Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Spirits of Mystery

Megjelenés: 2017. június 14.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Mortis királynő összegyűjtötte a Borostyán és Sárkány királyság örökösnőit, és a rituáléhoz szüksége van a Tűz királyság örökösnőjére is – vagyis a főhősnőnkre.

Amanda szemszöge

Isa megint itt van, és látszólag most közös ellenségünk van. Nem is olyan vészes a sztori. Az elején a dadus elmeséli röviden, hogy ezzel a Mortis nevezetű nővel már több mint 500 éve harcolunk, minden királyság elbukott körülöttünk, már csak egy van hátra: a miénk.

Miért is illúziók a neve? Mortis néhány utunkba kerülő személyt megátkoz, és fel kell oldozni. Hat vagy hét ilyen alkalom volt az egész játék alatt. Az első felszabadítása után egy medálon keresztül azonnal a Metál királyságba kerültem (sajnos nem oda, ahova én szeretnék kerülni), így javarészt ott kutakodtam.

Isa szabotálja a rituálét, Mortis elmegy, hogy megtörje a Tűz birodalmat védő mágikus burkot. Van egy prófécia is, amit a játék során meg is valósítunk: a Tűz királyság örököse le tudja győzni Mortist, ha az ő birodalma áll, és másik kettő elbukott. Nos igen, ez sikerült.

A Metál torony előtt Isának kell segíteni: kedvesét, Theresát a holtak földjére küldte Mortis, és vissza kell őt hozni, mielőtt tovább mehetnénk a toronyba. Ez is könnyen ment, mert miért is ne menne könnyen?

A toronynál felszabadítottam a dadust, és készülhettem az epic battle-re. Először az őt védő kört törtem meg, majd magát Mortist is elintéztem egy főnix segítségével. Mily meglepő, hogy kellett egy főnix, nem?

A bónuszban egy Kim nevű nő bőrébe bújunk, aki a Hét Királyság legjobb íjásza. Egyik barátnője segítségül hívja, mikor lányát egy boszorkány elrabolja, és nekünk kell őt kimenteni a karmaiból. Az anyja olyan üzletet kötött a boszorkánnyal, hogy elmulasztja ugyan a szárazságot, de fizetségként a kislányt akarja. Persze, hogy ezt nem engedhetjük.

Ezt a boszorkányt is egy főnix segítségével iktattuk ki, majd vissza is vittük a kislányt az anyjához. Lehet, hogy később még találkozni fogunk vele, tekintve, hogy a főjátékban Isa visszakapta a kedvesét, és a kicsiben van potenciál.

Volt egy kis minitörténet is, hogy ki volt valójában a dadus, szóval lassan mindenkinek megvan a teljes története.

Szerintem

Valamiért mostanában minden rész után úgy érzem, hogy lassan ennek a sorozatnak is vége van. Ez már a második, amit nem ERS-ék csinálnak, hanem az Amax, de lehet ugyanaz a készítőbrigád, csak nevet váltottak. Ami nem feltétlen hátrány.

Grafika: 10/10 – még akkor is, ha Isának lehetne már kisebb orra is
Teljesítmény: 09/10 – nekem már csak egy ablakos mód kell
Történet: 09/10 – miért érzem úgy, hogy lassan vége a sorozatnak?


Alább tudsz üzenetet hagyni.