Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/19
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: GrandMA Studios HOG Reviews Reflections of Life

Megjelenés: 2017. május 13.
Fejlesztők: GrandMA Studios
Történet:
Dave a társaival két hónapja eltűnt Szibéria hegyei között, miközben egy sírt kerestek, amit a legenda szerint egy bosszúszomjas lélek őriz. Felesége, Eve útra kell, hogy megtalálja a fagyos területen férjét.

Amanda szemszöge

Olyan cuki ez a történet, hogy behalok! És még Dave is egy szimpatizáns fickó :). Az elején többször küld a feleségének képeslapot, hogy éppen hol jár. Milyen kis figyelmes! 🙂
Azonban nem időzhetünk sokáig, mert a lány leesik a lovaskocsiról, és véletlen pont a barlang közelében történik a baleset. Az árnyék meg akarja őt támadni, ám jön a szépfiú Bogdan, aki megmenti őt. A barlangban megtudjuk, hogy elvesztette a feleségét, és mindenáron meg akarja őt találni. Fogjunk össze Szépszemű. Olyan vikinges megjelenése volt, hogy jaj. De nyugodjunk meg, Dave életben van, csak a többiek száradtak le csontig.

Ahogy kerestük a kijáratot a barlangból, Bogdan elmondta, miért is érdekes ez a hely. 200 évvel ezelőtt élt egy lány, és hiába volt kedves és szép, magányos volt. Végül egyik nap találkozott egy fiúval, és nagyon szerelmes lett belé; szerelmük azonban nem tarthatott sokáig, mert egy gazdag kereskedőnőt felfogadtak, hogy ölje meg a fiút. A szerelmes lány bánata lassan haragba váltott, és bosszút esküdött ellenük, akik miatt elvesztette szerelmét. A helyzet odáig durvult, hogy végül a helyi sámánnak kellett megállítania őt, így került ebbe a barlangba, és így zárta a sírba.
Később azt is őmaga mesélte el, hogy veszítette el a feleségét. Jött haza egy éjszakai vadászatból, és a házukból tört ki egy fekete ködszerű lény, az ragadta el. Azóta is keresi, eredménytelenül. Fogjunk hát össze, és keressük meg együtt párjainkat, na. Az egyik helybéli asszony még azt is mondta, hogy látta Eve férjét átmasírozni a városon, de nem figyelt semmire és senkire, és egyenesen az erdőbe ment. Később a helyi városházán egy naplóból megtudtuk, hogy a kereskedőnő férje volt az a fickó, akibe a gonosz lélekké vált lány beleszeretett – mint kiderült, viszont is – és ez annyira feldühítette, hogy megölette a férjét, meg a lányt is. Gonosz embereket fogadott fel, hogy a szívüket is hozza el „büntetésük jeléül”. Mekkora egy állat ez a nő… a lány viszont annyira szerelmes volt, hogy ettől vált bosszúszomjas lélekké, és mindenkit megölt, akinek egy picit is köze volt az ügyhöz.

Egy erdőben élő nénihez kellett mennünk utána, ő meg közölte, hogy Likho (a gonosz lélek) most ismét feléledt, és szívekre vadászik, hogy feltámaszthassa a szerelmét. Dave, te hülye. Valószínűleg ő ezért is maradt életben, mert talán emlékezteti a lelket a szerelmére. Van két segítője, őket kell előbb likvidálni. Még anno a sámán készített egy medált, mert tudta, hogy a gonosz ismét eljön, és azzal lehet legyőzni a nőt.
Először a nőivel kezdtük, egy régi kúriában tanyázott. Kikimora a neve egyébként, ne kérdezzétek mit jelent, orosz témára épül a játék, de valahogy kétlem, hogy köze lenne hozzá.
Ráadásul úgy tűnt, hogy ő csak egy ártatlan áldozat, mert semmi oka sem volt arra, hogy másik szívét gyűjtse. Még meg is köszönte, hogy felmentettem a terror alól.

A második segítője Drekavak volt, és a temetőn túl értem utol. Itt volt az a pont, hogy enyhén szólva felhúztam magam: a fickó úgy megnyitotta a földet, hogy a két főhős közül Bogdan fogta magát, feláldozta a saját életét azért, hogy én menjek tovább, bosszuljam meg őt is, meg a feleségét is. Szépszemű, why? ; – ; Miért kellett elengedned a kezem, te idióta állat?
Kis tombolás után legyőztem ezt a segítőt is, és kiderült, hogy ő volt az a sámán, aki legyőzte őt 200 évvel ezelőtt. Mekkora fordulat. Befejeztem az amulettet, éljen, ideje volt a nagy epic battle-nek. Felszabadítottam Dave-t, végre mindenki boldog, és még Likho is bocsánatot kért, amiért ilyen dolgokra vetemült. Értem én, hogy féltékenység és a bosszúvágy nagyon is hatásos motiváció, de ez már túlzás.

A bónuszban visszatértünk 200 évvel korábbanra, mikor is szólnak a sámánnak, hogy egy szörnyeteg megtámadta a kereskedőnő embereit. A képességének nagyon is tudnék örülni, hogyha meglenne: össze tudta tenni, hogy történt az eset.
Két felfogadott fickó ragadta el a lányt, és vonszolta be az erdőbe. Lemészárolták (játék írta így!), majd egy gödörbe dobták. A kereskedő iránt érzett szerelme, és az időközben összegyűlt mérhetetlen gyűlölet azonban visszahozta gonoszként, elkapta a gonoszokat, és széttépte őket. Miután végzett velük, elindult a kereskedőnőhöz.
Csakhogy a lélek nem a kereskedőnőt érte el, hanem a szolgálólányt. A szolgálólányon az úrnője ruhája volt, összetévesztette őket, így szegény ártatlanul szenvedte el a támadást. Azt azonban megerősítette, hogy a lénynek nincs szíve. Hogy hova ment az úrnője, azt nem tudni. Egy levélből kiderült, hogy a város főterére tartott.
Ott találkoztam a kocsissal, aki teljesítette is az úrnője kérését, csakhogy hallotta, mit terveznek a felfogadott bérgyilkosok: a férjét kellett elvinniük a közeli barlangba, ahol meg kellett tanítaniuk neki, mit jelent a hűség.
A barlangnál már ott volt a démon, aki közölte, hogy a gazdagok rosszak, semmi se szent nekik, és berongyolt. Akkor zárta el a sámán őt végleg. Előtte még megtudtuk, mi történt a kereskedő párjával: tényleg idehozta néhány fickó, de azok könyörtelenek voltak, megölték, eltemették. Legalább nagyjából egy helyen vannak a szerelmesek, de na. A sámán visszatért az odújába, elkészítette a medált, mert előre látta, hogy ezek az események újra megtörténnek (főjáték), és biztos akart lenni benne, hogy legközelebb Likho tényleg örökre eltűnik.

Szerintem

Én tudtam, hogy az oroszok egy szinten nem normálisak, és hogy a nő szent és sérthetetlen, de hogy ennyire? A történetet tragikus-romantikus, tetszetős a szívemnek. Legalább Dave és Eve jól vannak. Kicsit sajnáltam az ártatlan lányt, hogy ilyen szörnyű dolgokon kellett keresztül mennie, és egy csepp szimpátia sem volt bennem a kereskedőnő felé. Bár nem ilyen brutálisan kellett volna ezt elintézni…

Grafika: 10/10 – Szépszemű és Dave miatt igencsak gyönyörű itt minden
Teljesítmény: 08/10 – ablakos módot, please.
Történet: 10/10 – pont ebben a tragiromantikus (copyright) világban érzem jól magam, bocsi; nekem nagyon tetszett.


Alább tudsz üzenetet hagyni.