Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/10/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions Harrowed Halls HOG Reviews

Megjelenés: 2016. október 21.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Még 2012-ben eltűnik a házban két gyerek, és pár évvel később egy másik család megveszi a házat. Addigra a házat szellemek lepték el, méghozzá 11, akiknek mind köze van a házhoz. Erős idegzetűek olvassanak csak tovább!

Amanda szemszöge

Amióta a Maze szériába belenéztem, főleg az első részébe, komolyan szeretem ezeket az ijesztőbb game-eket. Itt jelenleg a frissen beköltöző édesanya szerepébe kerültem, van két gyerek férjjel együtt, és egy természetfölöttiért rajongó unokahúg. Sőt, az unokahúg szemmel láthatóan is megpróbálta már ezt a házat nyomozás alá venni, de a hatóságok elvetették az ötletet. Talán nem is véletlen. Nem vagyok ijedős, de azért néha volt egy-két jumpscare-em.

Útközben kiderült, hogy az eltűnt gyerekek anyja elmegyógyintézetbe került, és azóta sem lettek meg. Kicsit kezdtem aggódni, hogy oda is kell menni, mert a Haunted Halls első része óta már nem merek belegondolni, milyen őrültségeket valósítanak meg.

Jelenleg az van, hogy a házban meghalt 11 személy, és elvileg köze van az eltűnt gyerekek anyjához is, akit Dianának hívtak. De a gyerekeket valami vörös szemű kopaszodó fazon rabolta el, és ragaszkodott ahhoz, hogy 11 kulcsot kell megtalálnom, még napfelkelte előtt, különben meghal mindenki. Nem értettem az összefüggést, de úgyis szeretek nyomozni.

Az első holttest a pajta alatt volt. Elvileg az volt a bűne, hogy túlságosan hiú volt, állandóan a tükörben nézte magát, és a végén felakasztva végezte, és Laurának hívták. Egy kulcsot kellett megszereznem tőle. Az is kiderült egy minigame alatt, hogy Laura megnyert egy szépségversenyt, miután vett egy házat (ezt a gyilkos házat, ahogy elkereszteltem). Egyik este a vörös szemű őrült gyilkos megtalálta a ház tartalékkulcsát, bejutott, a pajtáig üldözte, majd megölte. Itt már akartam tudni, ki ez a fickó valójában, és miért gyilkolászik ennyire szabadon. Meg mi ez a természetfeletti balhé?

A második holttestet a varrószobában találtam meg, és ő volt Diana. A gyilkos este támadt rá, miután úgy hitte, végig hazudott mindenben, ezért megkötözte egy erős fonallal, majd egy gombolyagot téve a szájába belenyomta a kötőtűt. Durva halál, mit ne mondjak. Vele együtt már csak 9 kulcsot kellett megtalálnom, de a szellemek megjelentek, és kidobtak az ablakon a medencébe. Ott már láttam a harmadik áldozat holttestét, és a főhősnő unokahúgát, akit szellem láthatóan megszállt valami – vagy inkább valaki.

A harmadik holttest Mike-é, a lovászfiúé. Felvett a bankból 10 ezer dollárt egy fogadásért. Mondanom se kell, hogy elvesztette, visszafizetni nem tudta, és ezért az istállóból, ahol dolgozott, el akarta lopni a lovat. A gyilkos ezért ölte meg. Elvileg még valakinek az apját is megölte…

Közben az eszméletlen unokahúgot is megszállja, és ahogy sejtettem, azzal, hogy kiderítek mindent az elhunytakról, kiszabadítom a szekrényből ezt a mániákust. De mi köze van a 11 elhunytnak a gyilkoshoz? És hol vannak az eltűnt gyerekek?

A negyedik holttest Brendáé, akinek kényszeres takarítói szenvedélye volt. Ez nem feltétlen hátrány, főleg akkor, ha szobalányként alkalmazzuk. Fent a padláson találtam meg a szellemét. Egy naplóbejegyzésből kiderült, hogy a testvére felvágta az ereit a kádba, annyira beleőrült abba, hogy a testvére állandóan takarít, és mire Brenda odaért, a testvére meghalt. Még egy fotó is van, hogy mossa fel a vért a kád alól. So creepy. A gyilkos a kádba fojtotta őt, ezzel „megtisztítva” őt a bűneitől. Attól még a testvérét sosem kapja majd vissza.

Meg az is kiderült, hogy a gyilkos minden elhunytat okol az apja halálért. De ki ez az őrült?

Az ötödik holttestnek egyelőre csak a szellemét találtam meg. Dexternek hívták, eszméletlen dühös, és meg is támadott. Elvileg van egy fia, Vinnie, aki hatalmas éhséggel szenvedett, és a pincében kellett szenvednie rengeteg tükörrel. Ez még kegyetlenebb, mint hittem! Elvileg tűz végzett vele, de közben mégis egy fal mögött találtam meg a csontvázát. A kulcs megszerzése után derült ki, hogy verte a feleségét és a fiát is, mivel a felesége túl prokovatívan öltözött, a fiát meg egy lúzernek könyvelte el. A gyilkos mintha csak szívességet tett volna azzal, hogy megszabadította őket Dextertől.

A hatodik holttest Vinnié, Dexter fiáé. Mivel állandóan evett, és ezt láttam is, a kajás kulcs az ő nyakában van a fagyasztóban. Közben kiderült, hogy egy testvérpár lesz a 8. és a 9. áldozat. Azért bűnhődött, mert egy adománynak szánt tortát megevett, és ezért még mielőtt teljesen lángra kapott volna, a fagyasztóba került. Sőt, a gyilkos szándékosan pakolt étvágynövelőt Vinnie összes ételébe, még azokba is, amiket adománynak szántak a szülei.

A hetedik holttest Elizabeth-é, Dexter feleségéé. Elvileg megcsalta a férjét, ezért a gyilkos kivágta a szívét, és a raktárban levő pultba temette.

A testvérpárt valóban megtaláltam, Andrew és Paul. A gyilkos a hátuknál fogva varrta őket össze, és rejtette el egy biliárdasztalba. Paul eszméletlenül féltékenyvolt Andrew sikereire, aztán ezt a gyilkos meg biztos nehezményezte. Végül Paul mégis megölte a testvérét, és akkor jött a gyilkos. Hiába eszmélt rá Paul, hogy ezt nem kellett volna, elkésett.

Rachel unokahúga meg elárulta, hogy az utolsó benti szobában elvileg egy nő, Carolyn házasságba kényszerítette a 17 éves lányát, Catherine-t, pénzért. Miután megkapta a pénzt, 17 nyíllal végeztek vele, szimbolikusan, mert Catherine is ennyi idős volt, mikor akarata ellenére férjhez adták. 

Utána végre közelebb kerültem az eddigi kérdéseim válaszaihoz. A gyilkos neve Oswald. Az apját a szeme előtt ölték meg, mivel a maffia tagja volt, ezért árvaházba került. Minden áron vissza akart kerülni az apja házába, mert utálta az árvaházat. Mire nagykorú lett, és visszaköltözhetett volna, már éltek benne, ezért is kezdett öldökölni. Már csak egy kulcs hiányzott a gyerekek kimentéséhez, és akkor láttam, hogy az a fickó, aki a játék elején odaadta a kulcsot, a házban van ismét, csak megszállottan. A gyilkost egy rendőr jutatta a szekrénybe, és őt akarta megölni, mint a 11. áldozatát. De a rendőr erősebb volt szerencsére. A végén csak el kellett égetnem Oswald csontjait, ezzel felszabadítva mindegyik szellemet, bár szerintem Oswald meglépett, mikor tűz ütött ki. De a család szerencsére kimenekült, és ezzel vége a főjátéknak.

A bónuszban egy szellemvadászos TV-stáb érkezik a házhoz, még 2012-ben. Diana hívta ki őket, mert már tudta, hogy Oswald szelleme a bűnös, és megkérte őket, kerítsék elő a gyerekeit. Sőt, a csapat egyetlen női tagja is bekerült a szellem csapdájába, de miután kiszabadítottam, beestünk a gödörbe, ahonnan a pincébe jutottunk. Oswald megszállta a nőt, és bár a stáb tagjai nem vétkeztek a házában, tudják az igazságot, ezért nem engedheti el őket. Kérlek, egy szellemvadász csapatot nem állíthatsz csak úgy meg! A gyerekeket is kimentették, de mikor a csapat vezetője fel akarta venni a kamerát, Laura szelleme fogta, és elszedte tőle. Na ja, különben a főjátékban nem lett volna dolgom.

Szerintem

Kevés DMP játékra mondom azt, hogy tökéletes, de ez az. A sztori, a játékmenet, az ijesztő részek, minden a helyén van. A puzzle-darabokat nem szedtem össze, most nem éreztem úgy, hogy kellene. Mert a hat helyszín nem olyan érdekes, mint a karakterek. Azt hiányoltam mondjuk, hogy egy részletesebb ismertetőt adni róluk, mert bár mindegyik holttest portréját megtaláltam (bónusz kettővel, Robbal a kertésszel, és Diana eltitkolt fiával, Kai-jal), kicsit többet szerettem volna tudni.

Grafika: 10/10 – kellően komor egy esős délutáni borzongáshoz
Teljesítmény: 10/10 – minden úgy ment, mint a karikacsapás
Történet: 10/10 – remélem, lesz még folytatása a szériának egy másik szellemházban


Alább tudsz üzenetet hagyni.