellett egy időre a behemót barmot, majd kiszabadítani Cilliant, hogy eljuthassunk Dublinba. Utána azonban minden jóra fordult.

Szerintem

Szívet melengető látvány volt látni a Myths of the World sorozat helyszíneit a negyedik részből. Látszik, hogy egy a készítőcsapat, na. Szinte láttam, hol kellett a tündérekkel beszélni, vagy hol szenvedtünk anyával egy nyamvadt kulcs miatt. De mindegy is. Az előző részben megtanultam, hogy itt bizony ármánykodás van dögivel, nem táncolás, bár most helyet kapott, mivel a társulat steptáncosokból állt.

Grafika: 09/10 – kezdenek visszaállni a szép karakterekre, úgy néz ki
Teljesítmény: 10/10 – minden úgy van, ahogy szeretem, így nincs okom panaszra
Történet: 10/10 – még több ilyen ír/skót helyszínt, lééécciii!


Alább tudsz üzenetet hagyni.