Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/03/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Darkness and Flame Five-BN Games HOG Reviews

Megjelenés: 2016. június 29.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Alice szokványos életét éli tizenéves lányként édesapjával, mikor is egy nap talál egy ládikót, benne egy tojással, amiből egy tüzes madár kikel, és azonnal a lány testébe költözik.

Amanda szemszöge

Kedvenc karakternév pipa. Főnix pipa. 5BN grafika pipa. Kapásból három kérdés pipa. Eddig minden király egy jó kis fantasys HOG-kalandhoz.

Történet szerint a végtelen sivatag szélén ütött tanyát a Sötétség, aminek homokemberszerű katonái vannak, és az a célja, hogy elfoglalja az egész területet. A közeli város minden lakója próbálja ezt megakadályozni, és hiába van mindenük meg hozzá, egy speciális növényre van szükségük, amit egy mérgező gázzal körbevett lebegő szigetről vett forrásvízzel kell lelocsolni, hogy hirtelen olyan nagyra nőjön, hogy azt a kastélyt elpusztítsa. Olyan kacifántos, amilyennek hangzik.

Főleg, hogy ott van a kb. 13-15 éves kis főhős, akinek a szeme láttára ölték meg az apját. Nagyon komoly, ugye. Én szóltam. És mikor mentem a szigetre, gondolkodtam, hogy vajon Alice, vagy egyáltalán a főnix minek kell az ellenségnek? Valahogy úgy éreztem, valami baj fog történni. Mondjuk, nekem már az állítólagos nagybácsi se tűnt valami megbízhatónak, mert csak akkor került elő, mikor „szükség volt rá”. Alice anyja, Melanie pedig szőrén-szálán eltűnt. Volt egy sejtésem, hogy köze van a Sötétséghez, ami jön. Ez olyan, mint a Végtelen történetben a semmi. Jön, és van egy gyerek, akinek meg kell akadályozni.

Azt már megfigyeltem, ennél a készítőcsapatnál mindig úgy a játék fele környékén szépen lelassulnak a dolgok, mert sok mindent kell találni, de utána felgyorsulnak az események, és mire pislogok kettőt, már a térkép ötödik részének alján járok. Itt a leghasznosabb, konkrétan mutatja, hol van dolgod, és gyakran három mezővel előbbre kell menni. Mit ne mondjak, pár tárgyat jól széthordtak.

A nagy csata, ami volt, szimplán csak annyi volt, hogy a kiscsaj elültette azt a magot, rálocsolta a vizet, az kinőtt, tönkretette a kastélyt, és megfékeztük a Sötétséget. Kint még a főnix utoljára cselekedett, mert az egyik homokemberre szépen egy sziklalavinát engedett. De nem halt meg, mikor Alice-ék elmentek egy Tiltott város-szerű részre, ami úgy nézett ki, mintha New Yorkot tönkretette volna egy atomháború. A Szabadságszobor kidőlve mi más lehet? 😀

A bónuszban a lebegő szigeten lévők kértek segítséget az utolsó város gyógyítójától, hogy furcsa betegség ütötte fel a fejét, és ha már ott van, a mérges gázokat is tűntesse el, mert ez se az embereknek, se nekik, a zöldbőrűeknek nem egészséges. Hát jó. Nekem úgy tűnt, hogy ez már utópikus események. Aztán, a szigetre érve rájöttem, hogy nem, ez egy előzmény történet, mert a sziget még nem lebeg, és a gyógyítónak nem volt akkora szakálla se még. Az egyik barlang mélyén talált egy masinát, ami elvileg külön tudja választani a mérges gázt a rendes levegőtől. Igen ám, de ettől a mérges gáztól lebeg a sziget. De ezek szerint a helyiek meggyógyultak tőle.

Szerintem

Érdekes történet volt, annyi szent. Szokott grafikai színvonal, nem evilági történettel, de valamiért mégis azt mondom, még mindig nem ez a kedvenc sorozatom 5BN-éktől. Még várok egy olyanra, ami tényleg levesz a lábamról.

Grafika: 10/10 – itt legalább jelentős fejlődést láttam
Teljesítmény: 10/10 – még mindig itt van a kedvenc térképem, és punktum
Történet: 10/10 – rengeteg kérdésem maradt utána, és remélem, választ kapok rájuk valamikor… egyszer.


Alább tudsz üzenetet hagyni.