Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Chimeras Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2017. május 3.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
12 évvel ezelőtt szemlátomást ártatlanul elítélik Thomast, aki ellopott egy értékes műtárgyat. Az elfogása után halálra ítélték, felakasztották, később a felesége a szülés után elhunyt. 12 évvel később az akkori közben járók kezdenek sorra elhalálozni, és egy idős úr a detektív segítségét kéri.

Amanda szemszöge

Végre valami szele van az első részekhez képest a romantikához! Van itt minden, amit az első részben imádtam, csak kevesebb misztikum van benne.

A történetet a féltékenység ihlette. Volt egy Scott nevű fickó, aki bele volt esve kiskora óta Sarah-ba, de a lány később hozzáment Thomas-hoz. Született egy lányuk Sarah, de szegény sose ismerhette a szüleit. Frank, a kertész vette magához, aki felnevelte a gyereket, akiben egy idő után nőttön-nőtt a bosszúvágy, hogy megbosszulja a szülei halálát. Frank szépen elintézte az idős urat, meg egy Victor nevű fazont. Ugyanolyan ártatlan volt a hóhér is, ő csak a dolgát végezte, mert ő se tudta, hogy Thomas ártatlan volt.

A nyomok aztán lassan Scott-ra mutatnak. Ő lopta el a tárgyat, és annak erejét használva szépen élősködött másokon. De mikor odalyukadtam, hogy végre szembesítsen, maga a kiméra állt az oldalamra, hogy ideje végre az erejét jó dolgokra használni, ezért megbüntettük. Sőt, vissza is forgatta az időt, így Laura is megismerhette a szüleit, és senkinek se kellett meghalnia.

A bónuszban Scotton kellett segíteni, akinek sorra kellett a bűnei alól feloldóznia magát. Először a kapzsiságát vetkőzte le, és egy hárpiának adott öt zsák aranyat. Utána következett a önteltsége, vagy hogy mondjam, ott egy kis gnómszerű lénynek kellett tükröt tartania maga elé, és a saját magáról mintázott összetörnie. Harmadikként a haragot kellett, és egy jég gólemet kellett legyőznie, végül a féltékenységet. Ez volt a legkönnyebb, vissza kellett állítani a rendet abban az időben, mikor ellopta azt a tárgyat, és így minden tök jó lett, meg happy end.

Szerintem

Rövidnek éreztem, mint mostanában sok Elefántos játékot. De legalább a grafikában hűek voltak magukhoz, nem kellett a gyerekes grafikától tartanom. A kártyákat még külön ki is gyűjtöttem, mert annyira tetszettek. Meglett mindegyik puzzle darab, morfoknál egyet elhagytam, de annyi baj legyen.

Grafika: 10/10 – még mindig imádom ezt a szériát 😀
Teljesítmény: 10/10 – nincs okom panaszra; meg amúgy, miért is lenne?
Történet: 10/10 – igaz, hogy nem volt itt mindenki valami szexiség, mint a Riddles of Fate-ben a halál, de nem baj :D.


Alább tudsz üzenetet hagyni.