Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/03/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Five-BN Games HOG Reviews The Legacy

Megjelenés: 2017. március 11.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Diana furcsa hangokra lesz figyelmes egy maja kiállítás során, és az egyik tárgy igazából egy átjáró egy párhuzamos világba. Diana segítséget keres, hogy hazajuthasson, de ez nem lesz egyszerű.

Amanda szemszöge

Diana az új Susan. Szintén világutazó, szintén segít egy világon, és szintén kapukon utazik, és megmenti a saját bolygóját. De nekem tetszett ez a majás környezet, a zene is rendkívül találó volt. A feladatokat is élveztem, mégha a hárpiaébresztő szernél egy kicsit le is lassultam, mert sok hozzávalót kellett szereznem.

Nyolc tekercsből lehet megismerni a világ rejtelmeit, és abból is, hogy volt egy ellenséges törzs, ami egyszer véletlen idekerült. Bár civilizáltak voltak, mégis övék volt a sötét mágia, és a helyieket terrorban tartották. Volt egy jóslat is, hogy egy harmadik bolygóról érkező személy fogja helyrerakni a világot, és persze, hogy ez Diana volt. Mondom, hogy Susan 2. Meg kellett mentenem a sámánt, majd utána a földet, mert az ellenséges törzs vezetője elvileg évszázadok óta erre készült, ámde az átjárókat nem lehet csak úgy nyitogatni, évszázadokat kell várni mindig, mire egyáltalán valaki kinyitja. Diana érkeztével kinyílt a kapu, és azonnal akcióba lépett. De megakadályoztuk, és elvileg megsemmisült, így rend van. Hurrá.

A bónuszban a szigeten levő gyógyító bőrébe bújhatunk. Egy véres kisfiú rohant be hozzá, aki elárulta, hogy furcsa szörnyek támadták meg a falut, ahol élt a szüleivel, és a segítségemet kérte. Nosza, útra keltünk. Akkor ott találtam egy lányt is a kútban, de felnőttet sehol. Mindenhol vér, meg romhalmaz, tiszta apokaliptikus érzésem volt, és ott volt egy félsz a tarkómon. Kiderült, hogy ezek a lények óriási százlábúak, és a közeli vasércbányában tanyáznak. A bányászok többsége nem jött ki onnan élve. A gyógyító meg ismer egy másik törzset, akik elvileg értenek hozzájuk, és tudják, hogyan lehet majd elpusztítani őket. Napalmot nekik, gyerekek.

A napalm helyett a másik törzs bölcse másfajta fegyvert választott: lávát. Annyi dolgunk volt, hogy az alvó vulkánt felébresszük, az meg befolyt a barlangba, ahol volt a rengeteg tojás, aztán szépen megégett mindegyik, mégha annyi láva nem is keletkezett, amennyire számított a bölcs.

Szerintem

Kicsit sok hasonlóságot találtam a Lost Lands szériával, de annyi baj legyen. Lehet, hogy a végén még Susan és Diana találkozni fognak, de ez csak ez én utópiás ötletem. Maga a történettel nem volt baj, szeretek a múltba utazni, főleg világot és barátságos népeket menteni.

Grafika: 09/10 – alakul ez, a következő sorozat meg már tökéletes lesz.
Teljesítmény: 10/10 – nem volt panaszom, és ez számít
Történet: 08/10 – a hasonlóságok miatt vonok csak le pontot, de hátha nem lesz ugyanaz, mint a Lost Lands esetében.


Alább tudsz üzenetet hagyni.