Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/10/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Tags

Az egyik csoportban találtam ezt a taget, és gyorsan vissza is kerestem, ki volt a fordító. Így jutottam Cathreen Misery blogjára, és onnan rátaláltam az eredeti angol bejegyzésre is. Innen is köszönöm a linket! ^^ De nézzük inkább a válaszaimat!

01. Kedvenc horror vagy Halloween témájú dalod?
Ilyenkor többnyire Nox Arcana-t szoktam hallgatni, vagy Tim Burton filmzenéit. De beleesik a Madness Returns játék dalai. Most megmutatok egyet, hogy melyik a kedvencem.

02. Nevezd meg, hogy mivel nem akarsz összefutni egy sötét erdőben vagy egy elhagyott épületben.
Hát ööö… nem vagyok valami ijedős fajta, de ha egy ilyen dög üldözne, mint alább is látható, szerintem önként vetnék véget az életemnek.

03. Játszottál már valaha Ouija-táblával?
Nem, és valahogy nem is szeretnék. Ki tudja, kihez/mihez szólnék.

04. Kedvenc horror szörnyed vagy gonoszod?
Drakula mindenek felett!

05. A legijesztőbb dolog, ami veled történt, mikor egyedül voltál?
Igazából nem emlékszek ilyenekre, hogy történt-e valami ijesztő velem, vagy sem.

06. Ha fel lennél bátorodva, hogy eltölts egy éjszakát egy kísértetházban, megtennéd?
Igen, de nem biztos, hogy aludnék. Meg egyedül nem lennék ott, mert az valahogy azt sugallja, hogy biztos, hogy nem jönnék ki reggel onnan.

07. Babonás vagy?
Mondhatni igen. Vannak berögzödött szokásaim, és lehet azt mondani, hogy egy csodálatos vén banya leszek majd pár évtizeden belül, de ilyen téren sosem csaltak sem a megérzéseim, sem a tények. 

08. Láttál valaha figurákat a periférikus látásodban?
Néha elő szokott fordulni, de azokat jobban megnézem utána, és olyankor vagy az egyik családtagom ment el, vagy az egyikük árnyéka, vagy a függöny. Olyat a mai napig látok egyébként, mintha valami nagy bogár mászna körülöttem a falakon/bútorokon, de egyébként az is egyre ritkább.

09. Melyik városi legendától félsz leginkább?
Van egyáltalán Budapestnek olyanja? Szeretnék ismerni egyet, és utána majd eldöntöm.

10. Melyiket szereted jobban? Gore vagy thriller?
Elég gore-t kapok én a Walking Deadben, de a thrillert is szeretem. Részemről mindkettő jöhet. Most még mindkettőt el tudom viselni, aztán 20 év múlva meg rémálmaim lesznek.

11. Hiszel a multidimenziókban vagy világokban?
Igen, szerintem ilyen létezik. És nem véletlen nincs pontos helyleírás, hol található a kapu/pont, amint át lehet jutni.

12. Készítettél valamikor bármiféle bájitalt?
Pitonként szerinted nem? 😀 Viccet félretéve, egyszer volt egy srác, akibe bele voltam esve még a tinédzseréveim elején. Kerestem a neten valami versikét, de végül nem csináltam semmit, mert ahogy figyeltem, kiderült, hogy csak pillanatnyi vágy volt. Valamelyik nap megtaláltam Facebookon, és kiskorában még helyes volt, most már nem annyira.

13. Könnyen meg lehet ijeszteni?
Szégyen, nem szégyen, igen. Az ijesztő játékokat nem véletlen játszom nappal, úgy kevésbé ijedek meg, és verem szét a térdem az asztalban.

14. Játszottad valaha a Bloody Maryt?
Úgy, hogy kimondom a nevét tükör előtt sosem. Egyébként hidden objectben meg igen.

15. Hiszel a démonokban/az ördögben?
Yep. A tökéletes egyensúly csak úgy marad fent, hogyha van rossz oldal is.

16. Egyedül vagy otthon, de lépéseket hallasz a lakásodban. Mit teszel?
Kimegyek megnézni, ki jött haza. Van, hogy nem hallom meg, ha valaki bejött, és a szobám is úgy helyezkedik el, hogy ki kell menni az étkezőbe előtte. Aztán felkapok egy vázát, a biztonság kedvéért.

17. Ha csapdába esnél egy ijesztő filmben, melyik lenne az?
Lehetne a Draculába? Bár azt élvezném. Amilyen peches vagyok – legalábbis úgy érzem, hogy ilyen téren biztos nem lenne szerencsém – tuti a Motelben kötnék ki.

18. Ha csak egyetlen Halloween-i ruhát / öltözéket hordhatnál életed végéig, melyik lenne az?
Valamelyik Alice rucival kibékülnék, de ha fekete lenne, és ilyen gothosabb, minden vágyam teljesülne.

19. Szeretnél egyszer éjszaka temetőbe menni?
Ha kocsival vagyok, akkor bevállalnám.

20. Egy zombi apokalipszisben találod magad. Milyen fegyvert választanál?
Csak egyet szabad? Mert akkor machete-m lenne. Igen, piros nyelű, mint Ricknek. Úgyis ígéretet tett, hogy megöli Negant, de ez off :D. Egy puskám is lenne, aminek van éjjeli lámpája (infinite ammo cheatcode is on, természetesen), céltáblával, meg még egy csomó lőfegyverem, amiknek majd utánajárok pontosabban.

21. Melyiken vennél részt szívesebben? Egy Halloween-i partin vagy elmenni „adsz vagy kapsz/csokit vagy csalunk” játékra?
Utóbbi először, utána jöhet a party.

22. Egy horror filmben vagy. Melyik lennél: az utolsó lány, az első áldozat, a komikus, a szkeptikus, az okos vagy a gyilkos?
Igazából bármelyik, de szerintem az okos, mert én fognám magam, és elhúznék a városból is a fenébe. De amilyen pechem van, a gyilkos jön utánam.

23. Megnézel valami boldog dolgot, miután láttál egy horror filmet, hogy tudj aludni?
Nem. Tegnap is, mikor belekezdtem a Maze-be, kicsit ijedtem csak meg, de igazából simán elaludtam utána. Mondjuk, amilyen hosszú napom volt, nem csoda.

24. Mialatt horror filmet nézel, te vagy az a személy aki: kiabál a karaktereknél, egész idő alatt eltakarja a szemeit vagy az, aki elalszik közben?
Szólni szoktam hozzájuk, hogy „ne menj oda idióta, meg fogsz halni”, de nem hallgatnak rám sosem. Ha úgy érzem, jumpscare várható, akkor eltakarom a szemem, de azért a két ujjam közül lesek, hogy WTF will be happen.

25. Te vagy az, aki megijed, vagy az, aki megijeszt másokat?
Pechemre az előbbi sűrűbb… mi ez a sok pech szó a tesztben, Jesus Monroe!

26. Kedvenc ijesztő könyved?
Van valahol egy könyvem, ilyen válogatás, és van benne 20 mű ismert/ismeretlen horrorírótól. Azt tudom, hogy az elsőt azért se olvastam végig, mert komornak tartottam. Azóta se találom azt a könyvet, de most így közeledvén ahhoz az ünnephez, amit nem rontott el a családom (még mindig folyik a vita, hogy a Halloween és a halottak napja nem ugyanaz), elő fogom már keresni. De igazából Poe-tól jöhet bármi. Imádok az írásait olvasva borzongani.

27. Mennyi idős voltál, mikor láttad az első horror filmed?
15 éves korom előtt lehettem, és… ja nem, hülye vagyok. 8-10, mikor a Szörnyecskéket. Van egy Gizmo plüssöm is, és nem etetem éjfél körül. Ennyire egyszerű.

28. Mi volt az első Halloween öltözéked (kosztümöd)?
Hát nem önmagam voltam, hanem az egyik karakterem az egyik sztorimból. Kép hála Merlinnek nincs róla.

29. Ebben az évben, minek öltözöl Halloweenkor?
Szerintem ultimate metalhead, mint mindig. Majd ha lesz hosszú bőrkabátom, akkor szeretnék Holló lenni, de az még odébb van.

30. Ha lehetne egy ijesztő állatod (fekete macska, bagoly, denevér, patkány, farkas) melyiket választanád?
Van egy gyönyörű fekete cicám, Lili, már öt éve az én kis bársonytestű szobatársam, és nem is választanék mást. A lavór az egyik kedvenc alvóhelye, mint azt méltóztatott nemrég szemléltetni is.


Hagyj kommentet!
december 11 2022

[…] Spooktober posztsorozat | Halloween gyorstalpaló | The Spooky Halloween tag […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.