Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/10/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Goblin Games HOG Reviews True Fear

Megjelenés: 2016. október 21.
Fejlesztők: Goblin Games
Történet:
Különös eltűnések és egy különös lény jelenlétére figyeltek fel helyiek a Dark Falls Asylumnál. Dolgok pikantériája, hogy Holly, a főhősnőnk testvére, Heather is az eltűntek között van, aki levélben kéri a nőt, keressen fel egy címet.

Amanda szemszöge

Messziről meg nem mondtam volna, hogy egy szép kis pszichothrillert kapunk, így erősen fényes nappal kezdtem hozzá, hiszen vannak benne ijesztő részek (az omló ház látványa nem elég?), és a hanghatások is hozzátesznek a parafaktorhoz.
Heather az anyjuk halála után tűnt el, azóta eltelt közel 10 év. Egy régi háznál kezdődik az első felvonás, ahol Holly szépen megtud egy-két dolgot Heather-ről. A nő valószínűleg önként vonult az elmegyógyba, hátha segítenek feldolgozni anyja halálát, és elég sokat panaszkodott egy Dahlia nevű nő miatt. A régi romos ház Heather otthona volt, és egy idő után látni kezdett valamit/valakit, aki az őrületbe kergette. Amint Holly lejutott a pincébe, megtalálta Heather holttestét – a nő valószínűleg évek óta halott volt. De mi történt valójában?

A második felvonásban Holly a nagyszülei házához megy, mivel elhallgatott valamit a rendőrök elől – nyomot talált, ahol rájöhet, mi történt a testvérével. A nagyiék háza sem valami ép. Azt már tudtuk, hogy a lányok édesanyja valamiért sose engedte fel a gyerekeket a második emelet egyik szobájába. A nagyapjuk puskával védte valakiktől az édesanyát. A házat a nagyi halála után el akarták adni, de sose sikerült, sőt, az ingatlanügynök is nagyon sok furcsaságot fedezett fel, mikor odajárt. A kocsija konkrétan ott rohadt a ház mellett.
Szóbakerült egy család is, a Laudius család. Ők segítettek Hollyék nagyszüleinek anno megvenni a telket és a házat, ahol felnőttek. Egy nap azonban levél érkezett, hogy igencsak mérgesek lesznek, ha Elizabeth-et nem láthatják.
Sikerült bejutnom a „tiltott” részre. Egy játszószobát pillantottam meg, mintha lett volna még egy gyerek a házban, akinek elég vad volt a természete. Ott találtam egy babát, aminek a hasában elrejtve ráleltem egy fotóra, amin Hollyék anyja látható, azonban hármas ikrekkel. És akkor hol a harmadik lány?
Egy naplóból az is kiderült, hogy a gyerekek apja először örült a terhességnek, amíg ki nem derült, hogy hármasikrek érkeznek majd. Mitől ijedhetett meg ennyire?

A harmadik felvonásban egy temetőt találtam, pár egészen ép sírral a pince alatt. Egy furcsa, rituális helyszín volt a végében, ahol találtam egy holttestet. Az ingatlanügynök volt, a kislányt üldözte, ámde megriadt torz arcától, eltörte mindkét lábát, és feltehetően ott is lelte halálát a pince alatt. A sírban egy harmadik kazetta rejlett, amiben Holly édesanyja bevallja, hogy igen, valóban hárman voltak testvérek, de igazából nincs apjuk… valami vagy valaki megszállhatta, és úgy születhettek. Dahlia-t, az elveszettnek hitt testvért az elmegyógyintézetbe tették a kibírhatatlan viselkedése miatt, és elvileg ő is meghalt egy tűzesetben… csakhogy elviekben a lány még mindig életben van. Holly félrehallja anyja üzenetét, miszerint menjen az intézetbe… de statikus hiba miatt a „ne” szócskát nem hallotta.

A bónuszban az elmegyógyintézetben vagyunk, Holly odaért. Egyetlen dolga volt csak, bejutni a nagy arany kapun. Azonban ez nem volt egyszerű, mert többfelé kellett járni, találtam egy levágott kezet is, miszerint az egyik Laudius okolható édesanyjuk haláláért. Azt gyanítom, hogy ki akarta Dahlia-t menekíteni onnan, de lehetséges, hogy a kicsi nem is a testvérük.

Szerintem

Abszolút tökéletes így Halloween előtt, tökéletesen ráhangol az ijesztő részeivel az ünnepre. A grafika hajaz Alawarék munkájára, és a végére a gonosz Dahlia sem volt annyira ijesztő, mint korábban. Biztos, hogy valami démon szállta meg. Megöl a kíváncsiság, hogy mi történhetett vele, hogy élhette túl a tüzet – hacsak nem ő okozta.

Grafika: 10/10 – sötét, misztikus, hátborzongató, de fényes nappal kell játszani
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód is, térkép is akadt, a hintet nem használtam sűrűn
Történet: 10/10 – imádom az ilyen történeteket, így már most várom, mi történt Dahlia-val.


Alább tudsz üzenetet hagyni.