Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/09/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions HOG Reviews Sable Maze

Megjelenés: 2016. szeptember 8.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Lars McCordan 1930-ban eltűnt, azóta az otthona lakatlan. Az utolsó örökös halálával pedig egy idősebb úr megvásárolta az ingatlant, és alig várja, hogy benézhessen a hatalmas könyvtárba, aminek megvannak a titkai.

Amanda szemszöge

Jó kis hűvös játékról van szó. Mármint, nem télen játszunk, csak minden éjszaka zajlik, és szép kék árnyalatok vannak, és a szeptemberi hőségben még jól is esett a kis hűvös.

Van négy kötet, ami el van dugva a kúria hatalmas könyvtárában, ámde ezek nem szokványos kötetek: mindegyike megvalósítja a tartalmát, és ez nem biztonságos a való világra nézve. Mondjuk, én el tudnám viselni a sajátjaimat, de ez mindegy. A ház mostani tulajdonosa nem egy ártatlan lélek, egy őrült, aki biztos, hogy világuralomra akar törni, nem pedig megóvni a könyveket. És mivel a labirintust csapdák őrzik, kellett valaki, aki feltöri a csapdákat. Erre jöttem én. De arra itt még nem kaptam választ, hogy az eltűnt fickó miért és hova tűnt el.

Az első kötet visszarepített Artúr király idejébe, és a vörös lovag valahogy nem akart a kardhoz vezetni. Sőt, meg is fenyegetett, hogy megöl, ha az útjába kerülök. De aztán mégis egy csellel legyőztem, és mehettem tovább. Az eredeti tulajdonos irodájában megtaláltam a tollat, amit ez az őrült annyira keres, ámde mégis elvette tőlem, a fantasy könyvvel együtt. Ez nem valami bölcs döntés, mert közel a világvége így. Ha nem fogott volna fegyvert a rendőrnőre, meg nem szabadított volna rám egy fehér farkast, simán mehettem volna utána…

A másik kötet a horror szekcióba vitt, egyenesen a vámpírokhoz. Amcinak ez testhez álló környék, felcsillant a szemem rendesen. A története szerint egy vámpír látogatta meg a két lánytestvért, az egyikből vámpír lett, a másikuk pedig a testvére által halt meg. Szomorú, tragikus. De a helyszínek azok olyan gyönyörűek voltak, hogy csak úgy lestem *-*. Szívem szerint ott maradtam volna, de hát a dolgok sajnos nem úgy alakultak, ahogy én azt terveztem.

A harmadik kötet kaland részlegbe vitt, és egészen az őskorba mentem vissza. Tiszta Jurassic-park. Kivételesen most ezt a kötetet nem az ellenség szerezte meg, hanem én, de így is kell még egy, és nem ártana visszaszerezni a másik kettőt. Hárman vagyunk kettő ellen, az azért nem olyan rossz arány.

A negyedik kötet a misztikum helyére vitt, és Sherlock Holmes nyomában járhattam. Még mindig Dupint pártolom, de az egy másik széria. Történt egy gyilkosság is, egy magánnyomozót öltek meg. Sherlock sehol, de ez várható volt, itt a detektív én voltam, szóval lehet én voltam Sherlock is. Egy kutyussal elzavartam a mogorva detektívet, aztán enyém lett a negyedik könyv.

Utána ki kellett jutnom a labirintusból, ami részemről szórakoztató volt. Bár ennyi könyv között biztos élvezet elveszni, térkép nélkül mégsem vágtam volna bele. A végén az őrült öreg megszerezte a könyveket, és elindult átvenni a világ fölött az uralmat. Sajnos megtaláltam a ház tulajdonosának holttestét, aki meghalt a könyvek elpusztításának folyamatában. Még jó, hogy ismerem a vámpírosét… hehe ^^”. Végül mégis elpusztítottuk a könyvet, a tollat, az őrültet, legalábbis egy időre.

A bónuszban visszamegyünk az időben, mikor a tulajdonos elmegy szépen Indiába, hogy megszerezze a kaland kötetet, mert már a misztikus és a horror nála volt. A könyv megszerzése után ment tovább Kínába, ahol ott volt a fantasy kötet, és egy rövid legendát is megismerhettem a véres szemű rókáról. Utána Alaszkába vezetett az út, ahol a négy kötet együtt kitette az igazság kötetét, és ezzel együtt ezt elvileg jól lezárta, és nem kerülhet rossz kezekbe. Ámde mégis megtörtént a tragédia, ugye.

Szerintem

Volt egy bugom, pont a bónusz elején, mikor kiléptem a templomból, gyönyörű fehérség fogadott. Visszalépve nem volt baj a képpel, de Alaszkában fagyott egy keveset. Így részemről ez egy kicsit romboló élmény volt, de nem annyira, hogy lepontozzam a játékot. Igen, a vámpíros rész miatt egy kicsit jókedvem van.

Grafika: 10/10 – szebb vámpírt is kaphattam volna, de nem vagyok telhetetlen
Teljesítmény: 08/10 – volt egy bugom, így nem volt kellemes
Történet: 10/10 – a történet maga érdekes volt, bár megnéznék ebben a szériában valami fogamra valót is 😉


Alább tudsz üzenetet hagyni.