Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/04/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment Hidden Expedition HOG Reviews

Megjelenés: 2017. április 8.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Eipix Entertainment
Történet:
Fiji-szigetéről eltűnik Marco Polo gyöngye, és a H.E.L.P. ismét a magándetektívet küldi oda, hogy a gyöngy visszakerülhessen a méltó helyére.

Amanda szemszöge

Nem vagyok oda ezért a sorozatért, de ezt már mondtam. Erre bedobnak egy egzotikumot, egy kis Sandokant, mint gyöngyhalászt. Oké, már van egy rövid hajú cuncimókusom, innentől kezdve nagy baj nem várhat… de elkiabáltam. A tettes ott volt a birtokon, elvitte a helikopterem. Ketten vannak, és egy korábbi karakter is kapcsolódik a dologhoz. Mindenki ennyire kapzsi ebben a sorozatban? Ez a Sandokan ugyanis annak a Peternek a leszármazottja, aki annak idején Marco Polo legjobb barátja volt, neki kellett vigyáznia a gyöngyre, és szerinte különleges hatalma van. nem csoda, hogy mindenki ezt akarja. A H.E.L.P. küld egy hajót, onnan pedig Japánba utazunk.

Japánban kiderült, hogy valóban egy ellenséges családi leszármazott tartja a 21. generációs bosszúját, és meg is szerzik Polo gyöngyének tartalmát. Nem jöttem rá, mi az, de ez a nő mindenkit átvert, még annak a japán fószernak se adott pénzt, hanem szépen meglépett a tárggyal. Én meg hülye mentem utána a repülőre.

A repülőn kiderítettem, hogy ez a tárgy valójában egy kulcs, és Velencében őrzik az Őrzők. Kapásból eszembe jutott a Vermillion Watch széria, de kizárt, hogy egy időben játszódna a két szál.

Megérkezvén Velencébe azonban a rendőrség fogadott, mert jelzés nélkül, illetéktelenül szálltunk vízre. Persze, a valódi bűnöző meg ott sétál valamerre, mert világhatalomra akar törni, de egyre megy. Nem is hitte el az enyhén akcentusos bácsi, hogy valóban ninják lopták el a gyöngyöt, hatástalanítottam egy repülőgépen elhelyezett bombát, ja, és egy fontos cég titkos megbízásán dolgozom. De erről persze nem tudott semmit. Kiszökve a rendőrségtől (mert ez is csak ebben a játékműfajban létezik, hogy nem rohannak utánad egyből), belefutottam egy bohócba, akinek segítettem a színpadát helyreállítani. Adott egy meghívott Velence híres álarcosbáljába, ahol meg kellett találnom ezt a nőt. Itt már végre kaptam valami infót, hogy ugyan miért akarja ennyire ez a nő tönkretenni Velencét. Marco Polo ugyanis anno kidolgozott egy rendszert, ami szinten tartja Velencét, így nem okoz áradást. Csakhogy, ehhez a rendszerhez sok házat le kellett rombolni, köztük ennek a nőnek a felmenőiét is. Évszázadokon keresztül arra törekedtek, hogy megkeressék ezt a kulcsot, és azt használva tönkretegyék Polo évszázadok óta tökéletesen működő gépét; és vele együtt teljesen elárasztotta Velencét. A végén persze mi győztünk, börtönbe zártuk őt is, a kínait is, a ninják felszívódtak, de Velencének nincs mitől már tartania.

A bónuszban az üvegfújó művész bőrébe bújunk – aki egyben Polo gépének őrzője is – és látja a telefonján, hogy kritikusan emelkedik a vízszint Velencében. Valami szabotálhatja, gondoltam én itt magamban. Végül is, az ellenség börtönben, a H.E.L.P. kivonult a városból, így csak ő maradt. A műszer az üldözés során sérült meg, a ninja fickó a testvérét akarta megkeresni, de a végén azt derítette csak ki, hogy börtönbe vitték. Ekkor állt az oldalamra, és önként vonult a testvére mellé, csak ne kelljen Velencének víz alá kerülnie. Jaj hát. Marco Polo eddig is védte a várost, nehogy most mi ne védjük! A műszert leállítottuk, így Velence megint biztonságban van. Ki tudja mondjuk, hogy meddig.

Szerintem

Ahhoz képest, hogy nem kedvencem a sorozat, egész szórakoztatónak találtam. Volt néhány jó beszólása a karakternek, bár a csapat leszokhatna a távol-keleti témákról, mert annyira nem vagyok oda érte. Maga Marco Polo egy igencsak érdekes karakter, és igencsak hálás téma. Más készítőbrigád is feldolgozhatná a témáját, de egyelőre az Eipix csinálja a legjobban.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, de imádtam az itáliai témát, de nagyon! *-*
Teljesítmény: 10/10 – nincs okom panaszkodni
Történet: 10/10 – ha így haladnak, még a végén megszeretem ezt a szériát 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.