Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/02/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Boolat Games HOG Reviews Subliminal Realms

Megjelenés: 2017. február 19.
Fejlesztők: Boolat Games
Történet:
Matthew felhoz valamit a tó fenekéről, ám abban a tárgyban valami gonosz rejtőzik. A menyasszonyán, Samanthán a sor, hogy megtalálja a rejtélyes betegségének okát.

Amanda szemszöge

Tudtam én, hogy már az eleje olyan ijesztő, mint maga az egész játék. Van egy tárgy, amit Matthew felhozott, abból kiengedett valami ősi lényt. Valamire kell a fickó, ezért a tárgy beszippantotta magába. Ha gondolkodtatok rajta, mi vagy ki ez az Atis, elárulom: a tárgy, ami egy tekegolyóban volt.

Ahogy az Atisba kerültünk, egyből az első helyszínre kerültem. Ott közölte egy Harold nevű mágus, hogy ez bizony az ő világa, mert az összes létező élőlényt ő teremtette. Olyan óriás halak vannak itt, hogy minden pecás álma.

Egyetlen dolog idegesített, hogy mindig, mikor a fekete ködöt eltüntettem egy galambos tetejű dobozzal, mindig elmesélte pár mondatban a játék, hogy a ménkűbe kerültem én ide. Nem vészes, de mintha elfelejtettem volna az elmúlt perceket :DDD.

A halas vidék után következett egy sivatagos terület, itt már láthattam ezt a gonosz mágust, Raldon-ot, akinek Matthew csak porhüvelyként kell. Samanthát is be akarta zárni, de ott az a varázsdoboz, amiatt nem sikerült neki. Ez volt a leghosszabb szerintem. De megtudtuk, Harold hogy került a repülő halak szigetére, és hogy elvileg ez a négy világ erősen az egybeolvadás szélén áll. Az meg nem jó. És a gonosz mágus nem porhüvelyt keres, hanem csak mások életenergiájával akar erős lenni.

Sivatag után következett egy jeges világ, fagyott sárkányokkal, meg sárkányoknak látszó lényekkel. Egykoron biztos víz fedte, mert több hajóroncs is van, de ez már csak tájleírás.

A végén volt egy jó ijesztő hely, ami inkább felelt meg egy vámpírúrnak, mintsem egy gonosz varázslónak, de egyre megy. Itt került sor a nagy csatára Samantha és Raldon között. Raldon meg Harold egyébként testvérek voltak, csak Raldon hatalomvágya teljesen felemésztette őt, és halhatatlanná akart válni. Meg kicsit rettegett az öregedéstől.

A bónuszban eltelik egy kis idő, és láthatóan Harold beilleszkedett az emberi társadalomba. Ámde, mikor Samathához elküldi a baglyát, a nő csak a holttestére lelt. Egyből gondoltam, hogy Raldon a bűnös, valahogy odaátról. De aztán kiderült, hogy tévedtem, mert egy Vadász névre hallgató fazon jött ide alatt, és ő volt, mivel Harold szabadidejében szívesen utazgatott az időben. Megteheti, végül is.

Konkrétan alig egy percig mentünk a múltba csak, mert előtte a hozzávalókat kellett megtalálnom Harold klassz kis házában. Utána csak leütöttem a Vadászt egy vázával, a rendőrség meg elvitte a bűnözőt, Harold meg életben maradt. End of this story.

Szerintem

Nem annyira ámultam el ettől, mint az első részétől anno. A túl sok fantasy alatt van egy kis belső érzésem, hogy mindent tudni akarok a világról, és csalódott leszek, hogyha ez nem következik be. Az egy dolog, hogy apróságokat elárulnak, de azért na. Legalább egy Harry Potter szintű világbemutatást várnék 😀

Grafika: 09/10 – egész tűrhető
Teljesítmény: 10/10 – minden van, amit szeretek
Történet: 10/10 – igen, tíz pontot kap, mert minden időközben felvetődött kérdésemre választ kaptam.


Alább tudsz üzenetet hagyni.