Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/11/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews PuppetShow

Megjelenés: 2016. november 17.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Thomas Cox, Oldern Town város orvosának feleségét holtan találják. A helyi erők öngyilkosságra gyanakodnak, de a doktor szerint gyilkosság történt, és csak a detektív képességeiben bízik annyira, hogy elmondja, miért.

Amanda szemszöge

Előbb jött ki ennek a bétája, mint az előzőleg látott 9. részé, de nem foglalkoztam vele. Kicsit meglepett mondjuk, hogy egy ilyen tündéri kiscsaj előtt ott egy játékkés az asztalba állítva.

No de: alig érkeztünk meg, a város őrét egy báb azonnal meg akarja ölni. Csak így, a semmiből. Csak az a kérdés, hogy egy ilyen aranyos báb miért akart embereket ölni? Miért halt meg Nina Cox. Elviekben, Thomas látta, hogy ki ölte meg a feleségét, és el is rendezte a helyszínt, hogy öngyilkosságnak tűnjön. Később, a test eltűnt.
Thomas szerint Gabriel Marlie gyártja a bábokat, de ő sem tudja, mi történhetett valójában. Csak annyit tud, hogy egy báb majdnem élő embernek nézett ki, és az is Tim Bernasconinál van, akinek történetesen van egy bábszínháza nem messze innen. Csakhogy, az a fickó is csak egy sima báb volt. Hova tűntek akkor innen az emberek?

A színházban úgy nézett ki, hogy Nina él, Tim is, meg még Thomas is… de valahogy nekem úgy tűnt, mintha a címben szereplő Rosie is élne. És valakit megölt, de a kiáltásból nem tudtam kivenni, kicsoda. De Nina hogy maradt életben? Ki az álarcos manus, aki folyton fenyeget? Nem, nem Simon, jó is lenne.

Később, miután kimentettünk Gabrielt a vízből, közölte, hogy felismerte a maszkos támadót a hangjáról, de azt mondta, hogy az lehetetlen, mert Pierre Marionni halott. Végül is, Nina is halott, de mégis életben láttuk, úgyhogy nem értettem semmit.
Aztán, mikor Thomas a saját sebét akarta volna gyorsan ellátni, talált egy levelet, amit Nina írt neki. Az állt benne, hogy Pierre Marionni unokája, Rosie beteg lett, Pierre azt akarta, hogy Thomas lássa el, de nem volt annyi pénze, hogy kifizesse a költségeket, ezért adott Ninának egy bábot, mint fizetség. Vagyis, tényleg Thomas miatt halt meg Rosie, ahogy azt a maszkos állította. Vagyis a maszkos az tényleg Pierre lenne? És hol vannak Rosie szülei?
Egy naplóban találtam azt a pár sort, miszerint Pierre nem volt túl közeli kapcsolatban a lányával, Pavettával. Mikor a felesége meghalt, Pavetta nem beszélt vele, sőt, meggyanúsította az apját is anyja haláláért. Pavetta ez idő alatt összebarátkozott néhány vándorral, az egyikkel még szerelembe is esett, majd elhagyta a házat velük, apja minden figyelmeztetése ellenére. Később kapta csak meg a hírt, hogy szülés közben elhunyt, úgyhogy élete végéig bánta azt, hogy kitagadta akkor. Később, az a fiú, akit Pavetta szeretett beállított az unokájával, és rábízta az öregre, mert nem tudta volna rendesen felnevelni. Ekkor érezte úgy Pierre, hogy kapott egy második esélyt.

Pierre megpróbálta úgy nevelni Rosie-t, ahogy Pavettát sosem tudta, mégha anyailag szűkösek is voltak a keretei. Rosie mindössze hat éves volt, mikor egy különös betegség ágynak döntötte. Pierre elment a dokihoz, Nina nyitott ajtót. Próbált Gabrieltől kölcsönkérni, de a fickó elutasította, és nagyon szükség lett volna doktorra. Nina felajánlotta, hogy Thomas ingyen is meggyógyítja Rosie-t, és az egyik legjobb bábját adta oda a nőnek, hálája jeléül. Thomas, akkor miért nem mentél, mikor kellett volna?
Persze, a dolgok végét tudtuk: Thomas nem ment el, ezért Pierre bosszút esküdött Thomas és Gabriel ellen. Mondván, ha ő elvesztette a kincsét, akkor nekik is el kell…

A temetőben találkoztunk egy Peter nevű sírásóval, aki ijesztő volt. Minden sírásó ijesztő, jegyezzük meg. Ő is tudta, mi lett a történet vége, és megjegyezte, hogy Pierre feleslegesen adta azt a bábot Ninának. Sőőőt… elég gyanúsan kitessékelt a temetőből is.
Vagyis, a sírásó az elkövető. Még azzal a kedvenc kis köcsög póklábfejű barommal is leszövetkezett. Elég nyilvánvaló, hogy igazából Pierre, és nem halt meg. De miért készített akkor mindenkiből bábut?

A bónuszban Lizzie McLafferty kéri a detektív segítségét. Az apja aukción megvette Rosie bábját, annak ellenére, hogy figyelmeztette: az előző tulajdonosát holtan találták egy öltözőben, és a felesége adta el a bábút. Mire egyáltalán odaértünk, a Rosie által generált átok életre kelt, elkábította Jamest, és elmenekült. Az öreget felébresztve megjelent Thomas, aki közölte, hogy Gabriel Marlie halott. Tőle vásárolták meg Rosie-t, de most James túlélte. Pierre még mindig kórházban van, és valamit tud, úgyhogy meglátogattuk, de nem volt ott. A segítője, Clementine segített kiszabadulnia onnan, és úgy tűnt, szövetkeztek is egy kicsit. Egy barlang mélyén ápolta Pierre-t, és kész lett volna önként börtönbe vonulni, csak Rosie meg Pierre hadd legyenek együtt. De miért volt akkor Rosie testében az üzemanyag vörös, és nem zöld? A játék feltett egy kérdést, hogy letartóztatom-e Clementine-t. Én rányomtam, hogy nem, mire Pierre utolsó szavaival azt mondta, minden tudása a nőé, majd lehunyta a szemét.

Szerintem

Kicsit meggyűlt a bajom a játékkal, mert volt egy rész, ahol a fotósbáb olyan szinten kitakarta az egyik miniben levő ablakot, hogy sehogy se tudtam kitenni a helyére… akárhol próbáltam, nem sikerült, míg végül kénytelen voltam másik gépen nekiállni, és úgy befejezni ezt a monstrumot. Igazából jó történet volt, izgalmasabb, mint vártam. A bónusz lezárása meg úgy tűnt, mintha lenne majd később folytatás, de hátha nem.

Grafika: 10/10 – a bábok messziről is porcelánnak néznek ki
Teljesítmény: 07/10 – a kis bugot leszámítva ablakos módot akarok
Történet: 10/10 – Pierre, te szadista állat. Gabriel teljesen ártatlan volt!


Alább tudsz üzenetet hagyni.