Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/04/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Brave Giant Studios Ghost Files HOG Reviews

Megjelenés: 2017. április 25.
Fejlesztők: Brave Giant Studios
Történet:
Boston városát egy sorozatgyilkos, a „Guilty Man” tartja rettegésben. 10 áldozatot már szedett, és mire a nyomozókhoz kerül az ügy, egy leendő 11. áldozat hívja őket segítségül.

Amanda szemszöge

Emily bőrébe bújunk, aki mellé Susan akar lépni, mint paranormális nyomozó. Emily meg szkeptikus ugye… én meg tudom, hogy az ilyen téren klassz, ha más is lát valamit a környezetben, nem kell állandóan a földhöz ragadni.

Az első félórában már kiderült, hogy 1980-ban elítéltek egy Gary Fields nevű fazont, aki legalább 23 embert ölt meg. A bírák egyöntetűen bűnösnek titulálták, és amint elhangzott az ítélet, megfogadta, hogy megöli a bírákat, egytől egyig. Eltelt 15 év, 1996-tól kezdve pedig a bírák halotti jelentése megjelentek az újságok lapjain. Elvileg, már csak ketten élnek, az a nő, akihez mentem, meg egy Anna nevezetű nő. Csakhogy, a nyomozónőt már akkor meglőtte valaki – szerintem Fields – és ahogy próbálták újraéleszteni, Emily jelent meg előtte, mivel a nyomozónő megrekedt a két világ közt. Mondtam én, hogy higgy neki, de mindegy. Három napig olyan szinten eszméletlen volt, hogy összekötődött a köztes világgal, és addig az is marad, amíg nem oldja meg ezt az ügyet. Mondjuk, azon meglepődtem, hogy Emily fogta magát, és se szó, se beszéd, kisétált a kórházból.

Utána a hotelbe mentem, ahol Anna rejtőzött el a gyilkos elől. Persze, hogy a gyilkos már itt is volt, és rá is gyújtotta a nőre a házat. Komolyan, ha valaki vadászik rád, nem éppen célszerű így elrejtőzni. Őt sikerült megmenteni, el is küldtük egyből a rendőrségre, mivel ő az utolsó túlélő. Utána az archívumba mentem, ahol kiderült, hogy az eredeti aktát ellopták, de a másolat alapján kiderült, hogy a fickót áthelyezték egy börtönkórházba, mivel olyan kezelésre szorult. Így is életfogytiglanit kapott, de akkor hogy a francba szökött meg onnan? Kérdésemre választ kapván 5 évvel ezelőtt tűz ütött ki a 3. szárnyban, és két börtöncella is odalett. A tűzben két holttestet találtak, az őr eltűnt. Mivel senki se azonosította őket, a börtönkórház temetőjébe lettek eltemetve. Ha meghalt, akkor hogy a francba ölt? Én már sejtettem, hála a sok bűnügyi műsornak az ID-ről, hogy valószínűleg felvette az őr ruháját, mivel ő halt meg, és szépen kisétált onnan.

A temetőben ismét volt egy látomásszerű jelenet, ahol kiderült, hogy az egyik rabnak az volt a dolga, hogy becsalja az őrt. Fields lecsapta mindkettőt, felvette az őr ruháját, rájuk gyújtotta az épületet, és elmenekült. Elment egy plasztikai sebészhez, és követelte, hogy az egyik rendőrnyomozó arcához hasonlót készítsen. Tehát Emily valódi társa valahol fogoly, a gyilkos meg szabadon… olyan ijesztő, mint hangzik, igen. A rendőr házában meg is találtam a paranormális nyomozót, aki elárulta, hogy Fields elrabolta Annát, és valószínűleg ki fogja végezni a régi klinikán, ezzel pedig mind a 11 esküdt, akik anno elítélték, halott lesz.

A bíróságon el is kaptam végül, lebunyóztam, szegény lezuhant, de legalább az utolsó esküdt megmenekült. Valamit jól csináltam. Elő is került az eredeti nyomozó, szegény a saját házának pincéjében volt fogoly.

A bónuszban Anna aláírná a papírokat a rendőrségen, mikor a köztesből megjelenik Fields szelleme, és elrabolja a nőt. Emily rögtön utánamegy, hogy ismét megmentse a nőt. A köztes után azonban ott van egy szakadékszerű hely, amit véd egy pajzs. Ehhez egy arany nyílpuskát kellett keresnem, mert csak az törte meg a rituálé pajzsát. Fields lelkét meg végül a kaszás vitte el, így nyugalom van végre.

Szerintem

Annyira nem is volt olyan vészes, a történet megfogott, bár a széles képernyő miatt megfájdult a fejem. Nem gyűjtöttem össze mindent, ami helyenként el volt dugva, de egy sorozatkezdéshez egész klassz. Legalábbis remélem, hogy sorozat, mint anno az Immortal Love esetén. Csak hogy miért Ghost Files? Fogalmam sincs, nem találkoztam szellemmel, és Emily se volt éppen szellem.

Grafika: 08/10 – hát valami hiányzott, csak nem tudom, konkrétan micsoda.
Teljesítmény: 07/10 – nagyon fájt a szemem a széles képernyőtől, és nem volt ablakos mód se
Történet: 10/10 – ezzel legalább nincs panaszom, de szívesen olvastam volna többet az elhunyt bírákról, ki hogy halt meg, nem csak így említésszerűen…


Alább tudsz üzenetet hagyni.