Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Redemption Cemetery

Megjelenés: 2017. május 11.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Daniele segítségül kéri a detektívet, hogy rohanjon a Megváltás Temetőbe, mert a kollégáját valami gonosz entitás megölte, és ők is veszélyben vannak. 

Amanda szemszöge

Szerintem elérkeztünk oda, hogy a sorozat felnőtt magához. Végre van miért félni. A temető, az eső, meg az, hogy egy gonosz lélek után nyomozok, összeadja magát, és megkapjuk azt a játékot, amiért megéri egy délutánt rááldozni. Mindenkinek ajánlom.

A temető – ami egyben a sorozat neve is – elátkozott, és ez később derül ki, hogy miért. Annyi biztos, hogy még az ősidőkben történt, hogy a temető őrzőjét is érte az átok, így lett a gonosz megtestesülője, aki azok fájdalmából táplálkozik, akik egykoron békét kerestek. Emiatt a közeli falu lakói nem voltak hajlandóak éjszaka a temetőbe kimenni, annyira féltek tőle. Az Őrző eredetileg egy gyönyörű fehér farkas volt, mostanra egy fura kinézetű démon lett, amit Kyrkogrimm-nek hívnak. Megállítani meglehet, az átok három pillérjét kell elpusztítani. Igen, ez a három pillér három ártatlan lelket jelent, szóval megint mi vagyunk a Megváltók, és nem Negan.

Az első delikvens egy Felix nevű fickó volt, akinek meggyűlt a baja egy Simon nevű fazonnal. A fickót ugyan lecsukta egyszer, elmegyógyintézetbe is került, de onnan megszokott, elrabolta a menyasszonyát, és még néhány ártatlant, majd kivégezte őket az elhagyatott vidámparkban. Ettől a két szótól engem már kirázott a hideg, szóval próbáltam hamar véghez vinni. Kirstennel még az esküvőjüket is elnapolták az őrült miatt. De visszamentem megint az időben, elkaptam ezt az őrült nyomorultat a pénztáros srác közreműködésével, és megmenekültek. Eltűnt a sírja, szóval biztos, hogy ezt túlélte, és meg is tartották az esküvőt. Egy pillérnek annyi.

A második személy Dr. Karl Knudsen. Korábban a városában feltehetően pestis pusztított, és a lánya, Amelia szintén elkapta a kórt. A doktornak nem volt ideje megtalálnia az ellenszert, és szépen sorban mindenki meghalt körülötte. Nekünk kellett a detektívvel megtalálni az ellenszert, és utána szépen beadni az időközben megbetegedett doktornak is. utána ő biztos tudta, mit csináljon, szóval meggyógyította a várost.

A harmadik személy pedig nem más, mint Astrid, a kápolnában levő hölgy. Elmondása alapján lassan 1000 éve egy borzalmas hibát követett el, és miatta átkozódott el a hely, és az Őrzőből így született meg a Kyrkogrimm. Mivel Astrid még életben van, másik módszert alkalmaztunk: visszamentünk az ő idejébe. Astrid bosszúból művelt mindent, mert a vőlegénye meglépett a testvérével. A könyvvel, amit talált azonban nem csak a várost átkozta el, hanem saját magát is. Mondtam én, hogy az amulettek veszélyesek, de nagyon. Nem véletlen nincs is.
Persze, hogy van egy tiszta lelkületű személy, aki majd meghozza a békét. Ezek vagyunk mi. Astrid az amulett hatása alatt van, de meg lehet törni az álcáját. Amint az amulett a kezembe került, az Őrző megátkozódott, de amint a kútba dobtam, sikerült. Felszabadult mindenki, sőt, Daniela is visszajött az élők sorába. Ahhoz képest, hogy a játék elején egy többhónapos csontvázat láttam, semmi baj.

A bónuszban eltelik fél év, és Daniela kisöccse lép vele kapcsolatba. Kiderült, hogy annak idején elmentek egy elhagyatott házba, ahol elvileg a Fantompasi (így viccesebb a Phantom Man magyarul) halt meg, és azóta is ott kísért. David alatt egyszer csak megnyílt a padló, a pincébe zuhant, de mire Daniela leért, az öccse eltűnt. Egy árnyat látott csak, minden bizonnyal a Phantom volt, aki elvitte őt. ehhez az Őrzőhöz ment segítséget kérni, aki visszavitte abba az időbe, mikor David lezuhant, és a Phantom elvitte. Egy titkos katonai bázisféle volt eredetileg, és ott volt a Phantom, aki majdnem betolta Davidet a kemencébe. Ugyanakkor az Őrző figyelmeztetett, hogy ezzel, hogy elkaptuk a Phantomot, egy másik ősi gonosz nem tudott átjönni a mi világunkba. A ház összeomlott, Davidék pedig hazamehettek.

Szerintem

Egyedül a bónuszt nem éreztem idevalónak. Nem volt meg az a misztikus ködje, ami a főjátékra jellemző, és ez általában a bónuszra nem. Így 10 rész után azért nem ártana :D. Annyira ijesztő azért mégsem volt, mint a neve mutatja, de egy délutánt jól el lehet vele szórakozni.

Grafika: 10/10 – ezzel nem volt probléma, Amax-éknál nem is szokott lenni 😀
Teljesítmény: 10/10 – kérek szépen ablakos módot, léééci!
Történet: 10/10 – egyik részem látni akarta, milyen a Megváltás Temető valójában, de arra nem számítottam, hogy ilyen lesz. Remélem azért nem fogunk ide visszajárogatni :D.


Alább tudsz üzenetet hagyni.