Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/02/24
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blue Tea Games Dark Parables Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2017. február 23.
Fejlesztők: Blue Tea Games, Eipix Entertainment
Történet:
Anaben egy békés kisváros az Alpok lábában, ám a városban rejtélyes betegség lappang, és a grófné volt az első, aki áldozatul esett a betegségnek. A mi dolgunk felderíteni, mi vagy ki áll a betegség mögött.

Amanda szemszöge

Nagyon vártam ezt a részt, mert már a cím alapján megfogott. Kevés sorozat van, aminek van 13 része, így nem volt kérdés, hogy rögtön nekiültem.

A betegséget egy olyan író árnyéka terjeszti, aki egyszer helyett cserélt az árnyékával. De tényleg. Aztán, jött egy hercegnő, az író beleszeretett, de az árnyéknak ez nem tetszett, ezért börtönbe került.

De még viccesebb volt azt látni, hogy a szerintem jóképű gyertyakészítőt használják fel valami rituáléhoz, és voilá, megszületett az Árnyékisten. Ami nem jelent jót a világra nézve, mint mindig. De persze, hogy van egy jó istennő is, aki valamiért mindig beleszeret egy gonosz istenbe, és ezzel jön a megváltás. Nekem személy szerint tetszett, ahogy a két világban tevékenykedhettem. Az Árnyékvilágban kiderült, hogy az Árnyékisten és Guida (jó kis vicces neve van, tudom én), már foglyul ejtette a Nap és a Hold istennőjét, és nagyon keresnek egy tárgyat a háromból. Azt pedig nem szabad megkaparintaniuk.

Ami szerencse, hogy kaptam egy tündértől segítséget, hogy valami lámpással le lehet győzni az Árnyékistent, aki a kötelező végső találkozás alatt szépen eltette a segítőjét az útból, és egy rövid epic battle alatt szépen elintéztem. A két istennő is kiszabadult, és ahogy kivettem az epilógus alatt, a gyertyakészítővel együtt lehet a kishúguk. Milyen romantikus.

A bónuszban bár visszatért a rend, a grófné és a gróf egy idő után eltűntek, és ez felvetett néhány kérdést. Mint kiderült, az erdőben voltak, de szétválasztva, mert a grófnét egy barlang mélyén rejtették el. Guida megkért egy imposztőrt, hogy ölje meg az igazi gyógyítót, majd valahogy segítsen neki az Árnyékvilágba jutni, mert kötődik az Árnyékistennek. A története szerint ő annak a hét kiscicának az egyike, akik közül csak ő született feketének, a többiek mind fehérek voltak. Igen, itt kicsit szorult a szívem. Akkoriban kitette a gazdáját a kicsit az erdőbe, és a sírását pont az Árnyékisten hallotta majd, majd befogadta. Később, mikor elkészítette a rubinos gyűrűt, a macskából lett Guida, akinek a bosszú lett addigra az elsődleges célpontja. Segítek megtalálni a tesóid, ne aggódj. Helló, 14. rész burkoltan!

Szerintem

Két dolog zavart a játékban: a folyamatos eső, és a kötelező tárgykeresőben az extra mini cuccok. Komolyan, néha a hinthez kellett nyúlnom, mert a sunyik annyira eldugták, hogy komolyan szemfájást okozott. De igazából nincs problémám. Leirigyeltem a Maiden ruháját, mert olyan kis ártatlannak rajzolták, hogy jaj. De egy tündérvilág szereplői közt még a gonoszok is úgy, ahogy helyesek. Még akkor is, hogyha az Eipix nagyon kezdi elnyomni a Kék teát, pedig nem kellene…

Grafika: 08/10 – kezdi bekebelezni az Eipix a Kék teát :/
Teljesítmény: 09/10 – kétszer lefagyott jelenetváltáskor, de nincs baj
Történet: 10/10 – megint világot mentettem, és remélem, hogy Guida is megkapja majd a maga happy endjét.


Alább tudsz üzenetet hagyni.