Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2017. május 25.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Elizabeth és Kate Blake 20 évvel ezelőtt a Freedom Hotelbe mennek, aminek a tulaja meg tudja gyógyítani a beteg kislányt. Csakhogy azóta sem tértek onnan vissza. A mostanra felnőtt Steven Blake kap egy levelet az anyjától, hogy mentse meg őket.

Amanda szemszöge

Gyerekek, óvatosan gondoljátok át, mikor aláírjátok a papírt! Engem konkrétan a sötétség és a fájdalom valahogy nem tud úgy kikészíteni, mint a rovarok, így értelemszerűen arra nyomtam… és hát ilyen kisgyereknagyságú pókok rohangáltak egy labirintusban. Nem tudom, mi lett volna a másik kettő, az nem érdekelt.

Történet szerint ez a hotel a vendégek félelmeit kelti valósággá, és minél többen vannak, annál erősebb. A tulajdonosa Thomas Coldwell pedig egy misztikus figura. Később kiderül, miért. Steven nemsokára belebotlik egy jegyespárba, valamint Jamesbe is, akinek szintúgy megvannak a félelmei, csak ő az unokatestvéréért, Maryért jött, de haladjunk sorjában.

A vőlegény, Frank szerette volna megkérni Mary kezét, de az apja nem akart belemenni. Frank ezért Coldwell-hez jött, aki alkut ajánlott: ha legyőzi a félelmét, meggyőzi Mary apját, hogy adja rájuk áldását. Frank belement, aztán a Fejnélküli Lovas üldözte egy sötét erdőn keresztül a vadász házáig – ami történetesen a Lovasé. Kiszabadítottuk Franket, James elcsalta a Lovast, amivel ő is csapdába esett.

Mary következett, aki szabályosan rettegett a magasban, így Coldwell ezt használta ki, pedig szegény csak segíteni akart a leendő vőlegényén. Egy szeles hegyoldalra került, és onnan kellett leszednem. Közben állandóan fenyegetőzött Coldwell, hogy Jamest nem tudom megmenteni, és nem örül, hogy már két foglyot is felszabadítottam. Utálom a zsarnokokat, mondtam már?

Végül jött James; három korábbi játék főgonoszait láthattuk újra, mivel az volt a félelme, hogy nem képes legyőzni őket. Először találkoztunk az Axiom Hotel főgonoszával, akire egy csomó havat és jeget kellett zúdítani, majd jött az Eternity Hotel főgonosza, akit a főnix vett gondozása alá, majd a Holy Mountain Hotel követezett, ahol az öreglány tartotta fogva Jamest, míg a férjére várt, hogy elítélje az elhunytakat. Utána James kiszabadult, megvolt a három kulcs. Végére maradt Elizabeth és Kate.

Elizabeth egy nagy vásárcsarnokban volt, mivel attól rettegett, ott hagyja el a gyerekeit a sok ismeretlen arc között. Előtte Steven a saját félelmét is legyőzte, ami a sötétség volt, és gyerekkorában mentettem az árnyszörnytől. Utána maradt már csak Kate, akit viszont meg kellett találnom. A hotel mélyén rejtőzött, és előtte még Slendermant is el kellett küldenem onnan. Csak emlegetnem kellett… már az erdős résznél is láttam ott mászkálni egy árnyalakot, csak annak agancsa volt. Bent találkoztam a recepcióssal, vagyis Kate-tel, de egyáltalán nem emlékszik arra, mi történt vele, ki ő, és kik a családjának tagjai. Megkerestem a fénykép maradványait, összeraktam, Kate emlékezett, megjelent Coldwell, hogy tönkretettem mindent, de a hotel összeomlott, és mindenki mehetett a dolgára.

Csakhogy a bónuszban visszatérünk ide még egyszer, mert Steven rákérdezett, hogy mi történt az apjukkal. Elizabeth odaadta neki George naplóját, aminek a darabjait össze kellett szednem különböző rejtekhelyekről. Innen kiderült, hogy George és Thomas igenis jó barátok voltak, rejtélyes kincs után kutattak először Dél-Afrikában, majd egy egyiptomi elhagyatott templom következett Afrika középső részén, végül pedig Grönlandra utaztunk, ahol egy régi viking harcost kellett legyőznöm. Ő azonban nem volt hajlandó átadni azt a ládát, ami rejtette Coldwell medálját, mert csak a rosszat hozza mindenkire. Végül mégis megszereztük, de Coldwell elárulta George-ot: a halhatatlanságot választotta ahelyett, hogy Kate meggyógyulhatott volna. A szemét baromja, ugye. Steven utána elrejtette a ládát, nehogy bárkinek is még egyszer eszébe jusson használni a medált.

Szerintem

Imádom az olyan játékokat, ahol kimondottan személyre szabható a játékmenet; főleg így, hogy néha kimondottan meg akarnak ijeszteni. Már a Maze első részében is imádtam ezt a taktikát. Remélem, hogy Stevennel találkozunk még – James is visszakaphatná a haját – mert jó lenne így hármasban nyomozni, és nem nekem kéne őket folyton megmentenem.

Grafika: 10/10 – változatlanul örülök ennek ^^
Teljesítmény: 10/10 – volt, hogy pár pillanatra lefagyott, pedig a speciális effekteket be se kapcsoltam
Történet: 10/10 – szerintem Coldwell nem halt meg, de ne nekem legyen igazam.


Alább tudsz üzenetet hagyni.