Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions Dark Dimensions HOG Reviews

Megjelenés: 2017. május 6.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Edward Jones a barátaival, Carterrel és Lindával kerékpártúrán van az Oldforester Nemzeti Parkban, ahol már három hónapja különös növények élnek, és a város lakói elhagyták otthonaikat. A probléma ott kezdődik, mikor a különös növény megtámadja Lindáékat.

Amanda szemszöge

Olyan sok kérdéssel kezdtem ehhez a játékhoz. Egyrészt, hogy a francba tud egy növény úgy önállóan gondolkodni, hogy emberekre támadjon? Biztos, hogy valami génmanipulációval. Valaki csinált egy biológiai fegyvert, ami rosszabb, mint a Walking Dead ismeretlen eredetű zombivírusa.

Kezdjük az elejétől: a kisfilm elején Tina Warner szalad az erdőben, leszakítja a kérdéses virágot, ámde egy rossz Nick Carter utánzat fogja, lelöki a szakadékba őt, megszerezve a növényt. Bónuszban megtudjuk, miért történik, ne aggódjatok.
Normális Edwardunkra vár a feladat, hogy kinyomozza, mi történt Oldforesterben. Az biztos, hogy aki vagy ami irányítja ezeket az indákat, képes embereket ölni. A helyi rend őrei már rég nincsenek a helyükön, a helyi seriffek közül is alig maradtak. Tina is három hónapja tűnt el. Az indákra a kék kristályok fénye hat, és viszonylag gyorsan meghalnak, mégha hihetetlen agresszívak is. Olyankor anyáztam mondjuk, mikor a kristályok eltűntek, de egész hamar tudtam pótolni. A Vanderleigh Intézet foglalkozik a helyi faunával. Itt már sejtettem, hogy valakinek köze van az intézetből ehhez a horrorhoz. James Vanderleigh pedig kísértetiesen hasonlít arra a fickóra, aki a szakadékba lökte Tinát. Bezony, a kettő egy és ugyanaz.

De mi ez a növény, amitől James ennyire megőrült, hogy képes volt embereket is a biztos halálra ítélni? Ezek a misztikus növények több száz éve léteznek, és úgy hírlik, hogy a sötét növények meghosszabbítják az életet. Még találtak néhány ősi maradványt is, amik ennek a növénynek áldoznak. A legendák is úgy tartják, hogy az áldozatok „véletlenül” pont a Sötét dimenziók áldozatai voltak. Úgy imádom, mikor a sorozat neve végül értelmet kap.

Haladok előre, lassan odaérek az Intézet közelébe, Oldforesterben járok. Minden tiszta apokaliptikus hangulatú, csak éppen itt fekete-lila indák fognak kivégezni egy szemhunyásnyi idő alatt. Edward csak egy lábtörést szenvedett, de úgy jött-ment a gyakran romos környezetben, hogy fel nem jajdult. Logic is off, people.
James terve az volt, hogy ezzel a biológiai fegyverrel jól meggazdagszik, és nem érdekelte, milyen áron. Láttam, bammeg. Tinának volt a dolga megkeresni ezt a virágot, jó magyar szokás szerint azzal az üzenettel, hogyha „nem találja meg, kereshet új munkahelyet”. James nálam már egyből a főgyanúsított rangot érdemelte ki ezek után. Később magával James-szel is szembekerülünk Edwarddal, és így közelről nézve tényleg senki se higgyen neki, hatalmas adag vaj van a füle mögött.

Az intézet elé érve volt szerencsém találkozni Tinával – de a növényi formájában. Szemlátomást az őrült kísérletek áldozata lett, és nagyon úgy festett, hogy ő irányítja az indákat. Hogy a francba is állítom meg? Igen, a kék kristállyal. Csakhogy azt James fogta, ellopta tőlem, majd lelépett a titkos laborba, ahol nem egy ilyen kék kristályt tartott, mert az erejüket pont az ellenkező irányba akarta kerülni. De Edward azt mondta, hogy nem. A kristályt megszerezve a helyére raktuk, Tinából eltűnt a növény, és még azt is megakadályozta, hogy James megölje Edwardot. A rendőrség még el is vitte. Nesze neked biológiai fegyver, apukám.

A bónuszban visszatérünk három hónappal korábbi időpontra. Nagy dolgok zajlanak az intézet falain belül, James többször folytat titokzatos telefonhívásokat. Ja, és finoman utalgat, hogy Tinának lassan új munkahelyet kell keresnie. Mielőtt megtalálnám, James finoman közli a megrendelővel, vagy kivel, akivel a telefonon lóg, hogy 48 órán belül meglesz a virág, és 30 nap alatt egy olyan gyilkos prototípust tud létrehozni belőle, hogy ez lehet a jövő biofegyvere. Lapát kaszát, hogy Simon szavaival éljek.
Tina figyelmezteti a biztonságiakat, hogy James kísérletei gonosz szándékúak, és állítsák meg. Csakhogy a helyi erők visszajelzik, hogy amíg nincsenek tutibiztos eredmények, addig nem fogják Jamest letartóztatni. Oh, hogy mindig meg kell várni, amíg vér folyik…
Sajnos a helyzet odáig fajult, aminek láttuk a végét a kisfilmben. De mondhatjuk úgy is, hogy az ügy megoldva.

Szerintem

Messze kanyarodtunk a játék valódi mivoltából, úgy érzem. Ez már nekem nagyon súrolja a sci-fi határát, és nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ilyenre. A misztikusabb dolgok sokkal jobban vonzzanak. Ha az orvosi részét kihagytuk volna, meg egy ember hatalomvágyát, nekem egész megvehető lett volna a sztori. Így nehezen nyeltem le.

Grafika: 10/10 – csak a rengeteg lila miatt 😀
Teljesítmény: 09/10 – kétszer fagyott egy 2 percig, és azt meg nem szeretem. De amúgy minden jó
Történet: 08/10 – kérem vissza a misztikus vonalat!!!


Alább tudsz üzenetet hagyni.