Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/01/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games HOG Reviews Labyrinths of the World

Megjelenés: 2017. január 5.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Minden szép és jól alakul a detektív Húsvét-szigeteki nyaralásán, amíg az egyik hírhedt szobor rá nem támad egy építkezést vezető csoportra.

Amanda szemszöge

Először nem értettem az introt. Azt hittem, hogy ezzel a nővel kell majd lenni, aki harcol azzal a lávaszörnnyel, de tévedtem. Egy detektív nem pihenhet – melyik játékban is ugyanez a szitu, hm?

Jelenleg ez a rövid hajú nőci átutazik egy másik dimenzióból a Földre. Az a céljuk, hogy eltüntessék valamennyi világból a gonoszt, és éppen egy kristály ellopásának hála, a Földön a legnagyobb gonosz, Atakhtar szabadult ki (az volt az a lávaszörny). Ja, és a detektív egy Kereső, szóval így baromi könnyű lesz utazni a világokban.

Az egyik visszavezet egy orosz városra emlékeztető helyre, ahol egy parancsoknak annyira elment az esze egy tűzvészben, hogy a Keresőket kezdte okolni. Vannak lázadók is, ők meg szimpatizálnak a Keresőkkel, de hát ez nem olyan egyszerű, mint terveztük, ugye. A parancsnok még csinált egy kiborg-másolatot is magából, de annak meg elment az esze, és még azelőtt meg kell állítani, hogy egy másik világba utazna.

Persze, hogy elkéstem, mert különben nem lett volna játék. Abban a világban kiderült, hogy volt két faj azon a bolygón. Az egyikük állandóan játszott, a másik felkészült a háborúra. A gonoszabbnak volt egy sárkánya is. Itt is volt egy Kereső, de az nemrég meghalt, a tudását pedig a játékos fajnak adta át, de elbuktak. Később, a világuk is. A kristálymagvakat megszereztem, de ezek kevesek ahhoz, hogy azt a dögöt legyőzzem, sokszorosítani kellene, de azt nem ezen a bolygón teszem meg, hanem máshol.

A harmadik bolygó már egy tök más helyszínre vitt, ahol nem tudom már, milyen lények lehettek, de egy őskorra emlékeztető világot képzeljetek el, keveredve a maja kultúrával. Majdnem feláldozták a detektív csávót, mikor a templomban találtam még egy kapszulát, benne egy másik nővel. Őt felébresztettem, és ő a rövid hajú nő testvére. Lauren (nem ez a neve, de arcra kísértetiesen hasonlít Maggie-re a Walking Deadből, így elkeresztelem) elárulta, hogy jóval korábban idejött gonosz létformákat kutatni, de nem talált. A helyiek elkezdték istennőként kezelni, de ő meg várta a többi Keresőt, így lefeküdt aludni. Ahogy tovább jutottam, egy Pterodactylus hátán elértem egy lebegő szigetet, ahol a kristályokból lett egy növény, amit benyomtam egy fegyverbe, és azzal elpusztítottam a bolygón ezt a lávaszörnyet.

A bónuszban a lávaszörny maradványai rengeteg tudóst vonz, de azonban folyamatosan elájulnak tőle. Még jó, hogy a detektív, a mostanra a Föld őrzőjének kikiáltott Kereső még ott van, legalább utána tud nézni, mi történt. Először elmentem egy másik bolyogóra, ahol olyan lila eső esett, hogy mindent kővé változtatott. Igen, baromira nem vicces. Sőt, egy őslakos még azt is mondta, hogy a ruhám megvéd, de nem sokáig, így vigyem már el a falujába, ahol van rá elixír, hogy minden kővé dermedt életre kelhessen. De ez az őslakos a haja miatt kicsit Legolas-ra hajazott, és volt egy kecskéje, aminek tök menő szöges nyakörve volt. De ebben a földöntúli dzsungelben nem akartam sokáig maradni, így némileg kapkodni kezdtem, hogy szabadulhassak a játékból. A bolygó után találtam egy idős néniszerű aszott múmiát, ami meg akart enni, majd egy Cthulhu-szerű lényt, aki mérges, hogy megöltem a bátyját, és ezért bosszúból a szívemet akarja. Én éreztem, hogy nem szabad a Négy naggyal összebalhézni. Volt egy faj, ami ilyen békaemberekből álltak, és nekik a vérük legyőzte ezt a Lovecraft-szökevényt. Aztán most már valami normális történetre vágyom.

Szerintem

A történettel semmi bajom sem volt, de igazából három részletben vittem végig, ezért nekem nagyon hosszú volt, sokat kellett ugrálni, és ilyenkor úgy érzem, hogy Dominiék nagyon sokat akarnak adni, de nem mindenkihez jut el. Erre a játékra sajnos ez a jellemző. Ez a rész most nem jött be annyira, hogy nagyon imádni tudjam.

Grafika: 10/10 – ez teljesen korrekt, így nincs panaszom
Teljesítmény: 08/10 – a speckó effektek lassítottak, úgyhogy kivételesen enélkül vittem végig
Történet: 07/10 – nekem túl sci-fis, így nem hiszem, hogy még egyszer előszedem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.