Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/03/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Myths of the World

Megjelenés: 2017. március 17.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Új parancsnok érkezik a városba, ámde rögtön egy mitikus lénybe ütközik, aminek köze van a Fekete Naphoz.

Amanda szemszöge

Mondjuk napfogyatkozásnak inkább a jelenséget. Történet szerint a parancsnok apja 20 évvel ezelőtt vadászaton volt, elkövettek valamit, amit azóta is rettentően bán. Napjainkban pedig eljött a baziliszkusz ember, hogy bosszút álljon. Komolyan, itt mászkál egy kétlábon járó hüllő, ami kővé dermeszti az embert, ti elsőre mire gondoltatok? Nem varánusz a megfejtés.

A legendája alapján két napfogyatkozás közötti élettartama van, nappal ember, éjszaka baziliszkusz, és most bosszúra szomjazik. 20 évig miért vártál, aranyom? Gondoltam én azért, mert a játékban két nap múlva lesz napfogyatkozás, így senki sem fogja felelősségre vonni. Kis naiv.

A napfogyatkozás lassan eljött, egy idős férfi a gyíkember (na, ez így rövid! o.o), és annak ölték meg a feleségét, a lányát pedig fogolyként bezárták a börtönbe. A felesége az egyik vadász húga volt, akinek nem tetszett, hogy a testvére egy átkozottba szeretett bele (itt nem volt love is in the air, na). Hogy hova lett a kiscsaj?
A gróf, aki igazából a nagybátyja volt a lánynak, szépen elvitte. A bosszúhadjáratot pedig a kiscsaj szervezte, és mikor felértem, hogy megállítsam, megölte az apját, aki ki akarta szabadítani. Egy kisebb csatában ártalmatlanítottam, és a szuper fegyveremet kellett használnom rajta, így elvileg szegény hátrazuhanva szörnyethalt. What a tragedy! A helyi őrség letartóztatta a grófot, és az új parancsnok lett a helység kormányzója, vagyis a főhős, tehát én! 😀

A bónuszban visszautazunk 20 évvel korábbanra, mikor is tombolt Lunden városában a pestis. Felicia, a helyi alkimista még csak akkor érkezett. Az utolsó pár percig nem is tudtam, hogy valaki szándékosan okozta a bajt, csakhogy nagyobb bevétele legyen. A baziliszkusz még azt is megosztotta, hogy ők jóval okosabbak, mint az emberek (you don’t say?), és megosztották az emberiséggel a tudásukat, ámde vannak kapzsi emberek, akik ezt pénzszerzésre használták. Nos, a Felicia előtti alkimista az volt. Ő betegítette meg az egész várost. Mire odalyukadtam, hogy meggyógyítsam a várost, nálam volt mindegyik hozzávaló. Erről ennyit.

Szerintem

Kár, hogy a baziliszkusz emberekről kevés említés volt a játékban, pedig minden percét élveztem. Ez az egyik kedvenc Eipix sorozatom. Talán nem véletlen :D. A bónuszban még ki is fotóztam külön a templomban levő rózsafalat, annyira gyönyörű volt *-*.

Viszont, ami miatt először fogok nyafogni, az a bugok tengere lesz. 39 kis kaméleon, vagy milyen kis hüllő volt az, amit gyűjteni kellett, és utólag kerestem, mert nagyon eldugták. Egyszer konkrétan lefagyott, és többször pedig betett a játékmenetbe, de csak mászkálni tudtam a helyszínek között, mást nem nagyon.

Grafika: 08/10 – pár panaszkodtam a készítők grafikasilányságáról, ugye?
Teljesítmény: 08/10 – a bugok miatt vonok le, de csak azért
Történet: 09/10 – kár, hogy csak kettő baziliszkusz-emberrel találkoztam, pedig jó lett volna egy egész kolóniát találni!


Alább tudsz üzenetet hagyni.