Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/11/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Secrets of Great Queens Vendel Games

Megjelenés: 2016. november 4.
Fejlesztők: Vendel Games
Történet:
Egy levél szerint nem csak Erzsébet királynő volt boszorkány, hanem az édesanyja is. Valakinek szándékában áll letaszítani őt a trónjáról, és kész ezt napvilágra hozni, hogyha a királynő önként nem mond le a trónról. Jane-nek 3 napja van rá, hogy megtalálja a levél küldőjét.

Amanda szemszöge

Vicces volt látni, hogy semmi köze az általunk ismert Erzsébet királynőhöz, de nagy a hangsúly rajta. Meg szerintem, őfelsége kicsit kiakadna, ha ilyeneket terjesztenének róla.

Sztori szerint alig indult el, Jane máris kapott fenyegető üzenetet, hogy ne segítsen a királynőnek. Út közben az útjukat is állták, kapott egy ajándékcsomagot „bocsánatkérésként”, aminek tartalma mind meg volt mérgezve. A kocsis meg is halt, mert jól meghúzta a borosüveget.
A régi időkben valóban nagy szenzációnak számított, ha valakire csak rámondták, hogy boszorkány, azonnal vitték is a máglyára. Nem kell példákat hoznom. Elég sok propagandaszerű rajzzal találkoztam a játék során. Szerencsére, egy ilyen jelenetnél megmentésünkre sietett a szemrevalóan jóképű, és „világhíres” Louis kapitány, akit maga a királynő bérelt fel, hogy vigyázza Jane-t. Később, még az asszisztense is csatlakozott hozzá, így hárman szálltak hajóra.

A hajón hamar elrabolták az asszisztenst, Louis úgy tett, mint aki megfordult volna a fenyegető üzenet hatására, de Jane nem hátrált meg, egy hajóval útnak indultak afelé a barlang felé, ami úgymond egy titkos átjáróval rendelkezik a szigetre. A barlangban azonban egy szegény boszorkánynak kikiáltott nő szelleme szinte könyörgött, hogy ne menjünk a szigetre, mert el van átkozva.

Amit először viccesnek találtam, arról kiderült, hogy talán mégsem vicces, és jobban utána kellene olvasnom – így is tettem, úgyhogy visszaszívom a kijelentésem, hogy semmi köze sincs I. Erzsébethez.
A szigetre érve ugyanis Jane talált pár papírt, amire azoknak a hölgyeknek a nevét írták, akiket boszorkányság vádjával felakasztottak. Az utolsó név Boleyn Anna volt, Erzsébet királynő édesanyja. Anna kivégzése kapott csak szerepet, annyiban megmásítva a történelmi eseményt, hogy mielőtt a Towerbe vitték volna, itt ezen a szigeten próbálták meg először kivégezni, de nem sikerült, és gyanúsan túl sok villámlás zavarta a hóhért.

Jane (aki nem az a Jane Seymour, aki Anna lefejezése után lett VIII. Henrik felesége), azonban továbbment a szigeten, feljutottak Louis-szal a toronyba. Egy jegyzet szerint a vörös köpenyes nő szellem a legtöbb haláleset okozója. Nem, semmi köze még mindig Erzsébethez, én azt mondom. Valaki lakik a toronyban/szigeten, mert egy kis kunyhó tele volt csapdákkal (mintha a sok koponya és szúrós fegyver nem lenne elég egyértelmű jelzés). Aki abban a kunyhóban lakott, egy kis tekercshordót rejtegetett, amiben állt egy levél, Annától. Anna leírta, hogy nem boszorkány, a lánya sem az, és a bizonyíték erre a toronyban van. Szokás szerint a pontos hely elmosódva.

Rövidesen hőseink egy börtönben találták magukat, furcsa csuklyás alakok rabolták el őket. Juhé, nem tudtam, mi hiányzik. Persze, Jane előbb kiszabadult (hála nekem) a cellájából, és fültanúja volt annak, hogy valami mester elküldött egy Jeremy nevű fickót a toronyba, hogy találja meg ő is Boleyn Anna ártatlanságának bizonyítékát, de nem tért vissza, és sikolyokat halott onnan. Nocsak, nocsak… még látni is lehetett, hogy ezt a Jeremyt kilöki a szellem/ember a torony egyik ablakából.
Egy másik cellában ráadásul találtam egy nyakláncot, benne Annát és I. Erzsébetet ábrázolva, korabeli képekkel. A szerzők is látom Wikipédiát olvasnak.

Az elrablók egy sima vadászat szempontjából szerették volna kiengedni hőseinket, de ezt senki sem akarta, úgyhogy Jane meg Louis szépen egy másik alagúton keresztül eljutottak a torony közelébe. Legalábbis, oda akartak menni.
Nemsokára egy újabb szövetségesbe botlottunk, Zach-be, aki Anna barátja volt, és ő is tudta, hogy a nő ártatlan, csak ugye, Anna nem éppen arról volt híres, hogy szerény nő volt. Jane a csizmájáról ismerte fel – a kunyhó tulaja lehetett. Azonban, ő már idős ahhoz, hogy toronybeli szellemekkel csatározzon, így ez a feladat a duóra maradt.
Csakhamar megtaláltuk a bizonyítékot, amit VIII. Henrik írt: tönkre akarta szimplán tenni Anna hírnevét, ezért hagyta, hogy felakasszák, és hagyta, hogy azt gondolja a nép, hogy boszorkány. Közben meg tudjuk, hogy Henriknek is volt egy hírneve.
A levelek majdnem a banditák vezetőjének kezébe kerültek, de Zach megállította, így vissza tudtunk térni a hajóra, bár először kételkedett, egy oldalon állnak-e, de a végén megnyugodott. A hajón megtaláltuk az asszisztenst is… mint a banditák vezetőjét! Annyira fel volt háborodva azon, hogy a királynő nem őt választotta a királyi sereg élére, hogy alkotott magának egyet. Így a levelek az igazságról eljutottak Erzsébethez így, mindenki boldog, hurrá.

A bónuszban visszatérünk abba az időbe, ahol Zach akart segíteni Annának megszökni börtönéből. A levelet a lány ugyan megkapta, Zach azonban a király börtönbe került. Röviden csak annyi volt a dolgunk, hogy az igazságot tartalmazó leveleket elvettük, kicseréltük üresekre, majd egyszerűen leléptünk.

Szerintem

Eleinte azt terveztem, nem nagyon írok bele egy kis történelmet, de mivel a múlt a jövő legjobb tanára, és amúgy is nagyon szeretem a középkorig a történelmet, egy kicsit nyomoztam, ezért csatoltam infókat.
Maga a történet jó volt, nagyon élveztem, és kár, hogy egyelőre nyomát sem látni a folytatásnak, nagyon megnéztem volna, hogy vajon tudnak-e még készíteni a királyi családhoz köthető történeteket.

Grafika: 10/10 – ott volt a topon, az tuti + plusz pont Louis kapitányért
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi rosszat
Történet: 10*/10 – a csillag az angol történelem miatt jár


Alább tudsz üzenetet hagyni.