Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/04/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Endless Fables HOG Reviews Sunward Games

Megjelenés: 2017. április 15.
Fejlesztők: Sunward Games
Történet:
Pamela volt osztálytársának párja, Claudia levelet küld a nőnek, miszerint a norvég mitológia híres tudósa, Peter eltűnt abban a bányában, ahol már egy ideje vizsgálódott.

Amanda szemszöge

Már mikor láttam, hogy szó van Odinról, és a viking mitológiáról, kapásból elkezdtem hiányolni egy Amon Amarth-pólót a ruhatáramból, de ami késik, az nem múlik :D. A magyar csapat ezzel belopta magát a szívembe.

Történet szerint Odin, két fia, Baldr és Hodr vadászaton voltak, ahol Baldr meghalt a testvére keze által. Hodr pedig börtönbe került, hála az apjának, és ezt a börtönt egy csápos lény őrzi – itt kezdtem el vadul keresni a fejemben, hogy melyik lény az.

A városban pedig megtudtam, hogy Peter asszisztense, Dan megőrült a történtektől, és olyan katatón állapotban van, hogy még a hipnózis se segített. Amint kapott egy gyógynövényes főzetet, már beszélt. Ő is, és a kocsmáros is egy olyan fazonról beszélnek, akinek vakítóan kéken világít a szeme, és képes olyan fagyot hozni, hogy minden elhal körülötte. És ez a fazon volt a bányászat vezetője. Én valamiért elkezdtem azt hinni, hogy ez a fickó igazából Loki álruhában. Viszont akkor Loki, ez egy baromira nem jó vicc!

A barlang mélyén találkoztam egy fickóval, aki egy kapu foglya volt. Ő közölte, hogy baromi közel járt már ahhoz, hogy bizonyítsa Hodr ártatlanságát, de mikor megközelítette börtönének kastélyát, csapdába esett, és láthatóan lelkek tartják fogva. Mielőtt elnyelték volna a kezek, közölte, hogy keressem meg Frigget, a két isten anyját. Még a végén találkozok Thorral meg Odinnal is, figyeljétek meg. Miután meglett, ő közölte velem, hogy persze, hogy Loki a bűnös, de nem hallgattak rá.

Eljutván a barlang mélyebb rétegeibe találkoztam egy druidával, akinek segítettem a gólemét helyrehozni, utána kimentve a folyóból egy nővel. Én kapásból Skadinak hívtam volna, de szerintem nem ő volt. Helyre kellett hoznom az erdőt, utána találkoztam az elátkozott Fenrirrel, Baldr sírjánál. Alatta volt egy átjáró, ahol bejuthattam végre a Bűnösök kastélyba, ahol Loki se szó, se beszéd lelökött egy gödörbe. Lokihoz nem csak Hel meg Fenrir jár, hanem Jörmungandr is, és Thor nélkül legyőztem. Ez egy rövid Twilight of the Thunder God volt X’D. Közben megtaláltam a bebörtönzött fickót is, kiszabadítottam, a trónteremben megidéztem Odint, akinek elmeséltem, hogy igazából Loki csalta tőrbe a fiait, mikor szarvassá alakult, ezért könnyen lehetett hinni, hogy Hodr volt a tettes, holott ő csak egy szarvasra célzott. De hogy ezzel mi célja volt Lokinak, az nem derült ki itt. Ezután Odin hollói legyőzték Lokit, és visszaállt a béke a városkában.

A bónuszban a csápos szörny igazából a Kraken (hogy jön ez ide amúgy, fogalmam sincs), és Loki szabadította ki. Ezért tele volt minden zombikkal, de nekem el kellett menni Rán templomához, ahol az istennő segített eljutni Helhez. Helnek vissza kell adnom egy medált, és utána legyőztem a Krakent, eltűntek a zombik, és mindenki meggyógyult.

Szerintem

A viking mitológia nagyon hálás téma, így nem volt kérdés, hogy belekezdek, miután olvastam az ajánlóját Big Fish-en. Nem minden kérdésemre kaptam választ ugyan, de részemről zseniális volt a történet még így is. Jó lenne egy folytatás… de milyen skandináv mitológiás sztori az, ahol nincs Thor? Egyébként, hiányoltam az elmaradt kis gyűjtenivalók utólagos begyűjtését. Szerencsére, az alábbi oldalon többet is olvashattok az istenekről.

Bónuszként, itt vannak a karakterek, akik szerepeltek a játékban. Igen, kigyűjtöttem, és igen, Hel valóban így néz ki. Bár ki az, aki még nem hallott róla? :D.

Grafika: 08/10 – oké, hogy magyarok csinálták, de szerintem lehetne még mit javítani
Teljesítmény: 08/10 – kérek szépen normális képernyőfelbontást!
Történet: 10/10 – a viking és skandináv történetekkel megvettek engem hízóra *-* 


Alább tudsz üzenetet hagyni.