Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/01/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Mystery Tales

Megjelenés: 2017. január 26.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Egy kisvárosban rejtélyes gyilkosságok történnek, és a helyi város rendőre Skype-on hívja a detektívet, hogy szüksége van a segítségére.

Amanda szemszöge

Még jó, hogy ott voltam. Megszállta ez a szellembá, és majdnem fejbelőtte magát, ha nem ütöm ki a fegyvert a kezéből. Annyi biztos, hogy egy nyomdában korábban sorozatos öngyilkosságok voltak, de ez a rendőr úgy véli, egy nemsokára megjelenő regénybeli gyilkosságokat utánozza le az elkövető. A történetben a szerző úgy írja le, hogy az elhunytak gyilkosság áldozatai lettek, de öngyilkosságnak van beállítva. Naaagyon izgalmas lesz ez a történet, gyerekek.

Annyi biztos, hogy bárki, aki elolvasta ennek a Morgan Atkinsnek a könyvét, meghalt. Ez történt a kiadó munkatársaival is. A tördelőszerkesztő felakasztotta magát a szellem kontrollálása alatt, az illusztrátor pedig tűzesetben halt meg, mert a teste 70%-a megégett. Az író meg leesett a tetőről. Ahogy azt meg is álmodta előzőleg. De hogy ki ez a szellembá? Várjatok csak, mindjárt kiderül.

Ahogy kivettem a nyers szövegből, van egy Marcus nevezetű fickó, és valószínűleg ő a szellembá is. Valamiért elátkozta a könyvet, ezért halt meg a szerkesztőség minden tagja, és majdnem a rendőr is. El kellett égetnem a szövegkönyvet, amíg nem késő. De többször utaltak rá, hogy nemsokára megjelenik a könyv. Profi sorozatgyilkosság lenne, ha nem lennék én itt. Ez megtörtént, ámde Marcus (vagy hogy hívják eredetileg) szépen rászállt a detektívre. Mindenkinek csettintéssel parancsol.

Sajnos elkéstem, már elkezdték kiszállítani a könyveket. Az őr szerint Hayley nagyon sokat dolgozott Morgan halála óta (mellesleg, a szemkörnyéki része nagyon hasonlított megboldogult nagyapámra), és mire felértünk, épphogy meg tudtuk akadályozni, hogy öngyilkos legyen.

Ahogy ez sikerült, mentem tovább az egyik könyvesboltba. Ott elmondta Marcus, hogy igenis ott kell befejezni ezt az egészet, ahol elkezdődött. A könyvboltos elárulta, hogy van egy elhagyatott ház a tó másik felén, így oda kellett jutnom. Csak nagyon nehéz úgy, hogy Marcus közben állandóan az utamat állja. Azt is láttam a szellemlátó szemüvegen keresztül, hogy felakasztották, amiért olyanokat ölt meg, akik szerinte vétkeztek. De ismerős valahonnan ez a történet…

Bejutva Marcus házába szépen rám szabadított egy vízköpőt. De az olyan überbrutál volt, hogy csak na. Biztos, hogy valamilyen másik játékból szerezték. A vidámparkon túl ráleltem egy temetőre, ahol ott voltak Marcus csontjai. Azokat fel kellett gyújtanom, majd megjelent Marcus lányának szelleme. Érthető indíték, hogy megpróbálta visszahozni a lányát? Ilyen téren igen, de nincs tettes. Na mindegy.

A bónuszban a mostanra önnyugdíjaztatott rendőr közli a detektívvel, hogy ő is paranormális nyomozó lesz, ámde a mostani ügyben mégsem tud segíteni, de odavisz. Egy Kate nevű nő kérte a segítségét, mert örökölt egy kúriát, ám van ott egy szellem, ami igencsak megnehezíti az ottélést. Kiderült, hogy élt ott egy házaspár, és mikor a férfi meghalt, nem a feleségére hagyta a vagyonát, hanem a testvérére. Az özvegy annyira akarta az örökségét a sógorától, hogy megátkozta őt is, és az összes leszármazottját. Ámde az átok visszafelé sült el, mert az ő leszármazottai örökölték, így nem csoda, hogy Kate áldozat lett… de persze, itt voltam én, és megmentettem őt is, a kúriáját is, meg mindent.

Szerintem

Kedvenc újításom, hogy a csapat belecsempészte a következő rész trailerét, amiben egy nem túl szimpatikus fazont kell majd vidámparkszerű helyen üldözni. Előre felkötöm a fehérneműt, mert nem vagyok oda a vidámparkokért, a bohócoktól meg egyenesen rettegek, szóval… de remélem, valami lehengerlő történettel állnak elő, mert ez a mostani nagyon ötletes volt, még az ismerős történet felturbózásával is.

Grafika: 10/10 – kicsivel több vért el tudnék viselni
Teljesítmény: 08/10 – kétszer lefagyott, és egyre nehezebben bírja a gépem az effekteket
Történet: 10/10 – még ha egy lerágott csont is, mindig jó új szemszögből világot és életeket menteni.


Alább tudsz üzenetet hagyni.