Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/10/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2016. október 23.
Fejlesztők: ERS Game Studio
Történet:
Marco Ricci polgármester a detektív segítségét kéri, mikor a Vörös Macskás sorozatgyilkos éppen az ő fia ajtaján hagyta ott a jelét, miszerint a fiát fogja következőnek megölni.

Amanda szemszöge

ERS-ék jó morbid irányba nyomultak. Most ez a trend a HOG-készítőknél, hogy szereznek rajongótábort a detektíves, horroros, gyilkosságos sztorikkal? Részemről nem gond, csak na.

Jelen esetben van valami Red Cat Clan, aminek elvileg a vezetője meghalt, de közben meg ő az, aki fogja, és legyilkol mindenkit, aki korábban a banda tagja volt, vagy még jelenleg is az. Egyszer még sikerült a detektívet is eltennie láb alól. De jött a cicus, akit már ismerhetünk az előző részekből, és felajánlotta a 9 élete közül az egyiket, csakhogy tovább haladhassak. Ekkor felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg Vincent (mert így hívták az állítólagos halott fickót) még legalább nyolcszor meg fog ölni?

Nem, egyáltalán nem. A bónuszban jobban meg lehet ismerni a sztorit, de azt pár sorral lejjebb fedem fel. Annyi biztos, hogy nem az a tettes, akinek látszik, és a szokásos kapzsiság játszik javarészt szerepet. Utána már nem haltam meg, és bár három részletben ültem mellé, nem volt olyan hosszú, mint amilyennek tűnt.

A végén kiderül, hogy a Vörös Macska feje nem halt meg, mert életben volt végig. Neki volt egy lánya, Adrianna, aki megfogadta, hogy amiért az apját elvitték a rendőrök, ő majd szépen megbosszulja a családját, és nem hagyja, hogy bárki rátegye a mancsát a családi vagyonra. Az is csak akkor derült ki, mikor a polgármestert elrabolták, és ott derült ki, hogy a szervezet alapítója volt az öreg bácsi, de amint megölte a polgármestert, lekapcsolta saját magát a lélegeztetőről. Ekkor lett vége a főjátéknak, mert a lányát szépen bezárták a börtönbe.

A bónuszban aztán úgy látszik, mintha Adrianna kiszökött volna a börtönből – kirobbantotta magát, ami elég valószerűtlen. Mint kiderült, a polgármester fia volt, mert ha már mindenki halott, akkor neki jól jönne a pénz. Meg is kínozza Adriannát, és bár kiszedte belőle, mi az a pénzösszeg, amilye maradt, mégis belehal a sebekbe. Egy csapdába kellett csalni a fickót, odavezetni a kincshez. Érdekes volt mondjuk, hogy egy faház és egy kút között volt a medvecsapda, amivel tetten értem a tettest, de most nem ez a lényeg. Először mondjuk úgy történt, hogy úgy rendezte a játék, mintha a detektív, vagyis én lennék a tettes, és jöttek is a rendőrök szépen elvezetni. De ez szerencsére csak egy átmenet volt, és megint jött egy macskás, találgatós mini, csakhogy tovább menjek.

Szerintem

Kezdek lemondani a tökéletes mediterrán hangulatról, bár a helyszínek még mindig Olaszországban játszódnak, jelenleg ez Velencében. Maga a Vörös Macska szervezet nem olyan Robin Hood-szerűen működött, mert az alapítója azt akarta csak elérni, hogy megszűnjön a bandák közti rivalizálás, és helyreállítsák a rendet, szerte Olaszországban. És mikor elárulták a saját bandájának tagjai, nem csoda, hogy jött a mészárlás.

Grafika: 10/10 – miért is lenne más?
Teljesítmény: 09/10 – most zavart a keskeny képernyő, de nagyon
Történet: 10/10 – az ilyen alternative endingeket nagyon szeretem, használhatnák többször is


Alább tudsz üzenetet hagyni.