Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/02/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2017. február 2.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Az előző részben megismert Stacy Gray üzenetet küld Annának, hogy elindult felkeresni az őseit, ezért Graywitch-be ment, ahol az egyik őse, Victor Gray ismeretlen körülmények között eltűnt. A dolgok pikantériája, hogy Stacy megint eltűnt, így Anna a nyomába ered.

Amanda szemszöge

Stacy elhagyta Richard apuci fejét. Na bumm. Azt a beszélő öreg koponyát én sem hagytam volna sokáig magammal. Furcsán néznék ki egy összefirkált koponyával.

Stacyt boszorkányság vádjával bezárják a börtönbe, Anna meg megy utána, hogy kiszabadítsa. Igen ám, de mikor beléptem a cellába, szépen elrabolta Victor zombi neje, van egy koponyás alak is a közelben, szóval a dolgok kicsit sem úgy néznek ki, hogy nyerésre állunk. Ja, és Richard apucit felettébb örömmel töltötte el, hogy kicsi lánya börtönben van. Kedves egy fater, nem?

Victor élőholt felesége, Emily segít nekem kideríteni, mi történt valójában. Az emlékeiből megtudtam, hogy a testvére, Abigail szintén bele volt esve Victorba, és képes volt ezért lelökni a testvérét a hegyoldalról. A temetése után fogadta meg Victor, hogy visszahozza a lányt. Persze, ez felháborodást váltott ki a falusiak körében (Abigail volt a felbujtó), rágyújtották a tudósra a tornyot, ámde Emily egy villámnak köszönhetően feltámadt. Victor meghalt, és azóta fejetlenség van.

Amint megtaláltam Stacyt, közölte, hogy Emily nem szörnyeteg, hanem Victor menyasszonya, és tudja, hogy lehetne Victort is visszahozni a halálból, de ahhoz kellenek a kísérlet dokumentumai, meg egyáltalán a vőlegénye teste a hullaházból. Tippeljetek, ki ment a hullaházba? Persze, hogy én! (Stacy ilyenkor csak egy kísérő). Itt befutottam egy bugba, mert rossz sorrendben használtam a szikét, emiatt kezdhettem az elejétől. Mindenképpen vegyétek ki a kocsiban levő zsákból a két figurát, mielőtt a laborba mennétek, külön elveszik a szike!!!

De persze, megszereztem Victor testét, Abigail rám gyújtotta a hullaházat, de még jó, hogy Stacy ott volt, és segített, különben balhé lenne. A kórház is tűzvészbe borult, miközben a lovas kocsi szépen elvitte a két lányt meg a koporsót.

A toronyban Emily kérte, hogy javítsam már meg a generátorokat, hogy vissza tudjuk hozni Victort. Nekem már itt volt egy sejtésem, hogy Abigail megint ide fog csődülni a tömeggel, és megint balhé lesz, de hátha sikerül Victort addig feltámasztani. És tényleg. Utálom, mikor igazam van. de Emily mondta, hogy volt altatógáza Victornak, pont az ilyen esetekre, de sajnos nem volt ideje használnia a tragédia idején, így most Annán és rajtam volt a sor, hogy ezt megtegye. A csőcselék leverése után levertem még Abigailt, aki kővé vált, a szernek hála Victor és Emily pedig ismét emberi mivoltukba tértek vissza. Hallelujah. Még látni is, ahogy Annáékkal együtt teáznak.

A bónuszban Anna és Stacy visszatérnek a jelenbe. Hirtelen valami különös eső kezd esni, amitől mindenki azonnal meghal, és csontváz lesz (vagy csak csontváz lesz), és Emily alkarja is kapott ebből az esőből. Victor szeretne elmenni Nicholashoz, aki egy híres alkimista, így biztos van megoldás erre. Csak éppen a szemünk előtt vitte el a rendőrség. Csak nem Nicholas Flammel? Jelenleg Faust egyébként, de úgy sem rossz.

Meg kellett találnom egy talizmánt, amivel le kellett győznöm Abigail öregebb kiadását, de előtte egy természetfeletti lényt megidéztem, ami adott nekem egy szép követ, és a talizmánba tettem. A barlang összeomlott, kisütött a Nap, és mindenki, aki eddig csontváz feléledt, és visszatért a rend.

Szerintem

Aki azt meri mondani még egyszer, hogy ez a széria megérett a temetésre, azzal összeakad a láthatatlan bajszunk. Részemről még mindig ez Elefánték egyik legjobb sorozata, és messzemenően veri a Midnight Calling-ot. Abban annyira mindent a szánkba rágtak, hogy csak azért nem szeretem azt a sorozatot, mert nincs benne kihívás. Ezekben legalább van.

És csak nekem volt olyan Halott menyasszonyos érzésem? Tudjátok, Victor és Emily ott is a főhős :D. Nekem tetszett ez a rész, viszont így nem tudom, van-e esély egy 13. részre. Lehet, hogy Victorék szála lesz elővéve. Szeretnék Elefánték fejébe látni 😀

Grafika: 10/10 – Emilyt olyan szépen rajzolták meg *-*
Teljesítmény: 08/10 – kétszer futottam bugba, és nagyon reméltem, hogy nem kell negyedjére is újrakezdenem…
Történet: 10/10 – engem nem zavar az elődkutatás ilyen bemutatása, még többet akarok


Alább tudsz üzenetet hagyni.