Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/01/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Spirit of Revenge Vendel Games

Megjelenés: 2017. január 15.
Fejlesztők: Vendel Games
Történet:
Suzie és Ellie egy szobában voltak, mikor hirtelen megjelent előttük egy korukbeli lány szelleme, és történt egy baleset. Az iskola igazgatója nem érti, mi történhetett.

Amanda szemszöge

Természetfeletti cuccok, itt vagyok :D. Eleve ott kezdtem, hogy ez volt az a game, aminek már egyből megfogott a bevezető videója.

Történet szerint Megan pont akkor került ebbe az iskolába, miután a szülei egy tűzben elhunytak, ő meg csodával határos módon túlélte. Sajnos kipécézték maguknak a helyiek, összesúgtak a háta mögött, a végén már fenyegető üzeneteket is kapott, és egyszer felhívták a harmadik emeletre egy terembe is, ahol tűz ütött ki, és a lány inkább kiugrott a harmadikról, minthogy meghaljon. Ez történt 1966. október 16-án.

Azt nem tudtam, miért volt ott tűz, de arra rájöttem, hogy szegény lány szellemét megszállta egy gonosz szellem, és biztosan bosszút akar állni azokon, akik miatt elvesztette az életét. Mikor odakerült hozzá a családja fotója, ugyanaz az aranyos, szeplős vörös hajú lány lett, mint aki volt a balesete előtt. De hogy került oda az a gonosz szellem, meg hogy keletkezett a tűz?

Az egyik kérdésemre választ kaptam: valójában mivel ez egy lányiskola, a lányok mindig csináltak egyfajta beavatási szertartást, ami rendszerint jól sikerült,kivéve szegény Megan esetében. Simán csak hamis füstöt legyeztek be az ajtó alatt, ami vezetett a tragédiához. Oké, egy kérdés kipipálva. A másik az, hogy a démont hogy szedem ki a szelleméből?

Találtam a pincében egy tálat, amit csak szét kellett vernem, miután folyékony nitrogénnel lefagyasztottam, mivel elvileg azt a tálat a pokol tüzében készítették. Nagyon vicces. Ahogy eltörtem a tálat, a démon kiszabadult, Megan bocsánatot kért a lányoktól, Ellie is felébredt a kómából, és minden tök jó lesz. Elvileg.

A bónuszban visszautazunk 70 évvel korábbra, ahol is kapunk egy új asztrológia tanárt. A régi hagyott egy feljegyzést egy érdekes tálról, és ez az őrült azt akarja megtalálni. Igen, azt a tálat, amit nemrég (70 évvel később) szépen szétvertem egy kalapáccsal. Juhé.

Hat részre volt törve ez a tál, ámde, mint sejtettem, az előző tanárt is szépen megszállta a démon. Néha meglátogatott időközben, hogy ne tegyem, mert úgysem lesz rá lehetőségem megszerezni a tálat. Kár, hogy nem fordultam vissza időben. Egy térképen összerakva eljutottam egy barlangig, ahol volt a maradék három, és ahogy összerakódott az a tál, a fickót is megszállta a démon, és elvitte az iskolába. A többit meg már ismerjük.

Szerintem

Én nem értem, miért húzzák le ezt a szériát. Nekem ez a rész kimondottan tetszett. Eleinte azt hittem, hogy meg kell találnunk a lány holttestét, és úgy felszabadítani, de nem számoltam ősi démonnal. Tragikus, ami történt Megannel, az meg pláne, hogy ilyen tragikusan kellett elmennie. Ilyen lánysuliba se járatnám a lányom, ahol mindenféle idióta vicceken kell túlesned, csakhogy közéjük valónak tekintsenek.

Grafika: 10/10 – én szeretem a stílusukat, pont ijesztő, ahol kell, és kellemes, ahol kell
Teljesítmény: 08/10 – a széles képernyő néha nem töltötte be azt a részt, amit néztem, de gyanítom, ez nem bug volt
Történet: 10/10 – pont a tragikussága miatt lett ennyire kedvencem ez a rész.


Alább tudsz üzenetet hagyni.