Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Alawar Games HOG Reviews Stray Souls

Megjelenés: 2011. február 1.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Sam és Danielle Hunt évek óta boldog házasságban él, ám egyik este a férfi szótlanul eltűnik, és helyette csak egy rongybábú marad, ami segít Danielle-nek megtalálni a férjét.

Amanda szemszöge

Egyik este Sam és Danielle tök romantikusan bújnak egymáshoz. Kopognak, kapnak egy csomagot. Sam eltűnik, mire Danielle megtalálja a rongybabát, ami életre kelve elmeséli neki, hogy azonnal a férje után kell mennie, mert nagy veszélyben van.
Ilyeneknek nem hinnék normális esetben, de Alawarék legendásan jók az ijesztő történetek megalkotásában, így haladtam tovább.

Kisebb baleset következett, és abba a városba jutottam, ahol elszabadult valami gonosz, kihalt volt minden, mint egy apokalipszis idején. A játékboltba sokára jutottam be, ahol kis híján megállt bennem az ütő: volt ott egy bohóc. Jó fehér arccal, feketével festett szemei voltak, így nekem kész is volt a rémálom. Kedvesnek tűnt, de már megtanultam, hogy nem bízok egyáltalán a bohócokban, így gyanakodtam.
A rendőrségen találtam egy aktát, miszerint Sam volt a gyilkos, Torres szelleme megerősítette. Sem én, sem Danielle nem akartunk ebbe hinni, de a nyomok másra utaltak. Időnként találtam a babaházba babákat, amik elmesélték a kis történetet.

A fő sztori ott kezdődik, hogy Morgan, az árvaház feje érdeklődött az okkult tudományok iránt, és kifejlesztett egy szerkezetet, amivel az emberekből ki tudja szipolyozni a természetfeletti erejüket. Az egyik ilyen család pont a Hunt-család volt, a szülők jó boszorkányok, a gyerekek meg örökölték a képességeket. Morgan kiszemelte az akkor nyolcéves Samet. Megvette a játékboltot, ott szépen egy démont idézett egy bohócbabába. Elküldte nekik, a bohóc megölte a szülőket, az eddig leláncolt démonok pedig kiszabadultak a szülők halála után. Morgan ekkor vitte el az árvaházába Samet, de elfeledkezett valakiről: Kimről, Sam kishúgáról, aki elrejtőzött a támadás alatt. Csinált egy rongybabát a házban megmaradt jó erejéből.

Nyomozgattam tovább, lassan eljutottam az árvaházba is. Előtte találkoztam a felnőtt Kimmel, aki nem emlékezett semmire, a bohóc meg akart ölni, de átvágtam, és győzedelmesen utolértem. Ott láttam a kis Jimmyt, aki igazából Sam gyerekkori énje. A masina ugyanis kettéosztotta Sam lelkét, az egyik Jimmy volt, a másik pedig a gonosz bohóc. Egy kulccsal azonban újra eggyé váltak, és itt volt az ideje, hogy most a bohócbaba a tűz áldozata legyen. A temetőben meg is találtam, felgyújtottam, de ezzel kiszabadult a benne levő gonosz. A város határán Sam, Kim és Danielle a kocsiba ugrottak, a rongybábú pedig feláldozta az életét, hogy ők megmenekülhessenek. A város porig égett, de a gonosz is elpusztult.

A bónuszban visszatérünk 20 évvel ezelőttre, ahol a rendőrfőnök, Edgar Torres marad egyedül a városban, miután a Hunt-családot a gyilkos lemészárolta, a családok pedig utána mindent hátrahagyva elmenekültek. Torres úgy dönt, hogy még egyszer körbejárja a Hunt-házat, hátha valami elkerülte a figyelmét. Elvileg a szülőket tényleg megölték, a kislányuk, Kim pedig még ott van. A nyolcéves Samuel Huntot akkor vitték árvaházba, ámde ott sem fenékig tejföl az élet. Torres látta a tükörben, hogy egy bohóc ölte meg a gyerekek szüleit, már csak rá kell jönni, ki volt az. Kim nem látta, ki volt, mert elbújt, és azért is maradt hátra.
A rajzon, amit kapunk Kimtől az árvaház feje látható, így egyből odamentünk.

Morgan csak később jött, de addigra már rájöttünk, hogy bizony őrült dolgokat csinált, fekete mágiához köthetőeket. A műhelye, ahol egy bohócbabába zárta a démont egy játékbolt volt, átellenben Hunték házával. Micsoda egy mocskos…
Az árvaházánál Torres le is tartóztatja Morgant, és nem is hajlandó megengedni neki, hogy a babát elégesse. Amint a rács mögé került, eltelik egy kis idő, majd hívják a börtönből, hogy Morgan halott, az ottani felügyelők vörös parókát és arcfesték nyomait találták a bőrén. Vagyis tényleg egy bohóc végzett vele!

Utószóként még megkapjuk, hogy Morgan volt a bohóc első áldozata, később Torres lánya. Torres elátkozta a napot, hogy nem engedte Morgannek aznap elégetni a babát, de arra tette fel az életét, hogy megtalálja a gyilkost. Szegény, nagyon elkésett…

Szerintem

Egy biztos: felteszem Alawarék fejére a horror ijesztő történetek koronáját. Egyszerűen az egész sztori alatt olyan érzésem volt, hogy valaki figyel, ijesztő helyszínek fogadtak, nem beszélve a bohócról. Félek a bohócoktól, nem tehetek róla. A játék szerintem helyenként hajaz Stephen Kingre.

Grafika: 10/10 – kellően megvan a creepy-faktora
Teljesítmény: 08/10 – hiányzott az interaktív térkép, és a lelakatolható inventory!
Történet: 10/10 – so creepy, ezért is ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit délután borzongani.


Alább tudsz üzenetet hagyni.