Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/12/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Haunted Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2016. december 4.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Szokatlan gyilkosság történik Oldgrey házában, és a híres detektívet kérik fel, hogy segítse a nyomozást.

Amanda szemszöge

Ebben hol van gyilkosság, nem tudom. Elvileg a grófnak és a grófnénak három gyermeke volt: Charles, Alfred és Louise. Közös pontjuk a családnak, hogy mindenkinek gyenge a szíve, de Charles a család nagy felfedezője, ő mindent elkövetett, hogy az egészségüket helyrehozza. Igen ám, csakhogy az egyik masinája felrobbant, és vele együtt vitte az egyedüli lányként élő Louise-t. Senki sem tudott ebbe belenyugodni, főleg Charles nem. Charles ezért szövetkezett a hangja lopott Saint-Germain-nel, aki segít visszahozni a testvérét, cserébe egy értékes királyt akar. Igen, egyébként már neki is ellopta a hangját az ERS. Nem elég nekem Dupin az előző részekből, akkor most már a kobold is. Hurrá… és még nem láttam a The Ravent.

Jó néhány ijesztő momentuma is van a játéknak, többször is megugrasztottak. Nem számítottam rá, na. Pedig figyelmeztettek, hogy lesznek erőszakra utaló jelek, de azt nem erre gondoltam. Járkál itt egy élőhalott Louise, ez biztos. Ja, és vagy Saint-Germain, vagy Louise, de öldös itt mindenkit. A rendőr és a gróf már halott, mire találkoztam a kobolddal. És nem én voltam, esküszöm! De el fogom kapni!

Jó sokára sikerül utolérnem egyáltalán Saint-Germaint. Addigra bezárta Louise-t egy kriptába, de a fiatal lány megbocsát a testvérének, hiszen szerették egymást. De a koboldnak még mindig az a terve, hogy ismét ember legyen, és persze, hogy nem a jó úton próbálkozik. Jelenleg kijelentette, hogy neki tökéletes lesz Charles teste. Szerintem nem, de mindegy. Akkor véget érne a sorozat. Egy romos kastély tornyában próbálja elvégezni a testcserét, de persze, jöttem én, és megakadályoztam. Sorry. Eleinte azt hittem, SG meghalt, mert lezuhant a toronyból, de sajnos nem. Meg én letartóztattam Charlest. Szándékosan ugyan nem, de mégis többen haltak meg miatta…

A bónuszban visszatérünk oda, ahol Charles szövetkezik SG-vel. Megszerzi a kristályt, a katakombákon keresztül kijut néhány fura alak elől a kriptából. Bár SG nekem valamiért nem volt normális (a hangján kívül). A végén a videóban úgy láttam, hogy mintha ő beszéltetné Louise-t, és a végén egy ártatlant is elkapott. Hogy ő hogy jött az egész cselekményhez, fogalmam sincs. Már az ERS is kezdi az elvarratlan szálakat?

Szerintem

Végre ott a kísértés, ha már a játék nevében is benne van. Bár többes számban jelöli a lényeket, mégis egy volt, akitől félni kellett (ha SG-t nem számolom). Még mindig nem sikerült emberré válnia, és ha a készítők hűek akarnak lenni magukhoz, akkor biztos úgy fejezik be ezt a szériát, hogy SG ember lesz, de meg is hal – morbidabb esetben szellemként folytatódik a sorozat.

Grafika: 08/10 – SG eredeti, karcosabb hangját követelem vissza!!!
Teljesítmény: 10/10 – csak engem zavart, hogy nincs ablakos mód?
Történet: 10/10 – SG talán egyszer feladja… bár lehet, hogy tényleg legális úton kellene próbálkoznia…


Alább tudsz üzenetet hagyni.