Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/03/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dark Romance Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2017. február 25.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Bár véget ért az évszázados viszály a két család közt, Romeo és Juliet mégsem örülhetnek az eljegyzésüknek.

Amanda szemszöge

Ennek a résznek határozottan Valentin-nap környékén kellett volna megjelennie. Igaz, hogy Romeo jelenleg nem Damien Sargue-ról van mintázva (szegényre jól ráégett a szerep, de ez örökre rajta is marad), de itt sem olyan rossz.

Történet szerint Alberta, Juliet anyja 20 évvel korábban két házassági ajánlatot is kapott, de persze, hogy a Capulet-család örökösének, Giovanni-nak mondott igent. Az esküvőt követő egy évben megszületett Juliet, de Alberta szülés közben meghalt. A temetés után Gaspar, a kikosarazott pasi bosszút esküdött, hogy leveri ezt a Capulet-családon. Egészségedre.
Eltelt 20 év, Juliet felnőtt, szerelmes lett Romeoba a bálon. Az ismert történettel ellentétben itt Giovanni áldását adta a szerelmesekre, és a játék elején az eljegyzési partit Gaspar tönkre is teszi kapásból. Utána kell a szerelmeseket Lucretia nénihez terelni, aki ugyan boszorkány, de segít majd Gaspart leállítani. Shakespeare miért nem írta ezt így meg? Dicséretes ötös előadást tartottam volna belőle annak idején.

Közben kiderült, hogy Gasparnak van egy segédje, Lucas, és a helyi vándorcigányoktól lopott egy ritka értékes tárgyat. A királyuk néhai feleségétől egy medált, amiért mindenki igencsak dühös rá. Közben egyszer majdnem meg tudtam szöktetni a karmaiból Romeot, de nem sikerült. Most egy régi házban fogoly, de szerencsére, Stefan királyt magam mellé állítottam, ezért nem lesz nehéz dolgom.

Meg kellett szereznem egy medált Gaspartól, amivel le tudnám gyengíteni, de akkor szépen elrabolta Julietet. Közben megtaláltam Gaspar mentorát, akivel először macskaként találkoztam, de megtörtem az átkát. Gaspar végül a vulkánban lelte halálát, ahonnan az erejét merítette. Kicsit kegyetlen, de különben nem lenne sötétség a romantikában.

A bónuszban úgy 5 perc alatt balhé lesz. Juliet levelet ír testvérének, Mercutio-nak, hogy valami csuklyás alatt követi őket. Az alakról kiderül, hogy egy nő, Francesca, és ugyanolyan bosszúszomjas, mint Gaspar volt. Romeot eltűntette valamerre, Julietet pedig szépen megmérgezte. Ennyire nem kell féltékenynek lenni Vasorrú (tényleg nagy karvaly orrot kapott). Ahogy sejtettem, apja-lánya, csak Gaspar otthagyta a lányát, mikor beleesett Juliet anyjába. Tiszta sor. Egy mérgezést meg tudtam állítani, de Francesca megátkozta az újdonsült arát, és meg kell állítani, mielőtt túl nagy balhé lenne. Oh, és Romeot se ártana megmenteni, ha már eltűnt.

Francesca egy toronyba zárta Romeot, és az volt a célja, hogy feltámassza Gaspart, aki majd bosszút állhat a Capulet családon. De ez nem jött össze, mert Mercutio megmentette a srácot, sőt, még állást is kapott, mint mágustanonc.

Szerintem

Ez az a történet, amit nem lehet megunni. Egyszerűen eddig ez a legjobb feldolgozás, amit valaha láttam Shakespeare művéből, de többet is el tudnék viselni. A készítők nem akarnak valami Aladdinost is csinálni? 😀 Imádnám. Egyedül egy tekercset hagytam el valahol, minden maszk és érme meglett. Kicsit csalódott voltam ugyan, mert azt hittem, hogy majd láthatom az esküvőt, hogyha megveszek mindent, de hoppon maradtam.

Grafika: 10/10 – Romeo azért lehetett volna kicsit Damienes… >.>
Teljesítmény: 09/10 – kétszer lefagyott annyira, hogy ki kellett lépnem, de az effektekről nem mondok le
Történet: 10/10 – mondom, hogy ez a legjobb R&J feldolgozás 😀


Alább tudsz üzenetet hagyni.