Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/12/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2016. december 29.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Alan Dillingert, a híres archeológust fél éve holtan találták a házának udvarán. Egy rejtélyes Lenore miatt lett öngyilkos, ám mikor a detektívek a városba érkeztek, a felfogadójuk közli a detektívvel, hogy szerinte gyilkosság történt.

Amanda szemszöge

Szomorú vagyok. Számomra Dupin a világ legjobb detektíve, és részek óta nem találja a csapat azt a tökéletes hangot, aki megszemélyesítette őt. És mellesleg, elkezdték öregíteni. Jó, tudom, egyszer mindenkinek el kell mennie, de legalább Dupin maradt volna olyan, hogy nem évtizedeket öregszik részről-részre, hanem csak pár évet. De sajnos nem én vagyok a készítők egyike.

Jó kis ijesztő horror-game ez. Mikor megjelent a csuklyás fazon, már szinte kitalálta a játék a gondolataimat. Miközben beszélt arról, hogy szerinte ezt az Alant megölték, magamban megkérdeztem, hogy van-e bizonyítéka, és erre egyből feldobta a kérdést. Nem hiába, ez a sorozat az én játékom. És tetszik, hogy belehoztak egy keveset a sumer világból, mert elvileg ez a tudós elhozott valamit, ami anno a suméreké volt, és ahogy hazaért vele, elkezdődtek a rémálmok. Ez már szerintem elég indíték egy gyilkosságra, de rá kellett lelnem az elkövetőre. Szerintem sem volt öngyilkosság.

Annyi biztos, hogy Lenore is halott, és ő a fehér holló. Meg akarja találni Alan gyilkosát, ezért mi tulajdonképpen egy oldalon állunk, mégha kétszer is fenyegetett meg, hogy nem lesz így jó, hogyha folyton „követjük”. Közben eljutottunk a temetőbe, a Holló Társaság (angolul Raven Society, ami szerintem jobban hangzik), bázisára. Ott állt Lenore sírja, benne azzal a sumer tárggyal, ami miatt balhé van. A társaság ugyanis minden ilyen tárgyat magának akar, hogy majd világuralomra törjön. Dupint itt már úgy lövik meg, hogy meg is hal (; – ;), de még szerencse, hogy van nálam az a szív, amivel visszahozhatom Dupint az életbe. Csak tudnám, hogy utána miért változott meg. Egyébként, van egy nagyon cuki rejtett utalás egy 11. részre, ami holtbiztos, hogy a Lenore c. művet fogja feldolgozni. Ott kell majd nagyon a családi albumot böngészni.

A kikötő után egy régi világítótoronyba vezetett az utam. Közben kiderült, hogy a társaság vezetője egyben a kikötői kocsma vezetője is, és sírba vitte a társaság minden titkát. A csuklyás fazon meg maga Alan volt, és a végén megbeszélték Lenore-ral, hogy nem jó ez így, mert a sumer tárgy kihozta mindkettejükből az élet rossz oldalát. Kétszer vittem végig, mi van akkor, hogyha a másik döntést választom. Először nyilván megmentettem Alant, de szegény tolószékbe került. Másodjára viszont nem, és ott volt Lenore kezében a maszk. Végül is, a fehér holló nem ritka, csak bosszúszomjas. Köszi Poe bácsi!

A bónuszban Dupin egyik jó barátja kéri a segítségünket, akinek van egy tárgy a birtokában, amivel elvileg a világon tök ingyen lehetne elektromosságot használni. Ez a Hollóknak nem tetszett, és meg akarták ölni Dupinékat. Mindketten túléltük, de Dupint elrabolták, ugyanakkor találtak egy összeégett testet, és mindenki azt hitte, hogy az Dupin. Én persze tudtam, hogy nem, mert csak elrabolták. Az utam megint a kikötőbe és a fűrészgyárba vezetett. Ott találkoztam a tudóssal, aki elárulta, hogy adott valamit Dupinnak, és ezért lett elrabolva.

Egy távoli kúriában meg is találtam a pincében berendezett kínzóteremben. Szegény. Elég sűrűn mentem meg, és már lassan tényleg szegény nyugdíjra szorul. Meg is találtam a kúriában a szerkentyűt, ám a kocsmáros lánya megint majdnem megölte Dupint… így odaadtam a szerkezet másik felét neki, csináljon, amit akar. Azt hittük, meghalt a robbanásban, mivel át kellett módosítanom a gépet, erre nála volt a sumer tárgy, és most fekete szemmel újjáéledt. Houston, baj van.

Szerintem

A titkos átjárót szerintem a nyugdíjazott Maestro sorozatukból hozták. Nekem legalábbis nagyon az derengett a 2. részből. Dupinért haragszom, hogy megöregítették, és a hangja sem jó, de ez csak az én szájízem.

A történet azonban részemről bámulatos. Láttam pár fejlődést a sorozatban, ami igaz, hogy másik játékokból ismerős, de kit érdekel? Poe számomra fontos karakter a világból, a HOG-ok a műveiből pedig kellemest a hasznossal. Még várok 2-3 művére, hogy játszhassak. Mindenkinek ajánlom, hogy olvasson Poe-t, hiszen megérdemli.

Grafika: 10/10 – morbid, sötét, Poe, meg minden földi jó
Teljesítmény: 10/10 – a bónuszban lemaradt Sally egy mondata, de nem baj
Történet: 10/10 – ez az első Dark Tales, amiben garantált lesz egy visszatérő, és garantáltan lesz folytatás. Imádtam. 


Alább tudsz üzenetet hagyni.