Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/11/04
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dead Reckoning Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2016. október 30.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Mr. Welles szeretné kiadatni életrajzi könyvét, és ehhez felfogad öt írót, köztük a főhősnőt is. Akié a legjobb, annak a könyve jelenik meg, és változik meg gyökerestül az élete.

Amanda szemszöge

Kicsit belekóstolhattam, mi várhat majd rám, ha valamikor Areh végleg engedélyt ad arra, hogy megjelentessük a közös művünket. Értem ezt a dedikálásokra, mint ahogy a játék elején sikerült egy lelkes rajongóval ezt átélnem. Jesus Monroe, kicsit ijesztő volt. Utána jött Mr. Welles megbízottja az ajánlattal. Ja, és már van is a bankszámlámon 10 ezer dollár előlegként. Hol a kandikamera?

Végül meglepetésként ért, mert mindegyik író ott volt rajtam kívül, és kicsi vigyorgásra adott okot, hogy a szereplők az Eipix többi játékszériájának íróit személyesítették meg, két nő és két férfi. Mikor Welles bejelentette a részleteket, valaki altatót tett a pezsgőbe, és míg mindenki volt ütve, a Phantasmat-széria íróját, Adam Johannsont szépen szíven döfték egy késsel. Milyen érdekes, hogy jelen van egy gyilkossági sorozatot író szerző is, jelenleg Amanda Douglas. A rendőrség a rettenetes időjárás miatt nem jön, így szabadon garázdálkodhat a gyilkos.

A Hidden Expedition írója, Lucas Routledge az Off the Record íróját, Cameron Jonest gyanúsítja, mert szerinte a fiatal lánynak esélye sincs, hogy olyan fiatalon már olyan sikereket érjen el. Meg az is gyanús, hogy most ennek a meghívásnak tesz eleget, és kiáll a nyilvánosság elé. Érdekes, szerintem is roppantmód érdekes.

Ahogy leértem a garázsba nyomozni, kiderült, hogy az igazi Cameron Jones ott van a zöld kocsiban, és aki annak adta ki magát, nem is a valódi!

A biztonsági szolgálat feje lett volna a 3. áldozat (mert a gyilkos a DR-széria íróját, vagyis engem szemelt ki 2. áldozatnak), de időben megtaláltam az inhalátorát. Közben, mikor elkezdett mesélni, hogy mit csinált 10 évvel ezelőtt, hátul látni lehetett, hogy két árnyék hadakozik, és Lucast lelőtték.

A Danse Macabre írója, Jessica Benedict a könyvtárban volt, így nem lehet Lucas gyilkosa. Mondjuk Adamé attól függetlenül még igen. Az imposztőr pedig Hailey Schuldiner, Welles állítólagos lánya, és direkt adta ki magát Cameronnak, ezzel bemocskolva az öreget, mert nem foglalkozott vele. Mire eljutottam a medence mögötti titkos barlangba, Jessica is meghalt. Maradt az igazi Cameron, én, Welles és Rupert, a biztonsági főnök. A játék Hailey-re keni a gyanút, én viszont gyanúsítom az öreget és a biztonsági főnököt. Mire mentem megnézni Cameront, ő is meghalt. Nagyszerű. Az öt íróból egy maradt, én. Mondtam én, hogy hatalmas túlélő vagyok, nem?

Aztán megtaláltam Hailey-t Adam szobájába zárva, és elárulta, hogy Rupert keze van a dologban! Welles felesége pedig valójában nem Joanna, hanem Virginia Westwood, szintén egy író, aki egy komoly negatív kritika után abbahagyta az írást, és hozzáment Welleshez. Sajnos nem alapíthattak családot, mert a nő fiatalon meghalt.

Mire eljutottam a hátsó kerti színpadra, kiderült, hogy tényleg az öreg volt az. Így akart bosszút állni az összes írón, akik a néhai feleségének negatív kritikát adtak a könyvére. Romantikusnak romantikus, de akkor is bűnöző. Gyanús is volt, hogy alig szerepelt. Még Rupertet is megölte, mert nem hitte el, hogy tényleg van egy lánya, pedig Rupert mindenáron távol akarta tartani Hailey-t. Végszóra érkezett meg a rendőrség. Mr. Welles a börtönben elhunyt, de még a halála előtt a lányára hagyta a házát, és megszületett a hatodik Dead Reckoning könyv. Hát én nem így írtam volna, de mindegy :DDD.

A bónuszban visszamegyünk azokba az időkbe, ahol Joanna még élt, és Welles meghívta az írókat, hogy kritizálják a könyvét. De lesz egy parti is, mivel a pár esküvőre készül. Itt is történik egy gyilkosság, Joanna legjobb barátnőjét lövik le. Mint kiderült, a lány és Rupert között viszony volt, és terveztek egy trópusi utazást. Azonban Joanna testvére, Tim volt a pasija… titokban randizgattak, és mikor ez Tim tudomására jutott, megölte a lányt. Kicsit szíven ütött, mivel a fickó egy az egyben Sirius volt, csak kék szemmel, akit meg lelőtt az Lily, de annyi baj legyen.

Szerintem

Bátran ki merem állítani, hogy ez a kedvenc részem a szériából. A történettel teljesen megvettek, így ha most ebből film lenne, vagy netán sorozat, függője lennék. Biztos, hogy örömmel veszem elő majd évekkel később. A korábbi történetek nem játszanak itt, csak említés szintén vannak benne.

Grafika: 10/10 – szokásos Eipix minőség, így nincs baj
Teljesítmény: 10/10 – minden van, amit akartam
Történet: 10/10 – részemről telitalálat, a kedvenceim között van helye


Alább tudsz üzenetet hagyni.