Főoldal Amy Regények Extrák Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/02/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Edge of Reality Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2017. február 4.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Universe City városában rejtélyes balesetek történnek, némelyik halálos. Sarah az édesapjával kezdenek magánnyomozásba, hogy kiderítsék, ki felelős a tömeges halálokért.

Amanda szemszöge

Nekem is kell egy ilyen karkötő. Komolyan, milyen király lenne látni a természetfelettit vele! O.o Sarah kapta a megtisztelő feladatot, hogy viselje, és megoldjon vele mindent. Jelenleg van egy szörny, ami megöli az embereket, hogy az életükkel nagyobbá váljon. Ezt nem lehet csak úgy hagyni, ugye. Majdnem Sarah apja is meghalt, de a robbanás nem vitte el.

Később egy fánál dolgozott egy tudós, aki szintén majdnem meghalt, ellenben az a gyönyörű magas fa tűzvész áldozata lett. Ekkor már tudtam, hogy meg kell találni az előző tulajt, akit sikerült is, távol egy elektromosságtól mentes házban. Avey elmondta, hogy vannak különböző tárgyak, amik segítségével lehet dekódolni az üzenetet, mivel lehet megállítani ezt a szörnyet, viszont ezt meg kell találni, ahogy bizonyos narancssárga kártyákat is.

Egy könyvben megtaláltam, hogy ezt a szörnyet Dolornak hívják. Ez spanyol nyelven halált jelent, így tulajdonképpen a Kaszást üldözzük. De a Kaszás nem kezd el kedvtelve öldökölni, hanem magával viszi az elhunytat. A könyvben az is le van írva, hogy Dolort valószínűleg egy sötét mágia keltette életre.

Mire egyáltalán odajutottam, hogy jobban utána nézzek, hogy tudom Dolort megállítani, szegény Avey tényleg elektromosság miatt halt meg (rádőlt egy áramosztó oszlop, nem tudom a pontos nevét), és jött a hülye rendőr, aki egyből Sarah-t gyanúsította a gyilkosságokkal. Ja, és mellékesen most már Sarah-nak is van egy halállevele. Elkezdtem azon imádkozni, hogy történjen tragédia, hogy a rendőr is lássa, nem Sarah a gyilkos, de az már túl sok lenne. Az azonban tényleg működik, hogy ki kell cserélni bármilyen névre az áldozat nevét, és bár a tragédia elkerülhetetlen, az illető megmenekül. Sarah jelen esetben egy próbababát használt szabadulása gyanánt. Kicsit azért kirázott a hideg, és akaratlanul is a Végső állomás filmsorozat jutott erről eszembe.

Persze a Kaszás itt is szépen meg akarta ölni a rendőrt, de Sarah megmentette. Már nem gyanúsított, de bizonyítékot kér arra, hogy ez a lény tényleg létezik, és ő a felelős. Ne aggódj, megoldjuk. A végén összefogott a csapat, és még a doktornőt is bevonva négyesben álltunk neki nyomozni. Három helyszín van, ahol lehetnek ereklyék, az egyik ilyen a városi múzeum, ahova a szörny még véletlen sem ment. A másik két helyszínre nem kellett mennem, így nem tudom, mik voltak azok.

A múzeum után felhívott Sarah apjának a segédje, hogy a szörny már a gáton van. ez a gát tette tönkre az erdőben élő idős bölcs néni otthonát is, mikor felhalmozódott a víz körülötte. Egy utolsó mágiával szépen megállapodott a sötét erőkkel, ezért ő lett a démon, és mindenáron el akarja pusztítani a várost az összes lakójával együtt, ha már ez fordítva megtörtént korábban. Kicsit morbid, tudom, de minek várt ennyi ideig akkor? Mi volt az, ami végül felébresztette? Egy kíváncsi búvár, aki úgy szétnyitotta a víz alatt levő kővirág szirmait, hogy felocsúdni sem volt ideje, és rögtön meghalt. Így már tiszta a történet, ugye? Sarah kicserélte a démon nevére a papírt, az elpusztult, és világbéke van.

A bónuszban a rendőr és a doktornő házasodni akarnak, de Sarah apja úgy telefonál a lányára, hogy letartóztatták a fickót. Kiderült, hogy valami őrült álruhás akarta eltenni a többieket láb alól, de hogy ki volt az konkrétan, nem tudni, mert egy másik rendőr szépen letartóztatta, miután rárobbantottam a dokkot. Mert szép szóval nem lehet elintézni semmit.

Szerintem

Részemről a történet nagyon megfogott, ennyire jól vörös színeket használni régen nem láttam készítőket. Megtaláltam mindegyik maszkot (mégha egyért a végén vissza is kellett mennem az archívumba), végigvittem a bónusz keresőt, de úgy több extrája nincs. Középmezőnyös, egy délután alatt végig lehet vinni.

Grafika: 10/10 – még a szörny is tök jól volt megrajzolva *-*
Teljesítmény: 10/10 – picit fagyott, de ez nem rontott az élményen
Történet: 10/10 – mindent teljesen időben adagoltak, így a történet is érthető volt


Comment below