Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2016. szeptember. 30.

Megjelenés: 2016. szeptember 30.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Katharina segítségül hívja a detektívet, mivel oly sok jót hallott róla még a múltkori ügy végett, mert szerinte egy boszorkány üldözi őt.

Amanda szemszöge

Nagyon ráállt a Domini a német városokra. De nekem ezzel semmi problémám sincs. Most egy 500 éve máglyán elégetett boszorkány kísért a városban, és persze, hogy a segélykérőnket célozza meg. De miért égették el anno máglyán, és miért választotta ki pont Katharinát erre a „nemes” küldetésre (ami konkrétan halál mindenkire)?

Egyszerűen azért, mert tőle akarták kiszedni a boszorkányság erejét, ámde ezt a sírba vitte. Most viszont visszatért (a miértjére nem kapunk választ). Többször blokkol, fenyeget, hogy majd megismerem a haragját, meg stb. Szerinted banyuskám Blackként én nem vagyok az, ami te? Csak én a nem-gonosz Mardekáros voltam.

Időközben egyszer a bányában egyszer majdnem odavesztem egy tűz miatt, de a polgármester asszony (Meryl Streep 2 az Ördög Pradát visel-ből) megmentett. A házában megtaláltam a lányát, aki csak egy évvel idősebb nálam, és örökölte a boszorkányságot. Mindkét családnak voltak felmenői, akik boszorkányok voltak (vagy csak annak bélyegezték őket), és talán most lett olyan erős a vérük, hogy ez az őrült tűznő átadja a tudásukat. Ezerszer megmondtam, hogy varázslónak születni kell…

De akkor megtudtam, hogy nem messze egy tó mellett él a nagyapja, aki mindenféle szerkentyűn dolgozik, és ami talán lebéníthatja annyira a tűznőt, hogy végleg elpusztítsuk. A vízparton hiába hívott segítséget a tóba fulladt (gyilkolt) szellemektől, legyengítettem annyira, hogy elrohant valami völgybe feltöltődni. Evidens, hogy most kell lecsapni rá, amíg gyenge.
De ez nem volt olyan egyszerű, mint gondoltam.

A temetőnél kezdtem elveszteni a fonalat, pedig nem vagyok az a hamar eltévedős fajta. Utána feljutottam a hegyre, ahol kb. az utolsó pillanatokban szépen Daryl Dixont büszkévé téve gyönyörűen szíven találtam a boszorkányt, ezzel mindenkit felszabadítva. Hátha nem jön vissza.

A bónuszban három boszorkány – akik ráadásul testvérek! – kiszabadultak, pont mikor legyőztem a tűznőt. Katharina anyja pedig elárulta, hogy ezek már éltek a középkorban is, ők okoztak számtalan járványt, és most ugyanez a céljuk. Mivel különváltak, mindegyiket szépen sorjában kell kiiktatnom.

Az első testvér, Adele a könyvtárban rejtőzött el, és érdekes módon, szükségem volt egy fekete cicóra, hogy elűzzem. Utána jött Dahlia, aki a múzeumban volt, és rettegett a víztől, mert kiskorában a testvérei belökték a folyóba. Lillian volt az utolsó, ő pedig a tűztől félt, mert gyerekként túlélt egy házleégést, és egy elhagyatott templomban szállt meg. Mindegyiknek volt valami spéci tárgya is, azokat is szépen elintéztem, és béke van a városban.

Szerintem

Elsőre lecsaptam a speciális effekteket, mert az én gépem valahogy már nem olyan erős a modernebb játékoknál, pedig csak három éve vettem. Azért érdekes, hogy mennyire elmentek a természetfelettiben. Mondjuk, leginkább amiatt néztem értetlenül a játékra, hogy középkori kínzóeszközöket kellett vadászni, mert ilyenekkel kínozták a boszorkányokat akkoriban. 16-ből 15-öt megtaláltam.

Grafika: 10/10 – nincs panaszom, minden szokásosan gyönyörű
Teljesítmény: 09/10 – legközelebbi game már el sem indul nálam, kedves Domini Games?
Történet: 10/10 – részemről nagyon örülnék különböző legyőzött lények előéletéről, mert az valahogy kevés volt, hogy a főgonosz a játékban simán egy boszorkány volt.

Amy Hozzászólások: 0 Domini Games HOG Reviews Mystery Tales

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020