Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Bridge to Another World Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2017. május 31.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Dorothy elküldi gyermekeit iskolába, és bár csodálatos napot ígértek a rádióban, hamarosan tornádó sújtja a vidéket, ezért Óz birodalmába jut, ahonnan kalandos úton juthat haza.

Amanda szemszöge

Szerintem a történelemben én vagyok az egyedüli, aki egyáltalán nem látta az 1939-ben készült Óz, a csodák csodája c. filmet. Így mikor ebbe kezdtem volna, gyorsan elolvastam a történetet, mire számíthassak. Igen, Dorothy itt is siet vissza Kansasbe, csak a gyerekeiért. Nem egy boszorkánnyal kell megküzdenünk, mert mikor a tornádóval megérkeztünk, egy gardróbszekrény kinyírta őt. Egy szemüvegen keresztül egy nagyhatalmú varázsló kéri tőle, hogy három szobrot vigyen el neki Smaragdvárosba, utána hazajutatja őt.

Először a birodalom nyugati felébe utazunk a Varázscipővel, hogy az első szobrot megtaláljuk. Egy kis tanyán lelünk rá, és itt a Madárijesztő nem a barátunk, már elsőre megpróbál minket elzárni. De mint kiderült, valahogy ő is idekerült, csak semmire sem emlékszik. A Nyugati Varázsló teremtette, mikor a ködvarjak túlerőben lettek, és így együtt le tudtak a nagyjával számolni. Mivel megmentettük a Madárijesztőt, ezért megkaptuk tőle a szobrot.

Másodjára a déli félbe utaztunk. Az ottani mágus tehetséges mérnöknek számított, de amint a sötét erő ködpatkányok képében megérkezett, felvette velük a harcot. Az ottélőket elküldte a saját biztonságuk érdekében, és felvette az ellenséggel a harcot. Bádogrobotokat épített, akik ugyan vissza tudták verni a támadást, de végleges megoldást továbbra is keresett. Elviekben egy bűvös fuvola tudna rajtuk segíteni, így eltávozott megkeresni azt. Amint megérkezett, elcsalta a patkányokat a kastélyból, és az erdőben talált egy sérült férfit, akinek sérült és hiányos részeit ólommal helyettesítette, így született meg a Bádogember, akinek nagy segítségre volt szüksége, hiszen tönkrement a szív, ami éltette.

Harmadik helyünk északra vezetett, és kizárásos alapon az Oroszlán maradt, akin még eddig nem segítettünk. Az Oroszlán itt egy lány, aki ködfarkasok elől menekül. Bátorságot látszik, itt sem kapott a legbátrabb állat, ezek szerint. Az északi térség őrzője megmentette még gyerekkorában, sajátjaként felnevelte, de bátorságra nem tanította. Így nekem kellett először megmentenem a jégszoborrá válástól, majd leszámolni a ködfarkasokkal.

Smaragdvárosba érve találtam egy idős urat egy tolószékbe láncolva – elviekben ő a nagy Varázsló, de igazából sose látta még Dorothy-t. Aki segített rajtunk a térképekkel, eltűnt, így aztán egyből rá gyanakodtam. Alapból úgy nézett ki Zörgőfürge a sorozatból, csak le volt takarva a szeme. Ő változtatta szobrokká a varázslókat, a negyediket is éppen a szemünk előtt, így aztán valami ördögi terve volt, amit meg kellett akadályoznunk. Megöltük a társát, a boszorkányt, ezért bosszút akart állni rajtunk. De persze, ez nem sikerült, ő pedig is szoborrá vált, így aztán mindenkivel jót tettünk.

A bónuszban eltelik pár hónap, és Dorothy házát megtámadja egy szárnyas majom, de csak hírt küldött, hogy a Madárijesztő valahogy Kansasbe került, és így útra keltünk, hogy kinyomozzuk, hogy került oda, és hogy mit akar. Óz birodalma megint veszélyben van: ezúttal egy boszorkány akar uralkodni, ezért mágiával uralja a repülő majmokat. Ezek amúgy is vad lények, akit megharapnak, maga is majommá válik, így ez nem egészen jó. A makik még Totót is elrabolják, mert szegény kutyát mindenhova vinnünk kell, ugye. Még szerencse, hogy hamar legyőztük a banyát, aztán visszatértünk Kansasbe, ahol a Madárijesztő feláldozva önmagát (?) eső formájában szétadta a gyógyírt. Vagy csak visszatért Ózba.

Szerintem

Egyvalamit elkönyveltem: Négy barát készíti a legeslegszebb téli képeket. Annyira csodálatos, néha csak pár pillanatig nézni, ahogy hullik a hó a játékban. Egy forró tea mellé kimondottan ajánlott. Ha a történetet nem is ismered, ezek alapján nagyjából sejthető, miről szól az eredeti Óz. Nekem valahogy nem volt sose kedvencem a történet elmondások alapján, és így a játék után sem kaptam rá kedvet.

Grafika: 10/10 – mint mindig, most is gyönyörű
Teljesítmény: 10/10 – nem fagy, minden van, ami egy tökéletes kalandhoz kell
Történet: 09/10 – nekem olyan egynek elment, de igazából szórakoztató délután volt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.