Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/03/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Haunted Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2017. március 9.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Bordeaux városában 20 év után szabadul Stephan Astor. Röviddel utána a helyi monostorban rejtélyes módon halt meg nyolc szerzetes, a helyiek boszorkányságtól félnek, de több van a dolgok mögött, mint látszik.

Amanda szemszöge

A történet szerint Stephan Astort eredetileg halálra ítélték, mert fekete mágiával élt. Akasztás helyett azonban 20 évet börtönben ült, mert a bíboros (aki a játék közepén elrohant Párizsba a Vasálarcos miatt – 8. rész), nem nézett jobban utána az ügynek. Ez egy gyönyörű, de bonyolult árulásos történet.

Van három fő tettesünk, akikre Stephan vadászik: az egyik egy pap, Dominic, a másik az unokatestvére, Camilla, a harmadik pedig a legjobb barátja, Armand. Mindhárom meghal, mire egyáltalán szemtől-szemben állhatok az utolsó Astorral. Az utolsó kettő ellene fordult, mert nyilván nem lehettek volna legális körülmények között együtt.

Stephan régi házában rálelt a családi „örökségre” egy helységre, ahol az összes mágikus tárgyat elrejthették. Csakhogy, mire egyáltalán rálelt egy lényeges darabra, elítélték boszorkányságért, és az egyik tárgy így is a védelmére kelt – ettől válhatott egy sólyommá. Van itt egy másik család is, a Haggardok, ők voltak a város „fehér mágusai”, csak titokban. Később az Astorok ellenük fordították a város lakosait, ezzel elkezdődött a családi bukás.

Stephan házának pincéjében találtam egy tükröt, ahova eddig a szemeket gyűjtöttem. A tükör visszaadott sorban három szemet, és vissza kellett mennem oda, ahol a három főbűnös meghalt, hogy teljessé váljon a történet.

Dominicnak az volt a bűne, hogy tudta, hogy Stephan ártatlan, mégis hallgatott a bíróság előtt, mert semmivel sem tudták bizonyítani, hogy tényleg ártatlan.
Camilla bűne egyetlen: szerelmes volt Armandba, és mire felnőttek, és a férfi is viszonozta az érzéseit, Stephan csak annyit akart, hogy a bíboros is áldását adja erre a kapcsolatra. A fiatalok ezt nem akarták, ezért találkozgattak titokban. Később, Armand elárulta a legjobb barátját, és íratott egy levelet a lánnyal, miszerint Stephan jártas a boszorkányságban, és Camillát használja gyakorlásként. A bíróságra is úgy ment kifestve, mintha valóban megszállta volna valami.
Armand a király egyik törvénytelen gyereke volt, és egy darabig nem is volt baja a pénzzel Egyszer kért pénzt Stephantól, de most vissza kellett volna fizetnie. Tudta, hogy Stephan rengeteg drágakövet tart, amit főleg a tárgyaihoz használ, de mivel Armand nem volt képzett rabló, elment egy kocsmába. Ott találkozott azzal a mihaszna Saint-Germain-nal, eltervezték, hogy kirabolják, és meg is ölik. Camilla örököl mindent, Armand elveheti feleségül, SG meg megkaphatja a kincseit, meg azt az egyet, amit felhasználhat az emberré válásában. Aztán SG meggondolta magát, és Armand még időben tudott üzenni, hogy ne akasszák fel, csak zárják börtönbe. Ha megölték volna, SG sosem kapta volna meg azt a tárgyat. De így is várniuk kellett 20 évet…

Az Astor-házat védte egy átok, egy olyan szörnnyel a katakombákban, amit csak Dominic atya egyik karkötőjével lehetett legyőzni – utána szabadon járkáltam a városrészek között. A végén egy hajón sikerült utolérnem Stephant, aki elé odavittem az Igazság tükrét, az meg visszahozott mindenkit, aki meghalt. Stephan átadta azt a vörös követ, amit annyira akart SG. Ám akkor meg a detektív lett sólyom, és a kővel a markában elrepült. SG meg hoppon maradt.

A bónuszban kezdődött a balhé: Máltára kellett utazni, ugyanis feltehetően onnan került a pestis Franciaországba. Igen ám, de SG ellopta a bíboros engedélyét, ezért trükköt kellett alkalmaznom, hogy a hajóra jussak. A képregényes megoldás miatt úgy éreztem, hogy nem is ERS-játékkal játszom. Máltán be kellett jutnom egy erőd maradványaiba, ahol csodával határos módon, éltek még emberek, bár gyanúm szerint fertőzöttek. Be kellett jutnom a pincébe, megelőzni SG-t. szerintem itt nem ért véget a története, hiába győztem le. A legelső Astor is itt volt, szinte félsólyomként. Stephan sírhelyére beraktam azt a vörös követ, ezzel megtörtem az „átkot”, és így elmúlt a pestis is. Ezek alapján akkor tényleg az Astorok okozták a pestist?

Szerintem

Kicsit meglepődtem, mert úgy tűnt, ERS-ék lepasszolták egy másik csapatnak a szériát, de a grafika maradt az övék. De aztán tévedtem. A történet pedig olyan furcsa. Mintha ez lenne SG történetének vége, hogy nem tudott emberré válni, ezért Málta környékén eltűnt. Majd kiderül. Én sajnálnám ezt a kis mocskot egy kicsit.

Grafika: 09/10 – csak adjátok vissza a teljes képernyőt, pls!
Teljesítmény: 10/10 – SG hangja kezd a fülembe ivódni… neki legalább nem cserélik, mint részenként Dupinét.
Történet: 10/10 – jó bonyolult történet, de az annál tökéletesebb!


Alább tudsz üzenetet hagyni.