Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews League of Light Mariaglorum

Megjelenés: 2017. június 7.
Fejlesztők: Mariaglorum
Történet:
Hameln városába utazunk, ahol kis segítőnket, Tomot próbáljuk újra emberré tenni – csakhogy a furulyás patkányfogó is a városban áll bosszút.

Amanda szemszöge

Mindig is szerettem ezt a kis legendát, csak sosem olvastam (eddig) utána. A hamelni patkányfogó története itt is megelevenedik, és szerencsére, a jó verzióját kaptuk meg, mert a gyerekek visszakerültek a szüleikhez, miután a furulyást kifizették. De akkor mégis miért jött el megint?

Történet szerint a patkányfogóhoz egy közelálló személy indult bosszúhadjáratba a városi bíróság ellen. Ez a személy jelen esetben a fia. Az is rejtély, hogy az apját ki és miért ölte meg a börtönben, ahova a gyerekrablásért zárták.
De erre persze később választ kaptunk, így Kistöki újra gyerekké varázsolása még várat magára. Nem bánom mondjuk, kedvem volt megölelgetni, mikor felém nyújtotta a kis kezeit, bár itt sajnos kevésszer kellett rá hagyatkoznom. A játék elején felajánlotta, hogy nem kötelező magammal vinnem, de az amúgy 7-9 éves kisfiú itt felér egy 1-3 évessel, és az anyai ösztönök kijelentették már akkor, mikor megismertem, hogy én a kicsit sehol sem hagyom magára… így is várni fogok egy csomó időt, mire egyáltalán újra találkozom vele… vagy a készítők kitalálnak valamit.

Viszont, kicsit kitérnék az idősebb furulyást körülvevő kis mítoszra. Valóban megmentette a várost a patkányoktól, valóban elrabolta a gyerekeket, mikor nem fizették ki, de jött egy fickó, aki szintén a liga tagja volt, és neki volt egy kis kék lámpása, ami elűzte a furulyás által létrehozott sötét felhőt. Ilyet számtalanszor kaptam én is, mégha a gyengesége miatt nem egyszer eltört. Shame on me.

Ez a fickó nem csak a liga tagja volt… összeállt ugyanis még három emberrel Hamelnből, és eldöntötték, hogy nem tolerálnak semmilyen bűnözőt, és néha lementek a börtönökbe, és feltűnésmentesen kivégeztek 1-2 embert, akik – szerintük – komolyabbat vétettek. Az egyik ilyen rab megszökött, megtalálta Lámpás barátunk otthonát, és megölte a feleségét és a kislányát. Lámpás úr (de vicces így), könyörtelenül megölte ezt a rabot, és azóta mondhatni, még őrültebben üldözte a bűnözőket. Értem én, hogy a bosszúvágy erős motiváció, de ezért öldökölni egymást… csak ártatlanok hullnak le.

Egészen a mocsáron túli kis farmig követtem a furulyát, ahol a Lámpással összecsaptak, de le tudtam győzni a szavak erejével(!) mindkettőt, de mindkettőt azonnal börtönbe is zárta helyi rendfenntartás, a furulyát pedig a ligára bízták, hogy zárják el, nehogy megint terrorizálja valami őrült az ártatlanokat.

A bónuszban a liga szakszerűen gondoskodik a furulyáról: azt a feladatot kaptam, hogy szerezzek meg három tárgyat, és a titánok kovácsműhelyében semmisítsem meg a furulyát. Kezdődik a rövid kaland: először egy sárkány által ostromolt elhagyatott városba kellett mennem, ahol egy sorsfogót kellett találnom. Másodjára egy rendkívül őrzött vár kincstárából kellett elcsórnom az örökkévalóság porát. Itt is akadt bajom, mert egy csuklyás fazon követett, mert nagyon kellett neki a végzet kalapácsa, amit a harmadik helyen, egy elsüllyedt hajóroncsban találtam meg. A furulyával elüldöztem ezt a csuklyás fazont, de van egy érzésem, hogy nem utoljára találkoztam vele, Árnyékgárda ide vagy oda. A megszerzett tárgyakkal szétcsaptuk a furulyát, így ennek annyi.

Szerintem

Valahogy éreztem is, hogy Kistöki egyhamar nem lesz újra gyerek – csak azt nem, hogy egy ilyen kalandos sztorit kapok helyette. A helyszínek éjszaka gyönyörűek, minden baglyot megtaláltam (bagolymán még jóhogy!), a figurákat is, szóval összeszegezve, nagyon klassz volt. Kár, hogy a HOG szereplőit nem kezdik el megvehető figurákként árusítani, garantáltan vennék belőlük.

Grafika: 10/10 – nem tudok erre a csapatra nem haragudni, Kistökit imádom!
Teljesítmény: 10/10 – behozták a gamma-állítás lehetőségét, de ne vidd nagyon fel, mert nem fogod látni a részleteket
Történet: 10/10 – örülök, hogy egy happy endes változatot láttam a patkányfogó történetéről


Alább tudsz üzenetet hagyni.