Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/12/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2016. december 21.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy apa-fia megállnak nem messze egy benzinkúton, segíteni egy fura kinézetű fickónak. Meg is történik a baj: az apát megölik, a fiút elrabolják. Szellemként kell válaszokat keresnünk a kérdéseinkre.

Amanda szemszöge

Ismerem már pár éve a szériát, de ennyire brutális kezdést még nem láttam. Igaz, hogy ki akartam próbálni a szellemlétet egyszer egy játékban, de nem gondoltam volna, hogy ide fogok jutni egyszer. Viszont újítás, hogy nem végtelen hatalmat szereztem így, hanem bizony újra kell tölteni, hogyha elfogy.

Történet szerint a Hajnal fiai (magyarul hülyén hangzik, mindegy), sorra megölnek mindenkit bosszúból. A tagot Dave valakinek hívták, és persze, hogy nem tudni, miért kellett meghalnia csak úgy. Ezért nem szabad fura kinézetű embereknek megállni.

Néha vannak visszaemlékezések. Fel akartam venni egy fehér maszkot, erre láttam, hogy a mostanra felnőtt (és meggyilkolt) fickó szüleit is ezek ölték meg. Szegény kissrác… nyugi, apával úton vagyunk!

Történet szerint volt két család, akik különböző úton keresték a halhatatlanság titkát. Generációról generációra öröklődött ez, és a végén már ott tartottak, hogy egymás ellenségei lettek, mikor találtak egy tárgyat, ami őrzi ezt a titkot. Igen, Dave fia a 13., akit meg kell ölniük, mert szerintük, ő tudja, hol ez a tárgy. De persze, hogy nem tudja! Sőt, az is lehetséges, hogy Dave is vissza tud térni a halálból.         A golfpályán vívtunk egy talizmán harcot, miután megszereztem azt a hírhedt könyvet, és Dave tényleg ember lett utána. Utána kijött valami szellemféle, azt is legyőztem, az öreg meg fogta, elvitte a könyvet. De legalább vége van a két család közti háborúnak, mert az utolsó tagját is beszippantotta a könyv. Legalább ennyi ideig csend van.

A bónuszban 20 év eltelik, és Dave rémálmokkal küszködik, főszerepben a hotellel. Matt, mostanra erős férfiként a kezeibe veszi a dolgokat, és visszamennek a kísérteties helyre nyomozni. Mint kiderült, egy szörny él a hotel alatt, és ez a lény olyan emberekre vadászik, akik visszatértek a halálból. A pincében nem is csontvázat találtam… ja, és van egy túlélőnk is, Nyápic Joe, ahogy elkereszteltem. Szembe akart szállni a lénnyel, mert hallotta ő is a hangját, de ahhoz már nem volt mersze, hogy tovább menjen a pincébe. Még jó, hogy jöttem én. Simán csak a helyére kellett pakolnom azt a könyvet, és beszippantotta azt a szörnyet, így véget értek a rémálmok.

Szerintem

Kivételesen megcsináltam a titkos szobát, de csak azért, mert volt egy megérzésem, hogy azt a vöröshajú szellemet látni fogom. De érzem én, hogy ebbe a hotelbe még vissza fogunk térni, mégha akkor más is lesz a neve. Maga a történet sablonos, de a kivitelezése eszméletlen jóra sikerült! Zene nincs, helyette a hanghatások teszik ijesztővé ezt a játékot. Este nem is akartam annyira játszani a bónuszt, mert azt hittem, folyton a nyomomban lesz a szörny, de tévedtem.

Grafika: 10/10 – pont olyan kísérteties, mint vártam
Teljesítmény: 09/10 – a játék figyelmeztetett, hogy lassú lesz, és magától lekapcsolta a speckó effekteket.
Történet: 10/10 – még több ilyet!


Alább tudsz üzenetet hagyni.