Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/01/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Vermillion Watch

Megjelenés: 2017. január 1.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A Vörös Királynő betört a Rend raktárába, és egy igen értékes tárgyat lopatott el onnan egy mestertolvajjal, Arsene Lupinnal. A rend azonnal a nyomába ered.

Amanda szemszöge

Első, ami miatt padlót fogtam: gyors emlékeztető, mi volt az első rész tartalmából! Ilyet sem látni ám minden HOG-ban. Ismét viktoriánus London, ismét esik, ismét minden sötét, de ismét nagy-nagy örömet okoz nekem.

Lupint kell először utolérni, de az sikeresen meglóg a kocsmából. Egy színházig üldöztem, ahonnan aztán ki lettem hajítva, mert a Vörös Királynő és a bizalmasa egyikünkre sem tartanak igényt. Ja, és van egy fátyolos nő, aki látszólag pártatlan, de szerintem gyanús. Itt csak az nem gyanús, aki egy házban van velem.

A központba visszatérve azonban ismét három helyszín közül választhattam: egy temető, egy városrész és egy kollégium. Nem fogok most sem sorrendben haladni (talán a harmadik részben), úgyhogy először a temető felé vettem az utam.

Hangozzon morbidnak, de a temető így esősen, borús időben megnyugtatott. A háttérben húzódó rom annyira élethű volt, hogy kedvem támadt fotózni. Csak más kérdés, hogy éppen egy ügy kellős közepén vagyok. Beléptem a kriptába, ami viszont már kicsit kirázott. Walking Deaden élek, gyerekek 😀 Lent egy elég érdekes aukció helyszínére bukkantam, a vezetője egy az egyben hasonlított Edgar Allan Poe-ra. Kicsit furcsa volt, de belegondolva amilyen korban játszódik a történet, Poe simán élt abban az időben. Maximum, álnevet használ.

Jelenleg itt Edgar emberi testeket bocsát árverésre, ahogy ő hívja, a Necropolisban. Lupint is ide vitték, és ahogy az aukciónak vége, az egyik tag 1000 fontot fizet egy testért, ami már Edgarnak is szemet szúr. Sőt, a kalapos fazon is itt van, és látszólag a szőke taggal együtt dolgoznak. Egy kártyán még láttam is az üzenetet, hogy minden bizonyítéktól és szemtanútól meg kell szabadulniuk. Én már akkor éreztem, hogy itt valami bűzlik, mikor beléptem a csatornába. A kalapos szépen felgyújtotta a csatornában folyó olajat (bár szerintem csak extrém szennyezett víz volt, és ne beszéljünk akkor a szagokról), nekem meg ki kellett mentenem mindenkit, nehogy a tűz rabságába essen. Utána a bázison eldönthettem, hogy a rend három tagja közül kihez megyek. Először Hyde-hoz mentem, de ő nem tudott mit kezdeni a dobozommal, így a börtönőrhöz mentem. A fickó, akit keresünk, nem más, mint Nemo kapitány.

Utána a kollégium felé vettem az utam, pedig minden jel szerint a kikötőbe kellett volna mennem. A szőke fickó ugyanis ott professzor, és biztos vannak fontos dolgok az irodájában, amik segíthetnek közelebb jutni a megoldáshoz.  Az irodájában ugyanis egy rejtett labor volt, egy jégtömbbe zárt holttesttel. Ám előtte a két élőhalott kutyáját kellett eltávolítanom a közeléből, bár ez a testükön nem látszódott, csak a szemükön. Valamiért úgy éreztem, hogy a fickó Frankensteint próbálja összerakni, legalábbis a jégtömb alapján arra gondoltam. De nem is ez volt a poén. Egy rejtett széfben egy masina tervrajzát találtam, és itt is mennem kellett valakihez, aki segített nekem. Most Ms. Newtonhoz mentem, és tudjuk róla az előző rész óta, hogy igencsak képzett mechanikus.

Utoljára hagytam a jó kis ködős kikötőt. A köd itt olyan volt, hogy tényleg az orromig sem láttam. Sőt, valaki még el is lopta az összes fegyverem. Egy fátyollal hogy védem meg magam? Szembekötöm a támadót, és addig nem okoz sérülést, or what? A köd után azonban rengeteg jégtömböt láttam, plusz egy figyelmeztetést, hogy a kétszer is a megmentésemre sietett fekete ruhás hölgyet keresik nagy erőkkel. Mondjuk tény, hogy látszólag egy a célunk, de akkor is.

A parfümös boltjában aztán rájöttem, hogy Maria Shelley-nek hívják (majdnem ugyanaz, mint a Frankenstein írónőjéé), de nem őt találtam ott, hanem ezt az őrült kalapost. Olyan kis meleges a hangja szegénynek, nem csodálnám, ha elkezdene dohányozni, hogy mélyüljön a hangja. A nő ráadásul nemrég érkezett Németországból. Sőt, ahogy a jegyzeteiből kiderült, ő és a professzor együtt dolgoztak – hacsak nem voltak szeretők, – és mostanra semmi más nem maradt neki, csak a gyász és a bosszú. Kicsit szomorú történet. A kalapos második támadása után simán hozzávágtam egy ezüsttálcát, ami miatt kiesett az ablakon. Mondjuk felröhögtem, még ha kicsit igazságtalannak is éreztem.

Miután megszereztem onnan is az öntőformát, mehettem Hyde-hoz, aki most már segített. Innen vezetett az utam a kikötőbe, ahol meg is találtam a hajót, bár Nemo kapitánynak nyoma sem volt. Sőt, kiderült, hogy a jó segítőmnek kicsivel több dolga van a professzorral, mint nekem: a prof – aki történetesen Victor Frankenstein álnéven – szépen feltámasztotta, és valami kulcsot nyomott a nyakába, amivel életben maradhat. Amit elloptak meteort meg villámcsapás hatására akkora elektromosságra képes, hogy azzal bárkit hosszabb távra fel lehet támasztani. Milyen izgis, nem? De Victor így is elmenekült, és már kezdem úgy érezni, hogy őfelsége, a Vörös Királynő végre leleplezi már magát a 3. részben. Egyébként Maria meg csatlakozni látszik a Rendhez. Ajánlottam is. Nálad van a meteor.

A bónuszban először a jégtömbökből felkeltek az eddig holtak (hello, Walking Dead!), a kalapos elrabolta Edgart, és követelte, hogy azonnal menjek azzal az órával a Necropolisba, amit még Edgar adott nekem (az a jó kis óra, amibe van beépítve egy kisebb fűrész). Mondom, ez is hülye. Aztán kiderült, hogy nem az óra érdekli, mert szerinte az egész kóceráj alatt van egy titkos labor, amibe elvileg ott van Frankenstein örökélethez való formulája, és ezeknek meg az kell. Mibe fogadjunk, hogy hamisítanom kell a recepten, és az eredetit eldugni a Rendben? Nem, mert volt Edgarnak egy terve: a formulába beletettem a meteor porát, ettől aztán szépen kaptunk egy Hyde-effektust, a kalapos pedig úgy átalakult, hogy azonnal hátrazuhant a gödörbe. Edgar meg felajánlotta szolgálatait a Rendnek. Én is így gondoltam.

Szerintem

Őszinte leszek, három verziót kellett leszednem, hogy egyáltalán elinduljon. Egyszer fogta magát, és miután végeztem az első helyszínnel, kivágott a francba, vissza nem engedett, és csak a Big Fish logó jött fel két pillanatra… aztán szerencsére találtam egy másik verziót, ami segített. A történet izgalmasabb, mint az első részben, legalábbis azt kicsit untam. Először azt hittem, hogy Frankenstein lénye nagyobb szerephez jut, de ez a meglepő fordulat, hogy egy nő volt a „lény”. Kíváncsi leszek, találkozunk-e majd vele a harmadik részben. A Vörös Királynőt is legalább ennyire várom.

Grafika: 09/10 – az animációknál néha látszik, hogy töredeznek a vonalak, és ez csak itt tűnt fel
Teljesítmény: 10/10 – leszámítva, hogy a harmadik verzió segített, minden klafa
Történet: 10/10 – szeretem ezt a Rendet, bár élhetnének a mai korban is.


Alább tudsz üzenetet hagyni.