Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/12/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment Hidden Expedition HOG Reviews

Megjelenés: 2016. december 21.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Eipix Entertainment
Történet:
Búvárkodás után emlékezet vesztve térünk magunkhoz egy trópusi paradicsomban. Az emlékek lassan térnek vissza, és kiderül, hogy valahogy Costa Rica partjaira tévedtünk.

Amanda szemszöge

Kicsit bántotta a szemem a nagy fehérség, ahogy volt néhány visszaemlékezés, de ez kellett. Igazából az egész elgondolás hasonlított Atlantiszra, mert az a leghíresebb elsüllyedt város a legenda szerint, nekem az meg igencsak bejövős téma, ha már Diggyben is erősen Atlantisz felé vezet az utam.

Van egy eszméletlen helyes pasas is (mert Sandokan-hasonmás, azért), és persze, hogy a kutatókkal levő csaj is áruló. Én sejtettem, hogy van közük egymáshoz. Szerintem egy civilizáció leszármazottai, talán rokonok, talán nem, de nem akarták, hogy az elsüllyedt városba bejussunk. Még ránk is robbantották a hajónt. Nem baj, úgyis elkaplak.

Az utam utána a kubai Havanába vezetett, ahol riporternek kellett álcáznom magam, csakhogy információhoz jussak. Egy bárban találkoztam egy Hector nevű fickóval, aki jelenleg a nagy sztár. Mikor leültem vele beszélgetni, az öreg bácsi elárulta, hogy az emberei valóban a leszármazottak, ezért olyan értékes az a tárgy, amit találtunk. Ez egyébként valami Diquis volt, de ez amolyan mellékes infó, nem ez a lényeg. Több leszármazott is van jelenleg a szigeten, akik oda akarnak jutni. A Sandokan-hasonmással együtt, kinek Gabriel a neve. Kár, hogy a jó pasik elsőre mindig a rossz oldalon állnak. Ráadásul el is raboltak, mikor majdnem megszereztem a tárgyat, amivel eljuthatok a városba. Ahogy onnan kijutottam, szépen a semmi közepéről repülőre szálltam,és egy másik városba utaztam.

Miután segítettem egy idős néninek telefont szerezni, ő felhívott egy tagot, aki kivitt a tudós barátunkhoz. Működésre bírtam a tengeralattjárót, és valóban megtaláltuk az elsüllyedt várost. Én naivan azt hittem, hogy a város maga a szenzáció, de ezt a hülyét az a tűzjég érdekelte, amit anno 600 évvel ezelőtt használtak a helyiek. Megjött a szépfiúm a lánnyal is, és közölték, hogy nem indíthatja el a masinát, amivel ezt a tűzjeget előállítják, mert pont olyan lemezen fekszik, hogy hatalmas cunamit idézne elő, nem csak az Atlanti-óceán mentén… persze, hogy ezt kellett megakadályozni. A tárgyat a H.E.L.P. szépen elvitte a közelből, nehogy még egyszer valamilyen idióta megint megpróbálja ezt a felfedezést a saját hasznára fordítani.

A bónuszban visszatérünk 600 évvel korábbanra. Egy földrengés miatt meg kell találni idős bácsiként a családunkat, majd a vezetőnknél könyörögni a város evakuálásáért, mert ez így nem lesz jó. A vezetőnk marad, de mindenki mehet. Ja, és visszatérésről ne álmodjunk. Nem olyan rossz odafent egyébként. Jobb, mint a víz alatt. a vezetőjük már alapból tudta, hogy az energiát a tűzjégből nyerik, de azt eltitkolta szépen, hogy ez káros az egész városra. De még időben sikerült kimenekülniük, legalábbis szerintem. De ahogy néztem a végén a videót, nem tűnt úgy, mintha mindenki elment volna onnan…

Szerintem

Ahhoz képest, hogy a sorozat nem éppen a kedvenceim egyike, a grafikáért odavagyok meg vissza. Legalább szép helyen járhattam :D. Annyira nem érintett meg a kubai hangulat, meg mintha egy kicsit tengeri beteg is lettem volna. De ez már csak az egyéni szájízem. Valami ütősebb darabra számítottam.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, bár a karaktereknél érdekes volt az animáció
Teljesítmény: 10/10 – ezzel bezzeg nem volt probléma, egy kis aprócska bugot kivéve
Történet: 07/10 – engem nem nyűgözött le a tengeralatti világ, de az elsüllyedt város a történelmi jelentősége miatt igen.


Alább tudsz üzenetet hagyni.