Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/10/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Artifex Mundi Eventide HOG Reviews

Megjelenés: 2016. október 14.
Fejlesztők: Artifex Mundi
Történet:
Tvardovsky annyira beleőrült feleségének elvesztésébe, hogy mindenre képes, csakhogy visszakaphassa őt. Hozzá hasonló fiatal lányokat rabol el, de eddig nem sikerült feltámasztania a nőt. Újabb szerzeménye Jenny, Mary unokahúga.

Amanda szemszöge

Már a beállítások után láttam, hogy itt bizony a történetnek több végkimenete is lehet, mert függ a válaszaimtól. Valamiért az ilyen „feltámasztom a halott szerelmem bármi áron” sztorik mindig romantikusak a szememben, és ilyenkor mindig a gonosznak drukkolok, hiszen mindenkinek kell egy társ az életben. De azért nem mindegy, milyen áron, ugye.

A történet szerint oké, hogy Tvardovsky (ki tudja, milyen nemzetiségű név ez?) a közeli faluban szedi áldozatait. Konkrétan megengedi nekik, hogy tükrön keresztül beszélhessenek az elhunytakkal. De ezért cserébe kiszipolyozza belőlük az életerőt, és pont jókor érkeztem, mert ezek szerint itt is valami rituálé lesz este. A kápolnában találtam egy sírt, és az egyik lány elmesélte a történetét, de végül a teste nem bírta a folyamatos kísérleteket. Ráadásul Jenny meg kísértetiesen hasonlít rá… reinkarnáció ide vagy oda, Mary nem hagyhatja, hogy a családján kísérletezzenek!

Itt most tükröket és koboldos kártyákat kellett gyűjteni, és itt most a kártyákat sikerült összegyűjtenem, a koboldokat már kevésbé. Sőt, itt is visszaköszönt az első rész nagy virága, amit szintén kipróbált ez az őrült, de persze, hogy nem hatott, mivel nem tiszta a lelke. Ráadásul, ha ilyen középkori időben járunk, hogy lehetett ekkora laboratóriuma? Úgy titkolta, mint Dexter a mesében?

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy sikerült megállítanom, és a tükörből zombiként kinyúlt a felesége, akit elhanyagolt a sok munka miatt, majd szépen magával vitte a tükörbe. Hogy erre eddig miért nem gondoltál, te idióta? Na mindegy. Sőt, a segítőjét is sikerült jobb belátásra térítenem, mikor rájött, hogy nem fogja visszakapni a lányát. Erről ennyit.

Szerintem

Nem kaptunk bónuszt, így egész hamar végig lehet vinni. Direkt kétszer vittem végig, nehogy azt higgyem, hogy lemaradtam valamiről. De mégsem. Artifexék stílust váltottak volna? De nem baj. A történet tetszetős, és remélem, nem trilógiára tervez a csapat, mert leszokhatnának róla.

Grafika: 10/10 – miért is panaszkodnék?
Teljesítmény: 08/10 – kicsit hiányzik a bónusz
Történet: 10/10 – nem érzem a folytatás szelét, de meg fognak lepni, én úgy érzem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.